Automatyczne światła, fabryczne dzienne, montaż DRL
Tak tym na dole brakuje 5 cm niby nie dużo a też dość to wygląda.Z tymi u góry większy problem z montażem.
Z drugiej strony musiał bym chyba na mega slużbiste trafić żeby mi dowód odebrał za to.
Tym u góry też brakuje parę cm do prawidłowej odległości
Z drugiej strony musiał bym chyba na mega slużbiste trafić żeby mi dowód odebrał za to.
Tym u góry też brakuje parę cm do prawidłowej odległości
W obu rozwiązaniach brakuje paru cm, a to od ziemi, a to od krawędzi bocznej. Tutaj nie chodzi o ryzyko służbisty policjanta, który będzie robił problemy przy kontroli na drodze ale raczej diagnostów na stacji kontroli pojazdów, którzy zwykle dobrze przyglądają się dokładanym DRL-om albo rzeczoznawcy, który będzię się przyglądał aucie po nie daj Boże wypadku i kombinował jak tu nie wypłacić ubezpieczenia. Ta sama kwestia dotyczy tzw. "Zenonów" albo żarówek LED w miejscach niehomologowanych. Wszystko zależy od człowieka i każdy bierze to potencjalne ryzyko na siebie. Ja próbowałbym na Twoim miejscu wcisnąć je nad halogeny.
zadnych nie wybieraj jezdzij na normalnych swiatlach.
nie sa fabrycznie to nie montuj
ewentualnie ATH jako ze maja taka "niby" homologacje.
nie sa fabrycznie to nie montuj
ewentualnie ATH jako ze maja taka "niby" homologacje.
- Od: 10 sty 2013, 13:17
- Auto: Była:
Mazda 3 BK Y6 ‘07 1.6
Mazda 3 BL R2 '10 2.2
Mazda MX-5 NC '08 2.0
Jest:
MPS BL3 '13 2.3
No właśnie dlatego ja swoje wybrałem i zamontowałem tylko dlatego, że mają nabitą homologację na kloszu. Czy prawdziwa czy nie... Jakość jest naprawdę wysoka i wygląda jak fabryczne. A że numer homologacyjny też jest to ani policja ani stacja się nie przyczepi. 

-
Blue inside & red outside!
- Od: 12 lis 2011, 14:36
- Auto: Jest: Mazda 6 2.5 Sky-G SkyPassion 2016
Była: Mazda 3 1.6 MZR Kirei 2011
Jutro wstawiam je nad halogeny ledy NSSC 502 MINI mniejsze od standardowych oczek.Homologację mają do ściągnięcia ze strony.Jak ogarnę temat wrzucę foty.
Jeszcze jedno miejsce chodzi mi po głowie zaraz kolo lampy te "łezki"tez by siadło....
Mam pytanie do demontażu osłony świateł przeciwmgielnych wystarczy nadkola odkręcić czy coś dodatkowo?
Jeszcze jedno miejsce chodzi mi po głowie zaraz kolo lampy te "łezki"tez by siadło....
Mam pytanie do demontażu osłony świateł przeciwmgielnych wystarczy nadkola odkręcić czy coś dodatkowo?
Efekt koncowy....tchoche zabawy było ale temat ogarnięty.Świecą bardzo ładnie,założone dystane żeby "w miare"prosto świeciły.Światła ustawione na AUTO same się przełanczają z dziennych na mijania
Powiem szczerze że mogłem je ciut bardziej na prosto dać i było by 100% prosto.Sprawdziłem wieczorem jak świeca patrząc na ulice-mają lekki kąt tzn swiecą minimalnie na bok ale nie przeszkadza w niczym.z daleka rówież bardzo ładnie samochód widać
pozdrawiam
Powiem szczerze że mogłem je ciut bardziej na prosto dać i było by 100% prosto.Sprawdziłem wieczorem jak świeca patrząc na ulice-mają lekki kąt tzn swiecą minimalnie na bok ale nie przeszkadza w niczym.z daleka rówież bardzo ładnie samochód widać
pozdrawiam
Oj powinny być bardziej pod kątem do przodu...
-
Wiem że powinny.Nie chciałem na żadnych rurkach tego osadzac te dystanse mają skos 1cm.Nie jest źle.Z daleka świecą bardzo dobrze-tak jak pisałem minimalnie mają kąt na zewnątrz samochodu sprawdziłem wieczorem najlepiej widać
I tak to chyba najlepsze rozwiązanie pod względem montażu dziennych w tym zderzaku .
I tak to chyba najlepsze rozwiązanie pod względem montażu dziennych w tym zderzaku .
Panowie mam pytanie czy czujnik zmierzchu ma jakieś ustawienia czy jak sama nazwa mówi jest "auto"godzina 15.30 i wlancza mi światła mijania.Wprawdzie u mnie akurat pochmurno ale ze aż tak czuły?
Czujnik.
-
Ścibi85 napisał(a):Ale aby to zrobić trzeba jechać do ASO. A w czym tak dokładnie masz kłopot? Co chcesz osiągnąć wprowadzając zmiany ?
Nie nie do ASO raczej nie pojade z tym tematem.Nic raczej nie bede zmienial nie chcialo mi sie wiezyc ze taki czuly jest i postanowilem pogrzebac w ksiazce na ten temat.W fordzie duzo pozniej mi odpalily swiatla widocznie ten typ tak ma; )
Czy ktoś widział DRL takie jak na tej aukcji z homologacją europejską?
http://www.ebay.com/itm/09-10-11-12-Maz ... 0671227628
KMBak orientujesz się czy DRLe które założyłeś będą pasować do mojej Madzi?
http://www.ebay.com/itm/09-10-11-12-Maz ... 0671227628
KMBak orientujesz się czy DRLe które założyłeś będą pasować do mojej Madzi?
- Od: 24 sie 2015, 08:40
- Auto: Hyundai Ioniq Electric '16
Mazda 3 BL Y6 '09
Mazda CX3 '19