Mazda 626 GF 01r. – wymiana gałki lewarka zmiany biegów
Strona 1 z 1
Witam,
Z uwagi iż przymierzam się do wymiany owej gałki chciałbym zapytać czy może ktoś z Was wie od jakiego innego modelu auta pasuje taka gałka? Może ktoś już rozeznawał się w temacie? bo przeglądając allegro zauważyłem iż dostanie takiego elementu w dobrym stanie graniczy z cudem.
Z uwagi iż przymierzam się do wymiany owej gałki chciałbym zapytać czy może ktoś z Was wie od jakiego innego modelu auta pasuje taka gałka? Może ktoś już rozeznawał się w temacie? bo przeglądając allegro zauważyłem iż dostanie takiego elementu w dobrym stanie graniczy z cudem.
Soul of Motion ...791 791 600...
Ja szukam juz od dłuższego czasu i nic.. co zobacze na zdjęciu auta to nie ma albo stytrana.. jeden pan ciągle poleca bardzo dobry sposob tzn "obedrzeć z tej skóry" ale ja chce mieć ori. Ew. taka szara w skorze od M6 z taka metalową nakładka. Chyba najbardziej pasuje..
Od M6 tez jest cienizna(dużo w złym stanie) z szarą większość czarne a jak dobry stan to nawet 200 krzyczą pytanie czy podejdzie na gwint i długość?
obszycie galki u tapicera kosztuje 50pln wybor nalezy do was, ja obszylem gale i kierke skora z czerwona nitka wyglada fajnie
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
Tak, po większych przemyśleniach też dochodzę do takiego wniosku jednak bo znalezienie oryginału graniczy niestety z cudem, nie wspominając o cenie. Za cenę używki prawdopodobnie można mieć nową skórę na worze i gale
Jutro będę w Rumi u tapicera to napisze co i jak a później zamieszczę foty z wymianki.
rumunn95 napisał(a):obszycie galki u tapicera kosztuje 50pln wybor nalezy do was, ja obszylem gale i kierke skora z czerwona nitka wyglada fajnie
Troszkę drogo jakoś. Obszycie siedzenia do motocykla z własnym wzorem tj. 200pln a taka gałka jest sporo mniejsza. A nie pasują do madzi jakieś uniwersalne? Kiedyś do nissana kupowałem w norauto uniwersalną i działała.
szerokości
grzech
grzech
rumunn95 napisał(a):za kierke i gale 150pln to nie drogo
Ale przyznać maździe muszę, że materiały w środku są lepsze niż w nissanie. Tam gała mi się rozpadła po 240kkm. Tu 260kkm na liczniku – drugi silnik a gała i kiera całkiem wporzo:)
szerokości
grzech
grzech
to tez zalezy jak się jeździ jak ktos marmoli ręka non stop na galce to i szybciej wymieknie,a jak sie trzyma dwoma rekami kierce to jest inaczej
Historia;) --->323F 1.6 16v 91r.-->323F 1.8 16v 92r.-->626 2.0 FS 16v GW 98r.;–)-->w przyszłosci ?
rumunn95 napisał(a):to tez zalezy jak się jeździ jak ktos marmoli ręka non stop na galce to i szybciej wymieknie,a jak sie trzyma dwoma rekami kierce to jest inaczej
Akurat gały w almerach to trochę jak pierścienie olejowe albo falujące obroty w mazdach:)
szerokości
grzech
grzech
Witam, temat troszkę ucichł ale chciałbym do niego powrócić. Czy ktoś z forumowiczów jest mi w stanie powiedzieć jak zdjąć gałkę lewarka zmiany biegów w 626 GF 2001r.? Sądziłem, że wystarczy ją odkręcić w lewo ale stawia znaczacy opór a nie chciałbym nic pourywać...? Dzieki za wszelkie instrukcje.
- Od: 6 lis 2011, 17:51
- Auto: Mazda 626 2.0 (136KM) 2001r.
U mnie też był opór ale poszło i raczej nie da się inaczej bo w gałce jest gwint. Nie sądzę by coś mogło się urwać.
Kaluza23 napisał(a):Witam, temat troszkę ucichł ale chciałbym do niego powrócić. Czy ktoś z forumowiczów jest mi w stanie powiedzieć jak zdjąć gałkę lewarka zmiany biegów w 626 GF 2001r.? Sądziłem, że wystarczy ją odkręcić w lewo ale stawia znaczacy opór a nie chciałbym nic pourywać...? Dzieki za wszelkie instrukcje.
Myślę, że jest jak w innych autach. Szmatka-żabka za druta i kręcisz gałą
szerokości
grzech
grzech
Witam ponownie, po długim czasie chciałbym wrócić do tematu. Potwierdzam, że gałkę zwyczajnie trzeba odkręcić bo to mi się udało. Jak już nie którzy zauważyli kupno nowej gałki w dobrym stanie graniczy z cudem. Nawet na allegro nie znalazłem przez dłuższy czas nic godnego uwagi. Znalazłem jakieś dedykowane gałki, ale z podświetleniem. I teraz moje pytanie jest jak zdjąć mieszek? Ktoś miał doczynienia z takimi zamiennikami? Ktoś to montował? Tak to sie sprawdza w praktyce? Jak mądrze przeprowadzić kabel zasilający do gałki? Pomoże ktoś?
- Od: 6 lis 2011, 17:51
- Auto: Mazda 626 2.0 (136KM) 2001r.
Do zdjęcia mieszka musisz zdemontowac środkowy tunel. Kabel wedle uznania, najlepiej z zapasem podpięty pod pozycje albo zapalniczkę.
Witam Panowie,
Podepnę się pod temat i zapytam – czy taka gałką będzie pasować do Mazdy 626 1999r.
http://allegro.pl/galka-zmiany-biegow-mazda-3-03-06-i5569544445.html
Podepnę się pod temat i zapytam – czy taka gałką będzie pasować do Mazdy 626 1999r.

- Od: 26 wrz 2013, 23:45
- Auto: Mazda 6, 2006 rok, 2.3 Pb, 166KM
Strona 1 z 1