Dołożenie koła zapasowego (dojazdówki) do M3 BM
A powiedz nam SFU jaka cena była przed wynegocjowaniem rabatu. Ja dzwoniłem do ASO w Katowicach i pytałem się o cenę wytłoczki do sedana. Powiedzieli mi że 288zł i nawet maja ją na stanie.
Więc zastanawiam się czy cena do sedana i HB jest podobna i wynegocjowałeś taki rabat, czy do sedana jest po prostu droższa.
Więc zastanawiam się czy cena do sedana i HB jest podobna i wynegocjowałeś taki rabat, czy do sedana jest po prostu droższa.
Dziękuję za pomoc w dobraniu wytłoczki, moje tymczasowe rozwiązanie się rozleciało.
Czekam na odpowiedź z ASO Nivette. Poki co przysłano mi coś takiego (cena w ramce netto)
EDIT:
części będą w poniedziałek
Czekam na odpowiedź z ASO Nivette. Poki co przysłano mi coś takiego (cena w ramce netto)
EDIT:
części będą w poniedziałek
Cześć.
Zakupiłem w salonie Mazdy koło dojazdowe do Mazdy 3BM. Ale nie jest to oryginał Mazda, tylko zamiennik. Obecnie jeżdżę na standardowych alufelgach dla wersji SkyEnergy.
Mam pytanie, czy dla zamocowania koła dojazdowego muszę mieć jakieś inne, specjalne nakrętki do tego koła? W salonie powiedzieli mi , że te, które obecnie mam ( standardowe, "zamknięte" + zabezpieczająca) będą pasować. Ale ja wolę się upewnić. Czy ktoś z Was już zakładał "dojazdówkę"?
Pozdrawiam
Zakupiłem w salonie Mazdy koło dojazdowe do Mazdy 3BM. Ale nie jest to oryginał Mazda, tylko zamiennik. Obecnie jeżdżę na standardowych alufelgach dla wersji SkyEnergy.
Mam pytanie, czy dla zamocowania koła dojazdowego muszę mieć jakieś inne, specjalne nakrętki do tego koła? W salonie powiedzieli mi , że te, które obecnie mam ( standardowe, "zamknięte" + zabezpieczająca) będą pasować. Ale ja wolę się upewnić. Czy ktoś z Was już zakładał "dojazdówkę"?
Pozdrawiam
Nie musisz się martwić i mieć dodatkowych nakrętek. Te które masz będą pasować.
Możesz zdradzić jaki rozmiar kupiłeś jako zamiennik w ASO oraz ile Cię to kosztowało i gdzie je wozisz?
Pozdrawiam.
Możesz zdradzić jaki rozmiar kupiłeś jako zamiennik w ASO oraz ile Cię to kosztowało i gdzie je wozisz?
Pozdrawiam.
Właściwie to kupiłem komplet, czyli koło dojazdowe ( T125/70D16/96M), styropian bagażnika, klucz do kół, klips do koła, lewarek oraz śruba do mocowania podnośnika. Za wszystko zapłaciłem 1110 zł. Zawsze lepiej niż ponad 1600 zł za oryginalny komplet. Koło, jako element nie oryginalny ( tak twierdził sprzedawca), był osobno fakturowany na kwotę 460 zł. Jedynie muszę dopasować śrubę klipsa, bo oryginalna (KD3356960A) jest za krótka. Ponoć właśnie ze względu na to, ze kupione koło jest zamiennikiem.
W GH kiedyś zawsze woziłem jedna z poprzedniego sezonu. Jak złapiesz kapcia zakładasz ,kapcia masz w bagażniku, nie powinno być żadnego problemu. Z mundurowymi również, chyba że jakiś służbista się trafi.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
-
Zoom -Zoom from Belgium
- Od: 26 mar 2010, 14:31
- Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.
Myślę, że latem nie będzie problemu... Masz prawo mieć koło zapasowe w pełnym rozmiarze... Gorzej będzie zimową porą... Na aucie będziesz miał założone zimówki, a na zapasie lenią?
Już lepiej kup sobie 1 szt zimówki wraz z felgą...
Już lepiej kup sobie 1 szt zimówki wraz z felgą...
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Wojtek napisał(a):Już lepiej kup sobie 1 szt zimówki wraz z felgą...
Najlepsza byłaby zimówka symetryczna... W sumie to chyba wyjdzie i tak taniej niż kompletowanie zestawu z alledrogo. Sprawa do przemyślenia.
Symetryczna czy asymetryczna, to nie jest ważne...
Ważne jest to by nie była to opona kierunkowa... Wtedy możesz założyć ją w każdym miejscu...
Ważne jest to by nie była to opona kierunkowa... Wtedy możesz założyć ją w każdym miejscu...
Arkana , Captur , Mii
Wojtek napisał(a):Ważne jest to by nie była to opona kierunkowa
Właśnie to miałem na myśli.
Kupiłem jednak dojazdówkę, dzisiaj otrzymałem przesyłkę i zdziwiło mnie, że dojazdówka T125/70D16/96M jest mniejsza niż oryginalne 16 calowe koła. Rozumiem, że tak ma być (M3 to moje pierwsze auto stąd to pytanie.)?
Kupiłem jednak dojazdówkę, dzisiaj otrzymałem przesyłkę i zdziwiło mnie, że dojazdówka T125/70D16/96M jest mniejsza niż oryginalne 16 calowe koła. Rozumiem, że tak ma być (M3 to moje pierwsze auto stąd to pytanie.)?
ulmen napisał(a):dojazdówka T125/70D16/96M jest mniejsza niż oryginalne 16 calowe koła.
przecież to jest dojazdówka...
Masz na niej tylko dojechać do najbliższego wulkanizatora...
Arkana , Captur , Mii