Nie działający przycisk AMB
1, 2
kolego fiufek bardzo prosiłbym o zapodanie fotek na mojego maila dawo99@poczta.onet.pl jeśli to możliwę to będę wdzięczny. Ale ta wolna kostka na bank nie jest od klaksonu ponieważ do klaksony po przeciwne stronie nie wpinam kostki takie wielkości tylko taka mała a po prawej zostaje mi taka szara większa kostka na wiązce tej co idą silniczki od sprysków i ta kostka jest ostatnia.
- Od: 26 lut 2009, 09:54
- Auto: Mazda 3, 2007, 1.6 diesel
Ja też zakupiłem na allegro czujnik – ale za groma nie wiedziałem gdzie go podpiąć – mam nadzieję ze wasze wypowiedzi pomogą mi 
-
Fin2
Witam.Odgrzeję temat czujnika temperatury zewnętrznej.Po wciśnięciu AMB pojawiają się ____ ,czujnika nie ma bo auto miało jakąś przygodę z przodu i stało w komisie.Już wiem gdzie powinien być dzięki zdjęciu flapjack ale nie wiem jak wygląda i gdzie są podpięte te dwa kabelki.Może ktoś mógłby zrobić zdjęcie skąd wychodzą ?.
- Od: 21 lut 2010, 21:39
- Auto: M3 2005 1.6 BENZ.
w mojej mazdzie 6 nie dziala klawisz amb, ja naciskam a on w ogole nie reaguje. Wie ktos moze co jest grane?
-
orzech34
Zapraszamy na forum MAZDY 6
Tu omawiamy problemy z trojeczka
viewforum.php?f=45
Wejdz w to i wybierz swoj model moze cos tam sobie znajdziesz.
Tu omawiamy problemy z trojeczka
viewforum.php?f=45
Wejdz w to i wybierz swoj model moze cos tam sobie znajdziesz.
- Od: 28 mar 2010, 19:14
- Auto: Mazda 3
Witam,
Niestety w mojej Madzi po wciśnięciu przycisku AMB również pojawia się "--". Nie znalazłem też czujnika ani jakichkolwiek kabelków wskazujących na to, że czujnik kiedykolwiek tam był. Czy ktoś wie gdzie mógłbym podpiąć takowy czujnik?
Niestety w mojej Madzi po wciśnięciu przycisku AMB również pojawia się "--". Nie znalazłem też czujnika ani jakichkolwiek kabelków wskazujących na to, że czujnik kiedykolwiek tam był. Czy ktoś wie gdzie mógłbym podpiąć takowy czujnik?
-
martiner
Nie wszystkie miały ten czujnik możesz go sobie kupić i pokaże temperature
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Kabel będzie. A samo posiadanie czujnika było zależne od rodzaju klimy
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Zrobiłem fotke,czy to jest ten czujnik? jeżeli tak to co może być przyczyna braku jakiejkolwiek reakcji na nacisniecie przycisku AMB
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/95a ... fe592.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ba ... 96a96.html
Nikt nie wie??
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ba ... 96a96.html
Nikt nie wie??
Witam,
mam pytanie co do wyświetlania temperatury zewnętrznej. Mam zamontowany czujnik pod maską, ale na panelu nie mam przycisku AMB (mam manualną klimę i radio bez kompa) i na wyświetlaczu nie pokazuje mi się temperatura.

Na otomoto znalazłem egzemplarz po lifcie też z manualna klimą i bez przycisku AMB, ale z wyświetloną temperaturą na wyświetlaczu.

Co muszę zrobić, żeby mieć wyświetloną temperaturę? Może być to wina uszkodzonego czujnika czy powinienem wymienić radio na wersję z komputerem?
mam pytanie co do wyświetlania temperatury zewnętrznej. Mam zamontowany czujnik pod maską, ale na panelu nie mam przycisku AMB (mam manualną klimę i radio bez kompa) i na wyświetlaczu nie pokazuje mi się temperatura.

Na otomoto znalazłem egzemplarz po lifcie też z manualna klimą i bez przycisku AMB, ale z wyświetloną temperaturą na wyświetlaczu.

Co muszę zrobić, żeby mieć wyświetloną temperaturę? Może być to wina uszkodzonego czujnika czy powinienem wymienić radio na wersję z komputerem?
Z tego co pamiętam, to tylko klimy automatyczne miały czujnik temperatury zewnętrznej. Teoretycznie w radiu jest cały GEM (moduł komfortu), więc być może trzeba będzie wymienić całe radio. Ewentualnie spróbować podłączyć czujnik/rezystor i zobaczyć co się stanie.
- Od: 17 wrz 2014, 09:10
- Auto: Mazda3 1.6 Y6 MZ-CD 110KM '05
Witam!
Czy ktoś posiada zdjęcia/informacje na temat wiązki czujnika temp zewnętrznej?
Kupiłem takowy – ponieważ po wypadku w mojej M3 już go nie było. Teraz chce zdac zderzak i montować razem z halogenami. Jednak nie jestem pewien jakie kable odpowiadają za czujnik a jakie za halogeny.
Ktos? Cos?
Czy ktoś posiada zdjęcia/informacje na temat wiązki czujnika temp zewnętrznej?
Kupiłem takowy – ponieważ po wypadku w mojej M3 już go nie było. Teraz chce zdac zderzak i montować razem z halogenami. Jednak nie jestem pewien jakie kable odpowiadają za czujnik a jakie za halogeny.
Ktos? Cos?
Witam.Czy może ktoś wie jak jest przyczyna braku możliwości zmiany temperatury przycisk "AMB"na zewnętrzna nie reaguje przycisk wyświetla jedynie ustawianie ustawianie temp. Wewnętrznej . Nie można wogole zmienić nawet charakterystycznego pik. nie ma.prosze o pomoc
-
Patryk0111
1, 2