Witam mam dziwny problem moja mazda odpala bez problemu na starcie rakieta a jak osiaga 90-110
zaczyna szarpac i nie da rady wiecj sie rozpedzic. Nowy filtr paliwa wraz z ta pompka , przewody paliwowe drozne smok w zbiorniku czysty , podlaczona pod kompa nie ma problemow . Lecz swieci mi sie kontrolka od poslizgu nie wiem czy to ma jakis wplyw.
Dopisano 9 lut 2015, 17:04:
I zapomnialem dodac ze zostal jeszcze usuniety katalizator ten za lacznikiem elastycznym tlumika.
Dopisano 9 lut 2015, 17:55:
Napiszcie co myslicie o tym bo mi juz brakuje pomyslow.
mazda 6 diesel 136km dziwny problem
Strona 1 z 1
Jak świeci Ci tylko kontrolka od poślizgu to zobacz po lewej stronie na przełączniku(poniżej nawiewu) czy nie masz wł/wył przypadkiem którejś z funkcji 

Nie mam ta kontrolka swieci sie niezaleznie od tego czy mam cos wlaczone czy nie . Jedynie podczes poslizgu zacznie pulsowac po czym dalej sie swieci .
-
ronnie6
Ja bym poprosił kogoś z Twojej okolicy o udostępnienie przekładki samego przełącznika na chwilę do Twojego auta w celu wyeliminowania ewentualnej usterki samego włącznika bo tak jak napisał broda że system działa. Z logicznego punktu widzenia kontrolka powinna zgasnąć już przy samym wypięciu włącznika z kostki bo jakby nie było to on zamyka obwód a w tym momencie zrobisz przerwę w obwodzie chociażby na zasilaniu samej kontrolki. Ale najpewniej byłoby włożyć na chwilę inny sprawny i masz jasną sytuację czy trzeba będzie kopać dalej.
I PRZY OKAZJI UZUPEŁNIJ PROFIL BO NAWET NIE WIADOMO SKĄD JESTEŚ
I PRZY OKAZJI UZUPEŁNIJ PROFIL BO NAWET NIE WIADOMO SKĄD JESTEŚ

Wyciety został katalizator tak?
Jezeli tak i nie masz zalozonego emulatora kata silnik pracuje w trybie awaryjnym z tad palaca sie kontrolka i predkosc maxymalna jaka masz
Jezeli tak i nie masz zalozonego emulatora kata silnik pracuje w trybie awaryjnym z tad palaca sie kontrolka i predkosc maxymalna jaka masz
- Od: 8 lut 2015, 02:26
- Auto: Mazda MX-3 1.8 V6
1992
Mechanik Wawa napisał(a):Wyciety został katalizator tak?
Z tego co widzę kolega ma Mazdę przed liftem bez DPFu i żaden emulator niepotrzebny a nawet niektóre modele przed liftem fabrycznie nie posiadały drugiego kata , więc nie tu jest problemMechanik Wawa napisał(a):Wyciety został katalizator tak?
- Od: 7 cze 2009, 16:05
- Auto: Mercedes GL 420 CDI
Strona 1 z 1