Zakup nowego auta – Mazda3 BM (2014 – obecnie)
Obiecane fotki jak tytanium flash wygląda po dwóch tygodniach nie mycia.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Skoro tak już o kolorach, to była to dla mnie jedna z trudniejszych decyzji. Zdecydowałem sie w końcu na kolor, który razem z SoulRed jako jeden z dwóch został opracowny specjalnie do nowej rodziny M3 SkyActiv i jest nim ... DeepCrystaBlue. I był to bradzo dobry wybór. Jest unikalny i dobrze wygląda zarówno na sedanie jak i HB, ale to ofcourse kwestia gustu.
Nie interesowałem się jak jest w innych wersjach, ale w Enso mam w ofercie napisane jak byk:
Także, mam nadzieję, że w tej wersji jest, bo w SkyEnergy, którym śmigałem na próbnej też nie zwracałem uwagi na to, więc nie wiem.
- Regulacja wysokości fotela kierowcy
- Regulacja wysokości fotela pasażera
Także, mam nadzieję, że w tej wersji jest, bo w SkyEnergy, którym śmigałem na próbnej też nie zwracałem uwagi na to, więc nie wiem.
Nie ma chyba wątku, który zawiera tylko te kwestie. Wpadłem na pomysł, aby osoby, które zakupiły już auto pochwaliły się, co udało im się wynegocjować. Niestety z Mazdą jest ciężko. Sam stoję przed zakupem M3, więc jestem ciekaw. Osobiście planuję negocjować cenę dodatkowych pakietów – podobno w tym zakresie można upatrywać swojej szansy. Czytałem też o negocjacjach pierwszego darmowego przeglądu. Jakie są Wasze doświadczenia? 
- Od: 25 gru 2015, 21:57
- Auto: Planuję zakup M3 SkyEnergy, 2.0 120KM
Mi zaproponowali 2% rabatu od ceny lub 3% ceny auta w akcesoriach. I to tyle. Temat negocjacji w Maździe jest ciężki, bo samochody im schodzą bez większych problemów, więc jak nie Ty to jutro inny klient i tak weźmie ten samochód
Szczerze mówiąc, pewnie da się ugrać więcej, ale ja już nie chciałem tracić czasu i po wielkich bojach ugrać pewnie jakiś dodatkowy 1% gdzieś.
Pavells napisał(a):Odbyłem Mazda 3 dwie jazdy próbne, ale nie zwróciłem na to uwagi... naprawdę nie można regulować fotela góra-dół?
Sprawdź jeszcze czy jest regulowany zagłówek, bo w BL praktycznie nie ma (delikatna regulacja dźwignią lędźwiową), głowa cierpnie, szczególnie, że zagłówki są pochylone mocno do przodu (nie wiem jak w BM), trochę porażka.
Może chodzi o regulację fotela pasażera na wysokość? – bo fotel kierowcy to chyba standard już w prawie każdym samochodzie (może jakaś TATA albo Dacia tego nie ma, ale "markowe" to chyba nawet w wersjach bazowych).
moze to niewiele pomoze bo wiekszosc ludzi z forum kupuje w PL ale napisze jak to byłop w IRL 6msc temu.
Tak wiec mazda miała promocje ze jesli kupis mazde z 1-szym pakietem wyposazenia 2-gi dostajesz w gratisie i to samo z drugim- trzeci gratis. (sa tylko 3 pakiety). dodatkowo mozna biała skore dokupic za 1650euro albo czarna za 1500E.
Mi udało sie urwac z ceny samochodu 2250E + Skora biała za 1200E + navi gratis (warta 650E)
Wydaje mi sie ze warto popytac w roznych salonach. Ja pytałem w dwóch i oni miedzy soba przebijali oferty- ja im tylko dzwoniłem i mowiłem ze ich oferta przebita przez konkurencje
Tak wiec mazda miała promocje ze jesli kupis mazde z 1-szym pakietem wyposazenia 2-gi dostajesz w gratisie i to samo z drugim- trzeci gratis. (sa tylko 3 pakiety). dodatkowo mozna biała skore dokupic za 1650euro albo czarna za 1500E.
