Witam,
Mam problem ze światłami mijania, mianowicie po przełączeniu włącznika świateł (po włączeniu świateł) zanika mi zero na światłach mijania, dzieje się to czasami, sprawdzałem przekaźnik jak i bezpieczniki wszystko jest ok. Gdy pokrętło włącznika świateł jest w każdej innej pozycji niż światła mijania zero na zacisku jest. Spotkał sie ktoś z Was z podobnym problemem? Dodam jeszcze że manetka włącznika świateł też jest ok.
Brak świateł mijania (zanika masa)
Strona 1 z 1
Cześć
może macie jakiś pomysł jak rozwiązać kwestie szybko przepalających się żarówek H1?
Próbowałem już kilka firm bosh, osram thungsram i jakieś no name ale żadna nie wytrzymuje dłużej nie 3-6 miesięcy. O co tu chodzi? Kable wyglądają na całe.
Bede wdzieczny za podpowiedz
może macie jakiś pomysł jak rozwiązać kwestie szybko przepalających się żarówek H1?
Próbowałem już kilka firm bosh, osram thungsram i jakieś no name ale żadna nie wytrzymuje dłużej nie 3-6 miesięcy. O co tu chodzi? Kable wyglądają na całe.
Bede wdzieczny za podpowiedz
- Od: 18 paź 2012, 21:41
- Auto: Mazda 6 GY 2.0 CiTD 136KM 2003r
Sprawdź czy wsuwki pewnie trzymają się żarówce. Generalnie nie może być luźnych połączeń. Żarówki tez szybko przepalają się do wstrząsów.
Miałem też kiedyś przepaloną jedną diodę w alternatorze i widać było pulsowanie świateł. Jednak jaki ma to wpływ na ich żywotność, to nie powiem
Miałem też kiedyś przepaloną jedną diodę w alternatorze i widać było pulsowanie świateł. Jednak jaki ma to wpływ na ich żywotność, to nie powiem
Strona 1 z 1