poduszka silnika prawa 2.0 115KM
Strona 1 z 1
Czy wkład poduszki silnika FS9 2.0 115KM (BENZYNA) od strony rozrządu jest taki sam jak do diesla?
Którą polecacie?
http://allegro.pl/poduszka-silnika-przo ... 13326.html
czy...
http://allegro.pl/poduszka-silnika-praw ... 63736.html
a może sam wkład z TEDGUM?

czy...

a może sam wkład z TEDGUM?
TEDGUM odradzam, kupiłem sam wkład za ok 80zł i okazało się, ze guma jest tak sztywna, że w środku wszystko buczało – hałas w kabinie jakbym Jelczem jeździł – trochę się poprawiało jak już silnik był rozgrzany. Jeździłem tak miesiąc z myślą, ze może się coś wyrobi ale nie było poprawy – kupiłem oryginał używkę i jak ręką odjął.
Tak też myślałem, jednak wiele oryg. używanych poduszek np. z allegro jest w kiepskim stanie(naderwane,popękane gumy)
A co z tymi proponowanymi wyżej po 200zł, która by się sprawdziła?
A co z tymi proponowanymi wyżej po 200zł, która by się sprawdziła?
Tu w opisie jest informacja, że poduszka jest olejowa – jak oryginał więc skłaniałbym się do tej.
Właśnie skończyłem wymieniać swoją poduszkę silnika.
Dopisano 13 lip 2015 18:29:
Otwór w tej nowej poduszce jest większy,ma 13mm, a w starej ma 12mm, więc jest większy luz.
Nowa poduszka jest firmy FEBEST na allegro 205zł.
Dopisano 13 lip 2015 18:29:
Otwór w tej nowej poduszce jest większy,ma 13mm, a w starej ma 12mm, więc jest większy luz.
Nowa poduszka jest firmy FEBEST na allegro 205zł.
witam, ja również wymieniłem ostatnio wkład poduszki prawej silnika tej olejowej i okazało się, że jest gorzej niż na padniętej oryginalnej. Znalazłem coś takiego na allegro:
http://allegro.pl/mazda-626-gf-gw-97-02 ... 84814.html Jest napisane, że poduszka zawiera olej jak oryginał. Czy ktoś już wymianiał na taką? Jakie były efekty?

-
g4l4
Czy ktoś się może orientuje czy można dostać gdzieś w internecie poduszkę olejową prawą taniej niż w serwisie mazdy? tam zaśpiewali mi 1120 zł
-
g4l4
Jedyna rada to szukać używek ORI w dobrym stanie z roczników 2001-2002. Są do wyłapania na allegro co kilka tygodni.
Pod poduszkę polecam także położyć.... poduszkę gumową. Np. z jakiejś dętki wyciąć fragment gumy, zrobić w nim 2 otwory na śruby i dopiero na tej gumie położyć i przykręcić tę poduszkę. Najlepiej użyć nawet dwie warstwy. Daje to sporo. Można to wykonać nawet na zużytej poduszce zanim kupi się nowszą w lepszym stanie.
Ja u siebie pod tę poduszkę zastosowałem trójwarstwową poduszkę gumową – 2 razy guma z dętki + uszczelki okienne. I w środku auta silnik jest super cichy.
Pod poduszkę polecam także położyć.... poduszkę gumową. Np. z jakiejś dętki wyciąć fragment gumy, zrobić w nim 2 otwory na śruby i dopiero na tej gumie położyć i przykręcić tę poduszkę. Najlepiej użyć nawet dwie warstwy. Daje to sporo. Można to wykonać nawet na zużytej poduszce zanim kupi się nowszą w lepszym stanie.
Ja u siebie pod tę poduszkę zastosowałem trójwarstwową poduszkę gumową – 2 razy guma z dętki + uszczelki okienne. I w środku auta silnik jest super cichy.
- Od: 16 wrz 2011, 00:45
- Auto: Sprzedam opony: viewtopic.php?f=5&t=190412
Mazda 626 GF 1999r,
Exclusive
2.0 FS 136KM + LPG.
Strona 1 z 1