Mi udało sie urwac z ceny samochodu 2250E + Skora biała za 1200E + navi gratis (warta 650E)
Wydaje mi sie ze warto popytac w roznych salonach. Ja pytałem w dwóch i oni miedzy soba przebijali oferty- ja im tylko dzwoniłem i mowiłem ze ich oferta przebita przez konkurencje
- Od: 12 sie 2015, 18:56
- Auto: Mazda3 BM 2015 2,2 Diesel. 150KM, Sedan, Soul Red
Soul red został wybrany jako przodujący kolor dla Kodo
Pierwszy miał go CX-5 na premierze a zarazem otwierał Kodo 
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
@Bzyku to zależy od polityki importera danego kraju. W PL importer Mazdy (i innych japońskich marek) zabrania konkurencji między poszczególnymi dealerami, pozwalając na operowanie rzeczonym ~2% i dodatkami typu akcesoria już od samego dealera.
Konkurencja, o której piszesz, w PL panuje wśród dealerów np VAG lub FIAT, tam faktycznie warto rozesłać zapytania. Kolega kupując swoją Octavię rozesłał zapytania mailowe do wszystkich dealerów w PL.... wśród tych którzy mu odpisali, dali mu cenę na ten sam samochód (nie ze stocku) różniącą się o 10k PLN – a ciężko powiedzieć, by Octavia w PL była trudno sprzedawalnym samochodem. To samo miałem ja z Alfą Romeo, gdzie jawnie dealerzy licytowali cenę konkurencji (w tym przypadku auta ze stocku).
Konkurencja, o której piszesz, w PL panuje wśród dealerów np VAG lub FIAT, tam faktycznie warto rozesłać zapytania. Kolega kupując swoją Octavię rozesłał zapytania mailowe do wszystkich dealerów w PL.... wśród tych którzy mu odpisali, dali mu cenę na ten sam samochód (nie ze stocku) różniącą się o 10k PLN – a ciężko powiedzieć, by Octavia w PL była trudno sprzedawalnym samochodem. To samo miałem ja z Alfą Romeo, gdzie jawnie dealerzy licytowali cenę konkurencji (w tym przypadku auta ze stocku).
Też mi się wydaje mało prawdopodobne, żeby nie było regulacji (góra-dół) fotela kierowcy. Przy okazji, orientujecie się może gdzie można znaleźć wykaz wszystkich not serwisowych, które dotyczą Mazdy 3 BM? Czy jest jakaś nota dotycząca aut wyprodukowanych w 2015 roku?
- Od: 25 gru 2015, 21:57
- Auto: Planuję zakup M3 SkyEnergy, 2.0 120KM
Jest regulacja fotela góra-dół, na początku 2015 zostało dodane do fotela pasażera.
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Ja mam BM z kwietnia 2015 r. i nie mam regulacji wysokości fotela pasażera – wersja SkyPassion 

-
Im trudniej, tym lepiej
- Od: 19 cze 2015, 07:10
- Auto: Mazda 6 GY LFVE '06
Mazda 323 BG B6 '92
Eee tam, da się żyć
zwłaszcza że nigdy na tym fotelu nie siedzę 
Mówiłem oczywiście o produkcji, czyli wydanie aut było gdzieś około czerwca.
Moja też nie ma da sie żyć
Moja też nie ma da sie żyć
-
Zoom -Zoom from Belgium
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
regulacja fotela pasażera na wysokość to moim zdaniem rzecz totalnie zbędna i bez której można spokojnie żyć.
Bardziej już bym wolał wizualizację wskazań z czujników cofania, a tego w skyenergy brak, zresztą w skypassion chyba też
Bardziej już bym wolał wizualizację wskazań z czujników cofania, a tego w skyenergy brak, zresztą w skypassion chyba też
Power is nothing without control
http://www.4kolkaszczescia.pl
http://www.4kolkaszczescia.pl
W SkyPassion jest
Marianek, czyli wcisneli mi.auto z 2014r. mówiąc że było wyprodukowane w 2015r?
bo taka jest data produkcji, chociaż dwie szyby są z 14, reszta z 15 
Ciekawi mnie sprawa funkcji odprowadzania do domu w wersji Enso... skoro niższa wersja od 2016r. będzie to miała, czy możliwe że właściciele o rok czy dwa starszych SkyPassion otrzymają to przy najbliższym aktualizowaniu oprogramowania?