Nightfall napisał(a):No super wynik
Super do dopiero będzie
www.mazdaspeed.pl
em_dzej napisał(a):AloHa
Wozidło fajne , felgi wszyscy takie mają , opony fajne , ramki w zderzalu nie fajne , szyby też nie fajne ,
, ni ma dziennych ,ale najmniej fajne to jest brak obniżenia zawieszenia![]()
![]()
![]()
em_dzej napisał(a):A na poważnie do dawaj no mi tu namiary gdzie Ty ten program robisz , u mnie na wsi nie chcą mi zrobić Mazdy
tak Ci z serii wypluło +10KM
odom napisał(a):ramki zostaja bo akurat dzienne dla mnie są w tych miejscach nie do akceptacji
odom napisał(a):obniżenie do ogarnięcia przez wakacjami. Wszystko wymaga czasu i wkładu
odom napisał(a):szyby bedą czarne
odom napisał(a):Program będę robił.......
em_dzej napisał(a):Jak ma być czarno to czarno![]()
em_dzej napisał(a):To jednorazowa akcja czy można się jakoś dogadać , mam niedaleko jakby nie patrzeć
odom napisał(a):Obiżenie to nie ma być jakieś tandetne za pomocą sprężyn
odom napisał(a):Spoko ogarnę najpierw swój ziomek ma zapienicz że hej
em_dzej napisał(a):No teraz to obraziłeś połowę forum![]()
/Weelkoo napisał(a):trochę nie bardzo – w porównaniu z sprężynami tanie zawieszenia gwintowane mają tylko tą zaletę, że można regulować wysokość i to tyle. Reszta to minusy a najgorszy taki, że trakcja w wielu przypadkach jest nawet gorsza niż na porządnych amortyzatorach i sprężynach i pod tandetę to właśnie podchodzi. Lepsze pod względem trakcji zawieszenia to wydatek od circa 4000 PLN w górę i tu M6 nie powala bo nie różni się cenowo od popularnych modeli.
Weelkoo napisał(a):w porównaniu z sprężynami tanie zawieszenia gwintowane mają tylko tą zaletę, że można regulować wysokość i to tyle.
wilusjdm napisał(a):Dobrze kolega podpowiada, sam myślałem długi czas nad tańszym gwintem, a markową sprężyną wraz z amortyzatorem. Wybór padł na drugą opcje i nie żałuję
Weelkoo napisał(a):odom, cudów nie ma – jeśli porządne amortyzatory sportowe o skróconej długości (do stosowania z krótszymi, a więc obniżającymi sprężynami) to koszt od ok. 2000 PLN, do tego dochodzą sprężyny (600~800) to pomyśl ile warte są gwintowane zawieszenia za połowę tej kwoty (a to nic innego jak amortyzatory + sprężyny, tyle że z naniesionym gwintowanym uchwytem dla sprężyn). Mam dwóch znajomych, co przerabiali ten temat (jeden w M3 E36, drugi w A4 B8) – zaczynało się od sprężyn, potem były tanie gwinty (FK i chyba MTS), które w obu przypadkach po sezonie wyleciały. M3 wylądowało na zestawie B16 Bilsteina (gwint), A4 z powrotem na standardowych amortyzatorach z sprężynami obniżającymi (tu H&R) a potem na Bilstein B12 (a więc tandem amortyzatorów B8 Sprint i sprężyn Eibacha). IMO jak dla wyglądu i trochę lepszej trakcji na co dzień to sprężyny porządne (Eibach, H&R), jak przede wszystkim dla trakcji to do GG właśnie m.in B8 Sprint + Eibach (jak zaś na tor to tylko amortyzatory + sprężyny lub gwint ale KW, Bilsteina, H&R itp i to taki z regulacją twardości). Tanie gwinty to są dobre dla show-carów, i glebowozów, wyciąganych na zlotyTu nie ważne, że trakcja gorsza, że tłumienie nierówności żadne – ważne, że jest tanio i nisko
Tu masz zestaw B12 (występuje w wersjach Pro-Kit i Sportline):
http://tuningkingzshop.pl/pl/p/Zawiesze ... k-GG/23571
zawsze możesz podejść do tematu na raty – pierwsze sprężyny, potem amortyzatory. Tyle, że do GG z MZR-CD ?MZR też to tyczy) nie wiem czy jest sens bo zalet raczej nie wykorzystasz a zęby będą zgrzytać a plastiki trzeszczećjakby amortyzatory klasyfikowały się do wymiany albo zależało Ci na większym obniżeniu to inna bajka, wtedy można myśleć
Nightfall napisał(a):No to jednym słowem gitara![]()
Jak będziesz miał zrobione wszystko na cacy to jak zobaczysz 1 wgniotke to cie krew zaleje
Nightfall napisał(a):Tego nie unikniesz przyjacielu
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości