Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
Witam
Czy takie nakładki na klamki będą również pasowały do Mazdy 5 2006 ?
http://allegro.pl/nakladki-na-klamki-ma ... 63129.html
Czy takie nakładki na klamki będą również pasowały do Mazdy 5 2006 ?

- Od: 12 sie 2015, 14:22
- Auto: Mazda 5 2.0 2005
MAYKI napisał(a):Sam bym kupił ale nie mam kaski więc jeśli ktoś chętny to proszę![]()
http://allegro.pl/prog-oslona-progowa-m ... 44692.html
miałbym do sprzedania taniej
btw
- Kod: Zaznacz cały
http://www.aliexpress.com/item/High-Quality-M6-Gate-Slot-Pad-Rubber-Car-Cup-Mat-Car-Accessories-For-Mazda-6-2003/1995487541.html?spm=2114.01020208.3.150.SYNPEc
fajna sprawa chyba sobie sprawie
Witam serdecznie Forumowiczów
Jestem posiadaczem od prawie miesiąca Mazdy 6 2004r kombi. Mała historyjka to taka, że nie przepadałem za tymi samochodami jak je mijałem na ulicy ale odkąd mam ten samochód to jestem w nim zakochany
Mechanicznie pracuje nad nim ale jest niestety to co boli w oczy. Rdza... Niedługo będą wymieniane progi i zrobione wszystkie wyprawki. Maska i klapa od bagażnika będzie na nowo lakierowana(gdyby była miejscowo to byłoby widać załamanie lakieru). Kiedyś widziałem(prawdopodobnie Audi a4 b6) dwukolorową kastę.
Znaczy się: Maska, dach i klapa bagażnika w jednym kolorze a reszta w drugim.
Mam tutaj do Was pytanie czy jak będzie po wyprawkach to czy taka koncepcja jaką widziałem spisze się w srebrnej Maździe? Zastanawiam się nad tym dłuższy czas lecz nie mam pojęcia. W obróbkę zdjęć się pobawię żeby zobaczyć jak to będzie poglądowo wyglądać. Lecz jak to będzie waszym zdaniem wyglądać? Im więcej siedzę na forum przeglądam różne wątki z tuningiem optycznym to mam coraz więcej mieszanych uczuć.
W planach elementy, które będą znaczące w estetyce nadwozia to przyciemnione szyby. Więc nie wiem czy zostawić oryginalny srebrny+ przyciemnione szyby(+ ewentualnie czarne felgi)? Co o takim czymś myślicie?
Podsumowanie:
-Maska, dach, klapa od bagażnika(oczywiście też grill by musiał być przemalowany) na ciemny grafit/szary.
-reszta bez zmian.
Jak to by wyglądało zdaniem osób, które mają więcej doświadczenia?
Pozdrawiam.
P.S: szukałem podobnych tematów, lecz nie znalazłem. Jeśli przeoczyłem to przepraszam
PP.S: Tak, wiem brudna lecz była naprawiana klamka od klapy bagażnika i olej z niej jeszcze cieknie a co tydzień nie będę niestety mył, szczególnie w taką pogodę
Jestem posiadaczem od prawie miesiąca Mazdy 6 2004r kombi. Mała historyjka to taka, że nie przepadałem za tymi samochodami jak je mijałem na ulicy ale odkąd mam ten samochód to jestem w nim zakochany

Mechanicznie pracuje nad nim ale jest niestety to co boli w oczy. Rdza... Niedługo będą wymieniane progi i zrobione wszystkie wyprawki. Maska i klapa od bagażnika będzie na nowo lakierowana(gdyby była miejscowo to byłoby widać załamanie lakieru). Kiedyś widziałem(prawdopodobnie Audi a4 b6) dwukolorową kastę.
Znaczy się: Maska, dach i klapa bagażnika w jednym kolorze a reszta w drugim.
Mam tutaj do Was pytanie czy jak będzie po wyprawkach to czy taka koncepcja jaką widziałem spisze się w srebrnej Maździe? Zastanawiam się nad tym dłuższy czas lecz nie mam pojęcia. W obróbkę zdjęć się pobawię żeby zobaczyć jak to będzie poglądowo wyglądać. Lecz jak to będzie waszym zdaniem wyglądać? Im więcej siedzę na forum przeglądam różne wątki z tuningiem optycznym to mam coraz więcej mieszanych uczuć.

