Mazda Xedos 9 TA KL 95 r.+LPG
Nie jeszcze , koleś mnie trochę zwodzi , bo ma grubsze roboty za wiadomo grubsza kasę , jestem umówiony na sobotę , lecz jutro zadzwonię do niego czy oby na pewno ,bo jak nie to szukam innego.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Z efektu jestem bardzo zadowolony , polerka mechaniczna to jednak znacznie lepsze rozwiązanie niż jakiekolwiek ręczne tarcie pastami . Teraz tylko starać się utrzymać szklistość lakieru i bedzie dobrze:)
Wszelkie zmatowienia i wypłowiałe drzwi oraz błotnik przedni zniknęło na amen
Dopisano 19 wrz 2015 18:24:
Zdjęcie nie oddaje absolutnie tego co na żywo , poza tym pokropił deszcz jak wracałem , no i światło w garażu słabe.W każdym razie przedni błotnik i drzwi kierowcy nie miały na górnej części wg połysku,Lakier wypłowiał i tylko pozostał kolor , teraz wreszcie to wygląda tak jak powinno.
Wszelkie zmatowienia i wypłowiałe drzwi oraz błotnik przedni zniknęło na amen
Dopisano 19 wrz 2015 18:24:
Zdjęcie nie oddaje absolutnie tego co na żywo , poza tym pokropił deszcz jak wracałem , no i światło w garażu słabe.W każdym razie przedni błotnik i drzwi kierowcy nie miały na górnej części wg połysku,Lakier wypłowiał i tylko pozostał kolor , teraz wreszcie to wygląda tak jak powinno.

Majk500 twój niewypolerowany wygląda lepiej niż mój po polerce. Masz ładny lakier takżetylko jakiś wosk i na pewno jest lepiej niż u mnie. Ja z górna bata nie ukręce, choć jestem i tak mega zadowolony bo przynajmniej ujrzałem połysk w tych miejscach w których nie było go wg.

Majki w ogóle idź stąd
Przemo masz rację na zdjęciu nie widać nic
Chciałbym zobaczyć na żywo i się wypowiedzieć.
Ale skoro mówisz że jest dobrze, to na bank tak jest
Najważniejsze że wydając kasę na ten zabieg, jesteś zadowolony

Przemo masz rację na zdjęciu nie widać nic
Ale skoro mówisz że jest dobrze, to na bank tak jest

Najważniejsze że wydając kasę na ten zabieg, jesteś zadowolony
Szczerze nie wiem czemu tylko trzy elementy auta tak mocno mi płowieją , są to przedni błotnik i drzwi po stronie kierowcy , oraz prawy przedni słupek. Na tych elementach ostatnio zrobił się kompletny mat, pamiętasz jak kiedyś jeszcze w Barlinku ci to pokazywałem. To co widziałeś to byl pikuś w porównaniu z tym co było teraz. Zdaję sobie sprawę również z tego, że za długo to się nie utrzyma , ale na pewno przez zimę powinno przetrwać jeśli będę woskował.

Napewno jest dobrze
a hologramow nie narobił?
Kolegi xeda w tym kolorze robiłem 2 lata temu,specjalnie nie dba ale lakier się dalej błyszczy,elementy nie zmatowialy ponownie.
Jedynie zainwestował bym w jakiś ręcznik do osuszania,bo lakier na naszych mazdach to od patrzenia się rysuje.
Kolegi xeda w tym kolorze robiłem 2 lata temu,specjalnie nie dba ale lakier się dalej błyszczy,elementy nie zmatowialy ponownie.
Jedynie zainwestował bym w jakiś ręcznik do osuszania,bo lakier na naszych mazdach to od patrzenia się rysuje.
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Jak nie masz za bardzo czasu na nakładanie woskow itp itd to polecam po umyciu i wysuszeniu auta prysnąć i zetrzeć Shiny Garage Morning Dew, bedziesz zadowolony z efektu gwarantuje , pozdro
Właśnie szukam czegoś co pomoże utrwalić tą polerkę, czyli jakiś wosk lub inny specyfik który łatwo się nakłada i nie zostawia po sobie białych śladów na uszczelkach.

Dzisiaj wziąłem się w końcu za podmiankę podłokietnika, który to już spory czas temu zakupiłem od kolegi radar.No i pomyślałem 15 minut i zrobione:) Jako że jestem niecierpliwy i do prac dokładnych nigdy się nie nadawałem, to [tiiit] poszło tam bardzo wiele.Myślałem że wyrwę ten podłokietnik z połową deski rozdzielczej. Nie wiem co za japoński inżynier to zaprojektował , ale pewnie jeśli jeszcze żyje to mu się dzisiaj czkało.Pół tunelu trzeba rozebrac żeby wykręcić dwie dziadoskie śrubki od drzwiczek podłokietnika , jakby nie można było tego na wierzchu umiejscowić.
Ale ważne że zrobione , deska i tunel cały i kupy sie trzyma, no i najważniejsze podłokietnik już nie jest popękany.