Akcesoria – tłumik końcowy Sebring
Witam Panów. Czy miał ktoś z Was styczność z dedykowanym wydechem końcowym Sebring oferowanym przez ASO ?
szczerze mówiąc kusi wyglądem, prawdopodobnie dźwięk również jest atrakcyjny (dźwięk, nie hałas
). Cena u dealerów trochę przeraża, bo wynosi ponad 2 tys. zł wraz z montażem. Czy jest dostępna jakaś alternatywa do tego w lepszej cenie? Pozdrawiam!
- Załączniki
-
- Po lewej seria, po prawej owy Sebring :)
kliszek222 napisał(a):Czy miał ktoś z Was styczność z dedykowanym wydechem końcowym Sebring oferowanym przez ASO ?
Hm... Na stronie Mazdy PL i Mazdy UK nie ma takowego akcesorium...

W katalogu Sebring'a również jest pustka... nie tylko dla M3 ale dla wszystkich silników SkyActive...
Pytanie, czy ASO czasem nie proponuje końcówki od modelu BL?
Wojtek napisał(a): Na stronie Mazdy PL i Mazdy UK nie ma takowego akcesorium...
Katalog Sebring'a:
http://www.sebring.at/index_141_141_217 ... 2_0__.html
am86 napisał(a):Pozycja numer 22.
Czy możesz znaleźć numer katalogowy?
Na stronie internetowej tego nie ma, jest natomiast w katalogu bądź też cenniku M3. Nie są to same końcówki, ale cały ostatni wydech. Pisząc meila jakiś czas temu z zapytaniem do firmy Sebring, dostałem odpowiedź: "Przykro nam, ale ten wydech jest na wyłączność Mazdy i nie posiadamy go w sprzedaży". Stąd też pewnie brak wydechu w ich katalogu 
A tak to mniej więcej "działa", chociaż nagranie nie jest pierwszej jakości:
http://youtube.com/watch?v=dbP0hbLrXng
A tak to mniej więcej "działa", chociaż nagranie nie jest pierwszej jakości:
http://youtube.com/watch?v=dbP0hbLrXng
A w którym ASO i za ile mamony? :–) piękne są!!!
Warte swojej ceny według Ciebie? 
Nie no są ludzie, którzy potrafią się przyznać do wywalenia kasy w błoto, ale ja potrzebuję naprawdę rzetelnej opinii, bo za 2 tysie to mi znajomy cały przelot wyspawa z nierdzewki (oczywiście po gwarancji) 
Panowie każdy przed decyzją o zakupie powinien przeanalizować czego oczekuje po zakupie i jakie ma zasoby finansowe. Ja chciałem poprawić wygląd, brzmienie wydechu na bardziej niskie ale nie w stylu wieś tuning, nie oczekiwałem, że nagle uzyskam duży przyrost mocy lub momentu obrotowego ale z kolei nie chciałem utraty tych parametrów przez "jakieś" domorosłe modyfikacje. Po okresie użytkowania jestem zadowolony i jadę na wakację 
Pytanie brzmi czy warto wydac 2tys zl. na ten wydech. Mnie nie za bardzo interesuje ile razy byles na wczasach. Z calym szacunkiem do twojej osoby ale mazda 3 raczej nie poszpanujesz. To auto dla klasy sredniej czasami na forum traktowane jako premium. Albo oczekiwania sa jak do samochodu premium....

Widzę, że posty są usuwane, więc koniec dyskusji nie na temat, o klasach, o wakacjach i kto czym "nie poszpanuje".
Tak więc czekamy na więcej opinii osób, które miały styczność z tymże wydechem do naszych kochanych M3!
Tak więc czekamy na więcej opinii osób, które miały styczność z tymże wydechem do naszych kochanych M3!
Kasowanie postow nie jest dobrym zwyczajem.
Ja po prostu stwierdzam
1. Cena zakupu auta nie swiadczy o tym ze auto jest premium. Panda 4x4 z webasto i full wypas tez tyle kosztuje. I co jest premium?
2. Forma zakupu nie swiadczy czy auto jest premium. Mozna w leasing wziasc maybaha albo za gotowke kipic golfa
3. W aucie premium wiatr nie swiszcze przez zamkniete szyby przy 120km/h
Tak wiec....
Ktos inny wypowie sie o tych wydechach bo wygladaja ladnie.
Ja po prostu stwierdzam
1. Cena zakupu auta nie swiadczy o tym ze auto jest premium. Panda 4x4 z webasto i full wypas tez tyle kosztuje. I co jest premium?
2. Forma zakupu nie swiadczy czy auto jest premium. Mozna w leasing wziasc maybaha albo za gotowke kipic golfa
3. W aucie premium wiatr nie swiszcze przez zamkniete szyby przy 120km/h
Tak wiec....
Ktos inny wypowie sie o tych wydechach bo wygladaja ladnie.
Szumi