W planach elementy, które będą znaczące w estetyce nadwozia to przyciemnione szyby. Więc nie wiem czy zostawić oryginalny srebrny+ przyciemnione szyby(+ ewentualnie czarne felgi)? Co o takim czymś myślicie?

Podsumowanie:
-Maska, dach, klapa od bagażnika(oczywiście też grill by musiał być przemalowany) na ciemny grafit/szary.
-reszta bez zmian.
Jak to by wyglądało zdaniem osób, które mają więcej doświadczenia?
Pozdrawiam.
P.S: szukałem podobnych tematów, lecz nie znalazłem. Jeśli przeoczyłem to przepraszam
PP.S: Tak, wiem brudna lecz była naprawiana klamka od klapy bagażnika i olej z niej jeszcze cieknie a co tydzień nie będę niestety mył, szczególnie w taką pogodę
-
Moraless
Poszukaj tematu o virtual tuningu i tam poproś o zmiany, szczerze ja nie widze tego przy srebnym aucie
https://www.facebook.com/BippuPoland
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
https://www.facebook.com/LS4HVIP/
Wsparcie przy wyszukaniu oraz pomoc przy sprowadzeniu części z Japonii
-
Tomek grupa rozwoju forum
- Od: 11 kwi 2008, 15:18
- Auto: Lexus LS400 4.0 V8 1998
Mazda6 GG LF`06 2.0 156,5KM@6676RPM 196,3Nm@4218RPM Noblessgrau
była Mazda Xedos 9 TA KL 2001 AT
była Mazda 323f 2.0 V6 BA
była Mazda 323f 1.6 BG
Kolego widziałem tak zrobioną mazdę czyli maska, dach i klapa w kolorze czarny mat, a sam pojazd czerwony. Powiem Ci wielka kupa
Na prawdę nie kombinuj i zostaw tak jak jest w oryginale 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Po dłuższym posiedzeniu na forum właśnie w tym wątku i większym wyobrażeniu zdałem sobie sprawę jak mogłem to zepsuć
Co prawda Audi a4 b6 ma łagodniejsze kształty(zaokrąglenia) i nie ma na klapie od bagażnika lamp to efekt jest całkiem inny... Ale dzieki za swoją opinie, moje wątpliwości się rozwiały
Z tego co widziałem to srebrny lakier połączony z czarnymi elementami (szyby, felgi) to jest efekt o wiele lepszy niż przy bawieniu się z kolorami... Zrobiłem wstępnie przeróbkę maski i średnio wyszło.
Dzięki wielkie!
Jeszcze jedno, na belce środkowej od strony pasażera będzie naklejka z lakierem o ile dobrze wyszukałem na forum tak?
Edit:
Otóż... nie ma ani do strony pasażera jak i kierowcy jak i od wewnętrznej strony maska... gdzieś jeszcze może być ukryta ta" naklejka kodu"? Czy jak nie ma w tych miejscach to po numerze VIN tylko dojdę do kodu lakieru?

Dzięki wielkie!
Jeszcze jedno, na belce środkowej od strony pasażera będzie naklejka z lakierem o ile dobrze wyszukałem na forum tak?

Edit:
Otóż... nie ma ani do strony pasażera jak i kierowcy jak i od wewnętrznej strony maska... gdzieś jeszcze może być ukryta ta" naklejka kodu"? Czy jak nie ma w tych miejscach to po numerze VIN tylko dojdę do kodu lakieru?
Ostatnio edytowano 24 wrz 2015, 20:02 przez Moraless, łącznie edytowano 1 raz
-
Moraless
Twój lakier to 25h silver contrail metallic 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Dzięki!
Dzisiaj przeglądając forum natknąłem sie na jakąś rosyjską stronę na której można było sprawdzić numer VIN lecz znalazłem tylko całą tabelkę z kolorami i tak sądziłem, że to ten kolor lecz nie byłem pewien

Dzisiaj przeglądając forum natknąłem sie na jakąś rosyjską stronę na której można było sprawdzić numer VIN lecz znalazłem tylko całą tabelkę z kolorami i tak sądziłem, że to ten kolor lecz nie byłem pewien
-
Moraless
Witam, mam swojej maździ takie "nakładki" na klamki w aucie, wie ktoś może jak to się nazywa? Zgubiłem gdzieś jedną i nie mogę niczego podobnego znaleźć w internecie z początku myślałem, że to oryginalnie były takie chromy
zdjęcia :

zdjęcia :
Chyba o to chodzi: http://m.aliexpress.com/item/1923414469.html
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07