Witam.
Strzeliła mi sprężyna powrotu pedału sprzęgła. Szukam informacji jak zamontować nową (mam już ją). Może ktoś posiada jakiś opis lub zdjęcia jak powinna być zapięta. jedna część jest zapięta do plastikowego cięgna, druga część niestety nie wiem gdzie dokładnie powinna być.
Mazda3: Pedał sprzęgła – sprężyna powrotu
Strona 1 z 1
Pasuje sprężyna od forda, wystarczy wpisać w google ten nr 1463612
tak to wygląda http://media.ffclub.ru/up7080-post-28-1221491613.jpg
i kosztuje 30zł
sam montaż w pojedynkę z przerwa na obiad na spokojnie zajął mi jakieś 4h
tak to wygląda http://media.ffclub.ru/up7080-post-28-1221491613.jpg
i kosztuje 30zł
sam montaż w pojedynkę z przerwa na obiad na spokojnie zajął mi jakieś 4h
- Od: 18 gru 2013, 12:15
- Auto: Mazda 3 BK 2.0 PB
Witam mam tez taki sam problem z tym ze nie postawie rozlaczyc pedalu od tej (pompy\wspomagania) prosze o pomoc ten bialy klips nie chce wyskoczyc a nie chcial bym go polamac moze tos udzielic jakies informacji jak to rozlaczyc ?
-
Dkt93
Witam,
Czy ktoś mógłby opisać objawy wadliwej sprężyny?
Za każdym razem, gdy uruchamiam samochód po około minucie jazdy, słyszę odgłosy trzaskania (jak strzelanie) spod samochodu z obszaru pedałów. Zdarza się to tylko raz po każdym uruchomieniu samochodu, a następnie po prostu znika.
Ale ciekawe jest, że samochód jedzie płynnie bez żadnych problemów...
Chciałbym zrozumieć, czy może to być spowodowane zużytą lub złamaną sprężyną któregokolwiek z pedałów. Podejrzewam, że to pedał sprzęgła.
Czy ktoś miał podobny problem z Mazdą 3, 1.6 bezyna, BK (2006 r.)?
Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę
Czy ktoś mógłby opisać objawy wadliwej sprężyny?
Za każdym razem, gdy uruchamiam samochód po około minucie jazdy, słyszę odgłosy trzaskania (jak strzelanie) spod samochodu z obszaru pedałów. Zdarza się to tylko raz po każdym uruchomieniu samochodu, a następnie po prostu znika.
Ale ciekawe jest, że samochód jedzie płynnie bez żadnych problemów...
Chciałbym zrozumieć, czy może to być spowodowane zużytą lub złamaną sprężyną któregokolwiek z pedałów. Podejrzewam, że to pedał sprzęgła.
Czy ktoś miał podobny problem z Mazdą 3, 1.6 bezyna, BK (2006 r.)?
Byłbym wdzięczny za każdą wskazówkę
Strona 1 z 1