A więc tak:
W Czaplinku w zasadzie auto po prostu było tylko jezdne. Problem z doładowaniem – 0,6bara. Zawias który od stania podczas naprawy (niecały rok) się posypał – wylane tylne amorki i stukające łączniki z przodu. W Czaplinku auto się mega przez to nie prowadziło ( a był nowiutkie opony). Chciałem jechać szybciej a to z kolei owocowało gorszymi czasami poprzez zbędne zmiany biegów itp itd. Auto muliło po wyjściu z zakrętu na 2-gim biegu.
Na ten sezon ogarnąłem już wszystko. Z jednej strony poszło sporo sporo kasy ale naprawdę jestem każdym chyba modem zadowolony

. Największa różnica w prowadzeniu to wymiana amorów na sprawne, przełożenie wahaczy i całych napędów z STI, nowy magiel i gumy zawiasu przód (tył jest jeszcze na seryjnych założonych we fabryce gumach).
Myślę, że też wjeżdżam się powoli w to auto. W Rykach na każdym okrążeniu OES-umiałem ze 4 razy po 1,5-2s odcięcia doładowania i check`i. Myślę, że naprawdę po kilku następnych kółkach można by jeszcze trochę z czasu zyskać. Wywaliłem dziś BOV`a na rzecz Oem DV – problem odcinania doładowania i check`ów chyba znikł. Liczę, że w nast sezonie uda się nawiązać większą walkę ze Speedsterami
Obecny setup to:
SILNIK:
– pół-zamknięty shortblock EJ207 z WRX STI New Age, głowice z GT, wiatrak TD04L .
UKŁAD PALIWOWY:
– pompa paliwa DeatschWerks DW200
UKŁAD DOLOTOWY:
– seryjny filtr Mann, pucha pozbawiona rezonatora
UKŁAD WYDECHOWY:
– 3" kompletny Blitz Nür Spec R + DP na szerokim kołnierzu
ELEKTRONIKA:
– ECU STI Prodrive + EBC Apexi AVC-R. Wystrojone na 1,1b
UKŁAD NAPĘDOWY:
– skrzynia STI JDM 4,44 TY754VBAAA + otwarty(niestety) dyfer STI
– odchudzone koło zamachowe
UKŁAD KIEROWNICZY:
– magiel 2,2obr PRS Palonka, pompa wspomagania + chłodniczka wspomagania z STI GD
ZAWIESZENIE:
– gwint HSD Mono Pro HR
– rozpórki górne oraz dolne przód i tył Summit/OMP
– stabilizator przedni seryjny, [jaki?] Whiteline regulowany 24mm, łączniki aluminiowe Whiteline
– wahacze przednie alu z Type R
– poliuretany w zawieszeniu przednim 80 ShA
UKŁAD HAMULCOWY:
Przewody w stalowym oplocie
– przód 4-tłoczek Stoptech 330mm
– tył 2-tłoczek WRX 290mm