Mazda6 GG RF '02 150 PS Grace Green Mica :) 18" The End :(
Fajny kolor. Dobrze mówi. Polać jej! 
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Złoty, bronze gold, gunmetal, polerka (jak u Beny) albo standard srebrny – wszystkie będą dobrze pasować. Największą robotę zrobi jednak złoto. Przy zielonej budzie będzie kozak 

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
też mi sie tak wydaje,jak złoto to nazemoj napisał(a):Złoty, bronze gold, gunmetal
pewno ciemniejsze od tego co Kociak wkleiła.
Czyli kolor wybrany,felgi tez to kiedy kupujesz

do niczego nie będzie pasować,a po drugie wątpie żeby mu się chciałozemoj napisał(a):polerka (jak u Beny)
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Tylko, że ten, który wkleił zemoj wcale ciemniejszy nie jest ...kwestia zupełnie innego zdjęcia
Z kolei te od subaru są mocno złote...za mocno
Gunmetal by pasował również
Co do bronze gold hmnnn...ta co wklejam powinna chyba mieć trochę więcej złotego
Wgl taki kolor ma Zdravko w swoim mx6 chyba... Na drugim zdjęciu lepiej trochę widać 
-
Aśka
- Od: 15 wrz 2011, 11:04
- Auto: Grey Fūjin
sprzedam nerkę/wymienię za felgi 18"
złoty chyba mi nie pasuje
zaciski będą złote, bo foliatec już od roku czeka
jr 

Advan'y też są świetnie i na nie choruję
np. taka wizja:
rant spolerować, a środek dać w kolor tych JR3, które Koci@k wrzuciła
ale te co Wiśnia zapodałeś też

chociaż OEM'owe z 3 BM też chyba ładnie by siadły

19 z GJ też są dobre, ale chyba już za duże i za bardzo taczka by się zrobiła

rant spolerować, a środek dać w kolor tych JR3, które Koci@k wrzuciła

chociaż OEM'owe z 3 BM też chyba ładnie by siadły

19 z GJ też są dobre, ale chyba już za duże i za bardzo taczka by się zrobiła

Advany są ładne, ale one nie sa przypadkiem chinskie ?
OEM'owe z 3 BM, jakoś mi się nie podobają 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
właśnie się na mnie zemściła próba zrobienia zdjęcia do konkursu
temperatura -6, a my z Madzią pojechaliśmy na myjnię
po umyciu miałem jechać do wcześniej zaplanowanego celu. W trakcie jazdy na postoju na skrzyżowaniu (red light) zaczęło mi dość mocno trząść kierownicą i jakby silnikiem rzucało
wszystkie zmysły wyostrzone, ale jechałem dalej. Problem nie ustępował, bo co luz to ta sama akcja
podczas jazdy nic się nie działo
zjechałem na parking, wyszedłem z samochodu, po czym zobaczyłem że przed przednimi światłami jakiś dym widać
otworzyłem maskę, włączyłem latarkę i patrzę. Dym wydostawał się z okolic chłodnicy. No to mi trochę ulżyło, bo wywnioskowałem że woda się zagrzała po myjni
stąd ten dym, a raczej para wodna
ale silnikiem i tak delikatnie trzęsło
zrezygnowałem ze zdjęć i wróciłem do domu. Jak dojechałem problemy praktycznie zniknęły
Madzia stoi w garażu, gdzie temperatura wynosi ~0 stopni, tak więc myślę że będzie dobrze
dodatkowo chyba zamarzła mi prawa przednia opona, bo przyspieszanie na 2. powodowało problemy z trakcją
oczywiście po zapaleniu światła w garażu okazało się że lakier wcale czysty nie jest, ale tego akurat to się spodziewałem
może będzie kolejne podejście zrobienia zdjęcia, a jak nie będzie – przeszukam archiwum 

Ile to się człowiek i maszyna nacierpieć muszą dla zrobienia zdjęcia... 

- Od: 27 lip 2014, 20:41
- Auto: Mazda3 BK Y6 2006 140KM/330Nm Winning Blue
zdjęcie chyba jednak będzie z archiwum
nie jest takie jakie bym chciał żeby było, bo ma kilka defektów, ale też nie jest najgorsze
Madzia zdrowa, dziś jeździła bez problemu
tylko brudna 

rafalmazda6 napisał(a):Madzia zdrowa, dziś jeździła bez problemu
To dobrze że już wszystko w porządku z madzią

Rafał dużo zdrówka i sto lat

Twoje zdrówko
dzięki Paweł
dziś miałem awarię
sprzedaję tą Mazdę, bo już mam dość
otóż:
jakiś czas temu zauważyłem że w lewym tylnym kole jest za mało powietrza. Przyznaję się, jakiś czas tak jeździłem, gdyż nie miałem czasu podjechać na kompresor
tak na oko ciśnienie oscylowało w granicach 2 barów. Normalnie jeżdżę na 2,4
kapeć to nie był i pewnie dlatego odkładałem w czasie pompowanie, gdyż były ważniejsze kwestie
dziś miałem chwilę, więc pojechałem na stację paliw i podpiąłem kompresor. Oprócz tego lewego tyłu pozostałe były ok. Po poluzowaniu nakrętki od wentyla usłyszałem szum wydostającego się powietrza z koła. Odkręciłem nakrętkę delikatnie, a tam maszynka zaczęła mi wychodzić
zahaczyłem więc o warsztat. Naprawa okazała się bardzo skomplikowana, gdyż trzeba było wkręcić maszynkę i trwało to 10 sekund
Ponownie pojechałem na kompresor i po podpięciu koła okazało się że ciśnienie wynosiło 1,2 bara
trochę mi zeszło po odkręceniu przy kompresorze, a później w warsztacie lekko im powietrze zleciało przy dokręcaniu
koło napompowane do 2,4 – można jeździć dalej
denerwująca jest ta ciągła awaryjność
Aktualnie ze względu na ciągłe deszcze Madzia brudna
za jakieś 2 tygodnie będę miał więcej czasu, więc jeśli pogoda pozwoli, wezmę się za doprowadzenie lakieru do stanu w miarę mnie satysfakcjonującego
a później mam w planach jakąś konkretną i bardziej profesjonalną sesyjkę
koniec bawienia się aparatem, czas zacząć robić poważne zdjęcia, bo z tego co widzę w konkursowych turach – "konkurencja" rośnie w siłę 

dziś miałem awarię

jakiś czas temu zauważyłem że w lewym tylnym kole jest za mało powietrza. Przyznaję się, jakiś czas tak jeździłem, gdyż nie miałem czasu podjechać na kompresor

Aktualnie ze względu na ciągłe deszcze Madzia brudna

dziś wykorzystałem chwilę wolnego czasu i ładną pogodę, a więc są zdjęcia
co prawda wybitnie się nad nimi nie
bo były na szybko w przerwach
towarzyszyła mi Millenia 
ostatnie zdjęcie dłubnięte dość mocno
z nowości – albo jestem przewrażliwiony albo wyczuwam delikatne luzy w przednim zawieszeniu
w najbliższym czasie zamierzam umówić się do warsztatu na dokładne sprawdzenie całokształtu z wymianą tych odwlekanych w czasie łączników stabilizatora
badanie techniczne mam do 20 lutego, więc wszystko musi być miodnie 

ostatnie zdjęcie dłubnięte dość mocno
z nowości – albo jestem przewrażliwiony albo wyczuwam delikatne luzy w przednim zawieszeniu

w sobotę złożyłem zamówienie w Shiny Garage na następujące produkty
a dziś odebrałem przesyłkę
pogoda jakoś bardzo nie zachęcała, ale też nie odstraszała, tak więc stwierdziłem że trochę wyczyszczę lakier po zimie
Mycie na dwa wiadra, suszenie, Morning Dew i na końcu Back2Black na oponki i plastifelgi
uzyskałem taki oto efekt
z daleka wygląda idealnie, za to z bliska pozostawia trochę do życzenia, bo lakier po 13stu latach jest już dość mocno zmęczony
latem spróbuję go troszkę ręcznie odratować, a jeśli za dużo to nie da – będę musiał pomyśleć o polerce mechanicznej. Jeśli chodzi o kwestię wizualną, póki co to chyba na tyle
Natomiast jeśli chodzi o kwestię mechaniczną – w piątek mamy wizytę w warsztacie na dokładny przegląd z wyeliminowaniem wszelkich usterek. W sobotę trzeba zrobić badanie techniczne, tak więc wszystko musi być idealnie 
a dziś odebrałem przesyłkę

z daleka wygląda idealnie, za to z bliska pozostawia trochę do życzenia, bo lakier po 13stu latach jest już dość mocno zmęczony