Pawko_6 napisał(a):bieski napisał(a):em_dzej napisał(a):Zanim kupiłem 6 to rozważałem kupno z BOSE
No widzisz ja bym olał tą sprawę bo ja osobiście jakieś wielkiej różnicy nie widziałem.
Otóż znaczki na boczkach drzwi i powitanie przy włączeniu radia "BOSE"![]()
Natomiast w odsłuchu BOSE jest dużo przyjemniejsze. Jedyne czego brakowało w moim BOSE to za mało niskich tonów, szczególnie przy takim normalnym słuchaniu ok. VOL 5-6, dlatego wywaliłam SUBa z koła i dołożyłem nieoryginalny. Przód BOSE gra dobrze jak na 13 letnie auto, jest "uniwersalne". Porównywałem nie raz ze standardowym systemem i trzeba być głuchym żeby nie usłyszeć różnicy.
Wszystko zależy od indywidualnych preferencji słuchacza, kto co lubi i czego oczekuje. Ja zawsze mam ustawione Treb i bass na +6 i jest idealnie.
Pozwolę sobie wtrącić swoje pięć groszy w tą konwersację:)
Kolego polecam posłuchać sobie w niemal 20 letniej Audi C4 systemu Bose i wtedy zrozumiesz jak przyjemnie plastikowy dźwięk wydobywa się z głośników Mazdy:) O niskich tonach to nawet się nie wypowiadam , bo Mazda nie ma czegoś takiego . Raz że bas nie schodzi zbyt nisko , to jeszcze jego ogólna obecność jest znikoma. Także życzę miłego oglądania powitania na radiu "Bose"