Mazda6 GG LF 2003r. Silver Contrail AT EIBACHy, Samsung TAB, HID i krecik by ark
Dziś na bezdotyku zrobiłem mały test preparatu do felg iron-x
Śmierdzi strasznie (miał podobno pachnieć) ale robotę robi.Sorry za słabe foto. Pyknięte kalkulatorem bolek.
Śmierdzi strasznie (miał podobno pachnieć) ale robotę robi.Sorry za słabe foto. Pyknięte kalkulatorem bolek.
- Od: 4 lis 2014, 21:01
- Auto: M6 GG 2003 2.0 EXCLUSIVE
Wyprowadzenie aux pod nawigację lub inne akcesoria audio do m 6 polecam wątekhttp://www.mazdaspeed.pl/forum/viewtopic.php?f=114&t=178377
montowany emulator aux Tape/Md/Media do m 6 bez problemu
montowany emulator aux Tape/Md/Media do m 6 bez problemu
W sobotę udało mi się w końcu ogarnąć zaciski hamulcowe, młotkowy hammerite w widocznym na zdjęciach kolorze. A na deser mazda przy obiekcie, a raczej obiekt na maździe ........ miały być zdjęcia z powietrza ale za bardzo dziś wiało 
Rzeczywiście obiekt na ciekawej mazdzie bym powiedział. Zdjęcia z takiego sprzętu są zawsze bezcenne 
Zaciski wyszły fajnie

Zaciski wyszły fajnie
Nightfallówna
Mało brakowało i bym poległ na jednym zacisku z tyłu, zapieczona i obrobiona śruba dała mi nieźle popalić. Na szczęście wszystko dobrze się skończyło. Pomalowałem też blachy na kielichach pod maską, bo rudej było na nich więcej niż czarnej farby
. Dziwne te mazdy, że korodują w takim miejscu 
Przepraszam za słowa krytyki ale srebro ze złotem sie gryzie strasznie.Jedynym kolorem pasujacym na zaciski do twojej to CZERWONY.
Ostatnio edytowano 13 kwi 2015, 08:15 przez WisniaUs, łącznie edytowano 1 raz
-
WisniaUs
ark napisał(a):Mało brakowało i bym poległ na jednym zacisku z tyłu, zapieczona i obrobiona śruba dała mi nieźle popalić
Dokładnie tak samo było u mnie, lewa strona
Zdecydowanie kolor czerwony w twoim przypadku byłby lepszy
WisniaUs napisał(a):Przepraszam za słowa krytyki ale srebro ze złotem sie gryzie strasznie.Jedynym kolorem pasujacym na zaciski do twojej to CZERWONY.
Czerwony to jest chyba najmniej odpowiedni kolor jaki można sobie wyobrazić do Silver Contrail. Na równi z różem

Ostatnio edytowano 13 kwi 2015, 16:13 przez Weelkoo, łącznie edytowano 2 razy
- Od: 25 paź 2011, 21:48
- Auto: BMW 330e xDrive
Do czerwonego nikt mnie nie przekona bo mi się kojarzy z agro za bardzo (bez urazy oczywiście)
Brałem pod uwagę również srebrny lub niebieski, ale ostatecznie zrobiłem złoty. Mi się podoba, a to przecież najważniejsze. Jeśli chodzi o kolor Silver Contrail, to faktycznie dziwny jest i w zależności od oświetlenia zmienia się. Lakiernik będzie miał zagwozdkę, żeby dobrać lakier 
WisniaUs napisał(a):Przepraszam za słowa krytyki ale srebro ze złotem sie gryzie strasznie.Jedynym kolorem pasujacym na zaciski do twojej to CZERWONY.

ark napisał(a):Mało brakowało i bym poległ na jednym zacisku z tyłu, zapieczona i obrobiona śruba dała mi nieźle popalić.Dziwne te mazdy, że korodują w takim miejscu
U mnie również lewy tył. 6h z nim walczyłem.To jest chyba jeszcze bardziej dziwne że w większości to lewe tyły są do

Dokładnie u mnie też lewy tył, górna śruba

Kolor taki sam jak u mnie, ta sama technika i środki
Tylko że u mnie po przejechaniu około 2k kilometrów zauważyłem lekkie rozjaśnienie na prawym zacisku w okolicach klocka :/ a warstwy nałożyłem 3 
Wczoraj wjechała rozpórka kielichów, miała usztywnić konstrukcję i liczyłem na to, że ucichnie delikatny trzask plastiku w podszybiu (lewa strona) pojawiający się przy dynamicznym ruszaniu i hamowaniu. Niestety testy nie wypadły pozytywnie, trzask dalej występuje. Natomiast auto subiektywnie lepiej się prowadzi w zakrętach
. Doszedł dziś do mnie także emulator do wyprowadzenie aux-a z radia na tablet. Według zapewnień sprzedającego aux będzie dostępny pod klawiszem TAPE/MD. Dziś postaram się zamontować i dam znać czy zadziałało 
Ten co jest na allegro ale nie przez allegro. Telefonicznie skontaktowałem się z człowiekiem, który to wykonuje. Bardzo dobrze się z Nim robi interesy. Niestety dziś zabrakło mi czasu na montaż. Może jutro.
Z innej beczki: Czy tylko ja mam problem z tymi trzaskami z podszybia
Z innej beczki: Czy tylko ja mam problem z tymi trzaskami z podszybia
też mam
i nie tylko my
rok temu zastosowałem wd-40 w szczeliny między podszybie, a szybę i na łączenia deski no i przez rok było cicho
muszę ponowić zabieg – na jakiś czas pomaga
ewentualnie koledzy wsadzali też jakieś uszczelki gumowe między podszybie a szybę i to jest bardziej trwałe rozwiązanie 
ark napisał(a):Z innej beczki: Czy tylko ja mam problem z tymi trzaskami z podszybia
Kolega Świrek miał ten problem jak dobrze pamiętam i spryskał szybę jakimś bezbarwnym silikonem, który spłynął w te szczeliny i przestało trzaskać
-
makmarc