creet napisał(a):No i super:) O dokładnie taką odpowiedź mi chodziło!Dzięki wielkie!
PS. Na tym rysunku to 18'' czy 16''?
Chyba 20" bez gumy
@sordyl18: Robiłeś test z farbkami po przyklejeniu tej uszczelki?
www.mazdaspeed.pl
creet napisał(a):No i super:) O dokładnie taką odpowiedź mi chodziło!Dzięki wielkie!
PS. Na tym rysunku to 18'' czy 16''?
starcraft napisał(a):dlatego tez kupilem wczoraj 5 metrow uszczelki i jak juz do mnie dojedzie to zrobie badania w inny sposób. Postawie samochod u mnie za ogrodzeniem, obok samochodu ustawie głosniki i puszcze jakaś piosenke. Samochod oczywsicie bedzie zamkniety a głosniki na zwenatrz. Potem zrobie to samo z uszczelkami (te samą piosenke). Taki sposób wyeleminujemy halasy z rezonansu samochodu przy jezdzie, opony wiatr i sprawdzimy czy faktycznie uszczelka w jakims stopniu pomaga. Jezeli pomiar pokaże ze z uszczelkami mniej halasu dociera do samochodu to i podczas jazdy tak bedzie.
starcraft napisał(a):nie chce nikogo urazić, ale
starcraft napisał(a):te testy nie są miarodajne w ogole. Podkreślić należy, iż nawet sposób trzymania czujnika dzwieku zniekształca pomiar, wyboje, powiewy wiatru, przejedzajace samochody
starcraft napisał(a):Na halas nie narzekalem, do chwili kiedy nie przeczytalem o nim tutaj...
starcraft napisał(a):Postawie samochod u mnie za ogrodzeniem, obok samochodu ustawie głosniki i puszcze jakaś piosenke(...) Jezeli pomiar pokaże ze z uszczelkami mniej halasu dociera do samochodu to i podczas jazdy tak bedzie.
Scorsese napisał(a):Zastanawiam się tylko jak długo takie uszczelki wytrzymają zanim się odkleją.
Wojtek napisał(a):Skoro dodatkowa uszczelka w górnej wnęce drzwi zmniejsza poziom hałasu
adam17 napisał(a):Otóż krople zostały prawie nie naruszone na szybie. Znaczy to że uszczelka nie dochodzi dobrze do szyby a co za tym idzie może tam też podwiewać. Taka moja sugestia.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości