Mazda3 BK Z6 '04 HB Aero
podpisuję się pod powyższym plus proszę o fotki schowka w podsufitce z almery oraz obszytej kierownicy 
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05
Ładna 3jka
Pytanko mam o wycieraczki, DF-001. Dobrze się sprawują? Aż dziwne że nic o nich nie ma na forum.
Pytanko mam o wycieraczki, DF-001. Dobrze się sprawują? Aż dziwne że nic o nich nie ma na forum.

-
hawaii
uszol90 napisał(a):mógłbyś wrzucić wiecej zdjęć polakierowanego tunelu ?
macvas napisał(a):proszę o fotki schowka w podsufitce z almery oraz obszytej kierownicy
Trochę to trwało, ale fotki już są
Ale żaby nie było tak kolorowo, jakiś pacan przerysował mi na parkingu tylny zderzak i zwiał

hawaii napisał(a):Pytanko mam o wycieraczki, DF-001. Dobrze się sprawują?
Wycieraczki całkiem przyzwoite i chyba jedne z lepszych, które miałem. Jednak nic nie pobije oryginalnych wycieraczek Mazdy. Na moje oko są o wiele trwalsze niż markowe zamienniki. Dlatego do dłuższego czasu kupuje tylko OEM.
Czy po wymianie filtra powietrza na K&N 33-2924 poczułeś jakąś różnicę? Zastanawiam się nad zakupem takiego i czy poza tym, że starczy na dłużej niż zwykłe filtry coś daje?
-
Moderator EC/NM
- Od: 12 lip 2014, 15:21
- Auto: 3 BK '05r HB 1.6 Z6-VE
MX-3 KL-DE
Piotrek_154 napisał(a):Czy po wymianie filtra powietrza na K&N 33-2924 poczułeś jakąś różnicę?
Prawdę mówiąc, to nie odczułem różnicy. Bez wątpienia starcza na dłużej i chyba tylko dlatego nie żałuję zakupu.
Piękna jest
I kolor zdecydowanie mniej brudzący niż czarny
zapraszam do obejrzenia mojej Madzi
Pozdrawiam !

- Od: 23 mar 2015, 20:03
- Auto: Mazda 3 1,6 LPG 2004
PWL19951 napisał(a):
A co tam kolego masz na wlocie w zderzaku? Pięknie obszyta kierownica

O to i ja się podpytam – ten schowek na okulary – trudno było z montażem? Bo jak rozumiem kupiłeś coś takiego:
http://allegro.pl/nissan-almera-n16-sch ... 46688.html
Jest tam na tyle miejsca, żeby się zmieścił bez problemu, czy jakąś gimnastykę trzeba zrobić?

Jest tam na tyle miejsca, żeby się zmieścił bez problemu, czy jakąś gimnastykę trzeba zrobić?
Schowek na okulary super pomysł, muszę u siebie coś takiego zamontować
Ogólnie patrząc autko super wygląda i widać, że mega zadbane 
- Od: 8 kwi 2011, 20:15
- Auto: Mazda 323F Bj 1,5 ZL 1999r.+Stag
Moja Bejota:)
pawcio1017 napisał(a):A co tam kolego masz na wlocie w zderzaku? Pięknie obszyta kierownica
Widzę, że wprawne oko wypatrzyło

krasti napisał(a):O to i ja się podpytam – ten schowek na okulary – trudno było z montażem? Jest tam na tyle miejsca, żeby się zmieścił bez problemu, czy jakąś gimnastykę trzeba zrobić?
Montaż jest banalnie prosty. Niezbędny jest ostry nożyk, najlepiej do tapet, szablon do wycięcia otworu w podsufitce i pisak do zaznaczenia linii cięcia. Ważne, aby otwór był dość blisko lampki, bo tam jest wystarczająco miejsca – chodzi o odległość między podsufitką a karoserią (dachem). Jeśli otwór nadto odsuniemy od lampki, to schowek się nie zmieści. Na koniec schowek wciskamy w przygotowane miejsce i finał. U mnie nic nie trzeszczy, nie puka, podsufitka nie odkształciła się. Operacja szybka i bezbolesna.
misiek1 napisał(a):Ogólnie patrząc autko super wygląda i widać, że mega zadbane
Dziękować. Jak to mówią, jak dbasz, tak masz. Mimo to, jest jeszcze kilka rzeczy do dopracowania. Ale to za jakiś czas, bo tymczasem w przygotowaniu wesele
Weryfikowałeś czy poza schowkiem od almery, pasuje coś równie idealnie?
Tak na szybko zerkając to pasuje chyba też od VECTRy C
Tak na szybko zerkając to pasuje chyba też od VECTRy C
-
Moderator "3BK" -Paweł
- Od: 26 paź 2008, 10:23
- Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008
Witam,
Mam pytanie odnośnie – 14.05.2013 – Światło przeciwmgielne tylne z białym środkiem (od anglika) – jak rozwiązałeś problem czerwonego światła? Zwykła żarówka malowana na czerwono czy jakiś led? Jeśli tak, to jaki? Nie było problemów na przeglądzie?
Też chcę u siebie zapodać biały, lewy klosz, bo wygląda to świetnie, ale martwię się nieco wizytą na stacji diagnostycznej albo czepianiem się panów w niebieskich strojach.
Co do schowka na okulary – genialne w swojej prostocie
Podpatrzyłem u Ciebie patent i zamówiłem lampkę zintegrowaną ze schowkiem z Mazdy RX-8:
http://allegro.pl/mazda-rx8-rx-8-lampka ... 98336.html
Mocowanie na śrubki w razie czego zastąpię jakimś patentem na klejone rzepy (takie jak do ścian i obrazów) albo czymś podobnym. Na razie czekam na lampkę, bo kupiłem wczoraj.
Co do obszywania kierownicy – gdzie to robiłeś? Też planuję nową skórę na mieszku, ręcznym i kierze.
Poza tym gratuluję samochodu i modyfikacji – świetnie i ze smakiem.
Pozdrawiam,
Marcin
Mam pytanie odnośnie – 14.05.2013 – Światło przeciwmgielne tylne z białym środkiem (od anglika) – jak rozwiązałeś problem czerwonego światła? Zwykła żarówka malowana na czerwono czy jakiś led? Jeśli tak, to jaki? Nie było problemów na przeglądzie?
Też chcę u siebie zapodać biały, lewy klosz, bo wygląda to świetnie, ale martwię się nieco wizytą na stacji diagnostycznej albo czepianiem się panów w niebieskich strojach.
Co do schowka na okulary – genialne w swojej prostocie

Mocowanie na śrubki w razie czego zastąpię jakimś patentem na klejone rzepy (takie jak do ścian i obrazów) albo czymś podobnym. Na razie czekam na lampkę, bo kupiłem wczoraj.
Co do obszywania kierownicy – gdzie to robiłeś? Też planuję nową skórę na mieszku, ręcznym i kierze.
Poza tym gratuluję samochodu i modyfikacji – świetnie i ze smakiem.
Pozdrawiam,
Marcin
- Od: 22 lip 2014, 11:58
- Auto: Mazda 3 Kintaro
Ciekawe czy wystarczy oryginalnego przewodu zasilającego do zamontowania tego oświetlenia od RXa
– a ciekawe co daja te dwa dodatkowe przyciski
– a ciekawe co daja te dwa dodatkowe przyciski
-
Moderator "3BK" -Paweł
Sterowanie szyberdachem 
Właśnie jedyne co mnie martwi, to ilość przewodu. Najwyżej dosztukuję parę cm – to nie jest jakiś straszny problem, a będzie wyglądało na rozwiązanie seryjne
Paczka już do mnie doszła – po wyczyszczeniu wygląda jak te, które na allegro można kupić za 30 i więcej złotych
Właśnie jedyne co mnie martwi, to ilość przewodu. Najwyżej dosztukuję parę cm – to nie jest jakiś straszny problem, a będzie wyglądało na rozwiązanie seryjne
Paczka już do mnie doszła – po wyczyszczeniu wygląda jak te, które na allegro można kupić za 30 i więcej złotych

Cena bdb. W moim miescie znalazlem na szrocie ale facet chce 50zł i jak powiedziałem mu 30 to zrobił minę jakbym napluł mu na czoło.
-
Moderator "3BK" -Paweł
U mnie zwyciężyło lenistwo
– nie chciało mi się jeździć po szrotach za taką pierdołą. Stwierdziłem, że zaryzykuję, najwyżej zapodam do drugiego auta. Okazało się, że jest w świetnym stanie ino brudna, więc zostaje u mnie.
Może pokuszę się o jakąś fotorelację z montażu.
Może pokuszę się o jakąś fotorelację z montażu.
Zróbcie relację, bo ja tez z tych leniwych i potrzebuję impulsu w stylu jak może być fajnie 
A podsufitkę i tak będę niedługo ściągał, więc fachowo się przytnie pod wymiar.
A podsufitkę i tak będę niedługo ściągał, więc fachowo się przytnie pod wymiar.
-
Maciek
- Od: 17 sie 2013, 20:33
- Auto: JEST
Mazda6 GJ Sky-G 2.5 '14 SkyPassion
BYŁA
Mazda3 1.6 BK MZ-CD '05