Witajcie Panowie,
bardzo proszę o pomoc, mam problem ze swoją Mazda. Czasami gaśnie mi na biegu jałowym i nie chce później zapalić. Auto normalnie ma obroty, tylko gaśnie i skacze. Występuje także wibracja obrotami na małych obrotach pomiędzy 800-1000 obr/min.
Do tej pory zostało wymienione:
– wtryski
– zawór ciśnienia paliwa
– został wypalony filtr DPF
Bardzo proszę o pomoc, co może być problemem w tej sytuacji.
Mazda 3 gaśnie na biegu jałowym
Strona 1 z 1
Filtr paliwa wymieniony jako pierwszy. Czujnik położenia wału nie był sprawdzany.
- Od: 5 kwi 2015, 09:05
- Auto: Mazda3
Sprawdź go u mnie np jak była zabrudzona wtyczka auto szarpalo i tracilo moc w granicach 1,8 tyś rpm czasem działo się tak ze jechałem gdzieś auto paliło normalnie zostawiłem na 2 – 3h na parkingu wracam a tu niespodzianka silnik kręci ale nie zapala wystarczyło dotknąć wtyczki i odpalal. Warto też jeszcze sprawdzić przepływke . Dobrze by było odczytać błędy z kompa o ile występują
Sent by S3
Sent by S3
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Ozonowanie samochodów i pomieszczeń.
Szpilki do kół
Komputer był podłączany kilka razy. Pojawiał sie błąd filtra cząstek stałych. Były także inne błędy, które nie maja nic wspólnego zasileniem paliwa
- Od: 5 kwi 2015, 09:05
- Auto: Mazda3
Te silniki są nafaszerowane elektroniką więc dziwne rozumowanie masz skoro myślisz że jak nic nie świeci związanego z zasilaniem silnika paliwem to musy być wszystko ok to nie czasy starego golfa II.
Są błedy to trzeba je wyelminować. Błąd to tylko informacja w którym kierunku szukać problemu.
Więc najlepiej jak byś widział co masz zapisane w kompiew tedy można myśleć co jeszcze sprawdzić inaczej to wróżenie z fusów.
Są błedy to trzeba je wyelminować. Błąd to tylko informacja w którym kierunku szukać problemu.
Więc najlepiej jak byś widział co masz zapisane w kompiew tedy można myśleć co jeszcze sprawdzić inaczej to wróżenie z fusów.
Oddam 2 czujniki ABS
Szpilki do kół
Szpilki do kół
Problem z FAP, może być spowodowany czymś innym.
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Powód: Znalazlem problem na forum w innym watku.
Strona 1 z 1