Mazda Xedos 6 2.0 Pb, 1995, (olx: 196173447), 4.500 zł, Ciechanów.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Ent » 29 sty 2016, 05:04

Cześć,

Co myślicie o tym egzemplarzu? Nie chcę się oszukiwać że za 4500zł kupię ideał ale jakby nie było szczególnie wiele do zrobienia to może warto? Raczej nie handlarz a choć opis skromny to wygląda fajnie, jak na ten rejon cenowy to bardzo mi się podoba. Jasne że przebieg wiarygodny jak Nowoczesna Platforma KODeinowa ale jakby wrażenie w kontakcie robił dobre, miał papiery na ten rozrząd i faktycznie chętny był do sprawdzenia na stacji diagnostycznej (niektórzy kręcą) to może warto wstępnie się zainteresować? Nie dzwoniłem nawet bo przed chwilą zauważyłem ale ciekaw jestem choć z Rzeszowa daleko. Oczywiście zakładam że będzie ,,parę rzeczy do wymiany'' ale jak się mniej-więcej zgodzi to co facet powie z tym co wyjdzie na stacji to... a nuż warto? Nawet nie gazowane, aż dziwne... spodziewałem się chociaż ,,klimatyzacja do nabicia'' a tu kolejna niespodzianka! Sam nie wiem czy cokolwiek sobie przez to obiecuję czy się tylko podejrzliwy, bardziej niż zwykle, robię.

Tylko proszę – widzę jaki to rocznik i za uwagi ograniczające się tylko do ,,nie kupuj takiego starocia'' podziękuję. Poza tym owszem – zamierzam zagazować ale i dbać, przebiegi raczej niewielkie i codzienne użytkowanie głównie po mieście. Budżet mam większy ale gdyby dało się oszczędzić to czemu nie, od razu zacznę oszczędzać na MX-5 NC :)

http://olx.pl/oferta/sprzedam-mazde-xedos-skory-nowy-rozrzad-auto-stan-idealny-tanio-CID5-IDdh7FR.html#f712558d32;promoted

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ent

Postprzez Mr_Bartek » 29 sty 2016, 05:10

Wygląda rzeczywiście przyzwoicie. Znawcą Xedosów nie jestem, ale co mi się rzuciło w oczy to prawy tylny błotnik nie świeci się jak reszta auta i chyba trochę się różni odcieniem chociaż bardzo możliwe, że to przez jakość zdjęć. Zobacz na tym zdjęciu:

Obrazek
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Ent » 29 sty 2016, 05:28

Hm... Przyzwoity wygląd to ostrożne określenie, nie znam się ale jak dla mnie przy tej cenę to wygląda wręcz podejrzanie dobrze. Błotniki na pewno były malowane (Mazda z 95 więc...) ale to odcinanie się lakieru widzę tylko na tym zdjęciu co podałeś, na dwóch innych nijak nie umiem zauważyć. Mam tylko nadzieję że szpachli nie ma jakoś strasznie dużo, przy takiej cenie na bardzo dobrą powłokę lakierniczą nie liczę ;) Wystarczy mi znośna, byle podłoga w miarę zdrowa...

W każdym razie dzięki za zwrócenie uwagi :)
Ent