Do MariuS:
skąd wiesz ile moja fura wazy i ile ma mocy? Dlaczego zakładasz że jeżdżę po koleinach ( w POZ są tylko koleiny?) a nie po autostradzie .... gadasz jak mądrala która wszystko wie...
Do michalk:
1) co ma piernik do wiatraka-- 205/50 17 a 205/55 16 : jeżeli chodzi o wysokość kola to ok są prawie identyczne ale wysokość opony już nie.... zresztą oba te rozmiary są złe do mx6...więc lepiej innych nie wprowadzaj w błąd....
2) co do kopalni to współczuję ale jak się nie chciało nosić teczki to się nosi woreczki....
3) Czucie samochodu to jest ogólnie temat rzeka: sprawny układ kierowniczy, zawias, fele+opony(wys+mieszanka)+właściwe ciśnienie na daną nawierzchnie, masa resorowana i nieres.... itd. itp.
225/45 jest niższa o niecałe 2mm od 205/50 (te same felgi) więc nie widzę żadnego problemu...
225/45 16 na 7 calówce może być choć optymalnie jest na 7,5 cala( ja tak mam u siebie) Napisałem że 225/45 może być na feldze od 7 do 8cali (czytaj ze zrozumieniem szanowny klubowiczu

) btw. 225/45 16 i 205/50 16 to są najlepsze zamienniki standardowych 205/55 15... ew. 215/40 17...
Jeżdżę mx6 od ponad 10 lat, przetestowałem naprawdę wiele gum

(różne rozmiary i marki) więc coś niecoś wiem na ten temat....musicie się lepiej przygotowywać do zajęć
STOLICA pozdrawia mądrale z WLKP