Panowie, po co te kombinacje ...
Polecam coś takiego:

Jest to rozwiązanie przetestowane przeze mnie w drugim moim samochodzie, a także w domowym audio. Wystarczy smartfon z androidem lub jakikolwiek inny telefon z Bluetooth A2DP. Jakość dźwięku jest super – ja nie widzę różnicy między połączeniem tradycyjnym (kablowym). Do tego urządzenie ma bardzo długi czas pracy na wbudowanej baterii, po zaniku transmisji się usypia żeby oszczędzać energię.
Do tego mamy powiadomienia głosowe typu "power on" lub "power off", słyszalne w głośnikach jak włączamy lub wyłączamy transmitter, oraz stosowne powiadomienia o kończącej się baterii. Urządzenie kosztuje około 110zł – to jedyna jego wada. Jak ktoś nie chce wyłożyć tyle kasy to testowałem również taki transmitter za 60zł. Różnica taka, że krótszy czas działania na baterii, brak powiadomień o włączeniu/wyłączeniu i trochę dziwnie zmieniona charaktrystyka dźwięku. Na pierwszym transmitterze, dźwięk nie różni się od tego który leci jak podepniemy smartfona przez jacka, natomiast w drugim transmitterze są jakby basy bardziej uwydatnione.
@zibitenis1965
Kupiłem od Ciebie moduł na Allegro do Mazdy 6 z 2002 roku z radiem non Bose. Na razie nie miałem okazji przetestować gdyż samochód się maluje i konserwuje. Myślę, że koło najbliższej środy będę miał już auto i wtedy biorę się za testy :–) Wtedy będziesz mógł uzupełnić tabelę o Mazdę 6 rocznik 2002