ellipsis napisał(a):Strasznie wkur... mnie te glupie złośliwości, które sam rozpocząłes piszać o 1.4 turbo.. Jak to, studjujesz wszystkie fora i portale motoryzacyjne i nie slyszales o problemie 2.2 skyactive diesel? I nie jest to problem jednostkowy. Watek na forum ma 28 stron.. No to tak, cisza bo to Mazda, jakby tak inny producent mial wpadke po 15 tys km to co drugi post byś pisal jaki to szmelc produkują inne marki

Nawet 2.0TDI PD nie sypneły sie tak szybko

Sam sobie podnosisz ciśnienie, tak jak napisałem:
"Może dlatego, że diesel mnie nie dotyczy, a może dlatego, że to przypadek jednostkowy."
Zgodnie z linkiem, który mi przesłałeś i tym co wyżej zacytowałem mogę powiedzieć Ci jedynie, że moja niewiedza wynika z faktu, że nie planowałem zakupu diesla, więc nie czytałem na temat tych silników – jednego diesla już miałem, więcej mieć nie będę. Nie było też o tym głośno i na żaden artykuł związany z tym tematem nie natrafiłem.
ellipsis napisał(a):No to tak, cisza bo to Mazda
Nie ma znaczenia jaka to marka. Przed jej zakupem rozważałem inne marki (tutaj znowu się powtarzam bo nie dociera) nie mając jakiejkolwiek wiedzy i styczności z mazdą do czasu zapoznania się z opiniami w sieci, testami i porównaniami. Tak się złożyło, że to jedyny producent, który postarał się bardziej od innych w kwestii jednostek napędowych i nie poszedł w downsizing, którego nie jestem zwolennikiem i nikt mnie do tego nie przekona dopóki ta technologia ma za jedyny cel odpowiednie wypełnienie kolumn w excelu zysków producentów i norm ekologów kosztem użytkowników, którzy pozornie są zadowoleni bo jest moc, jest elastyczność, jest niskie spalanie

Zarzucasz mi ślepy fanatyzm tylko dlatego, że mamy różne zdania podczas gdy chodzi tylko o to, że wszystkie w Twoim mniemaniu wady dla mnie są tak mało istotne, że nie mogę żałować zakupu. Dopóki auto spełnia moje oczekiwania i jest bezawaryjne, mojego zdania nie zmienię.
Zresztą naprawdę nie mam ochoty przerabiać ponownie tego tematu. Przyjmijmy, że mazda jest [tiiit] i za dwa lata będę ją sprzedawał na części Ukraińcom.