Mazda 323 BF B6-T 1988 1.6T 4X4
Udało się kupić rodzynka .Auto do małej kosmetyki. 99000 tyś przebiegu.
Od poniedziałku pcham na warsztat i troszkę modyfikacji.Co i jak ,będę informował na bieżąco.
Coś o aucie.Samochód przez ostatnie 10 lat stał w garażu i raz na jakiś czas odpalany i jeżdżony.Dwóch właścicieli.Pochodzenie Szwecja.Sprowadzony do Estonii i tam odkupiony przeze mnie.Wymieniono:olej,filtry, świece ,płyn hamulcowy,oleje w przekładniach,płyn chłodniczy.pasek .
Pomimo zapewnień właściciela kupiłem to i owo:–).Silnik po przejechaniu 1000 km zaczął kopcić jak smok.Remont już czeka.Część gratów kupiona.
Na pierwszy ogień idzie silnik. Później do stanu fabrycznego przywrócę nadwozie.Zakres prac będzie udokumentowany zdjęciami i wrzucany na bieżąco.
Od poniedziałku pcham na warsztat i troszkę modyfikacji.Co i jak ,będę informował na bieżąco.
Coś o aucie.Samochód przez ostatnie 10 lat stał w garażu i raz na jakiś czas odpalany i jeżdżony.Dwóch właścicieli.Pochodzenie Szwecja.Sprowadzony do Estonii i tam odkupiony przeze mnie.Wymieniono:olej,filtry, świece ,płyn hamulcowy,oleje w przekładniach,płyn chłodniczy.pasek .
Pomimo zapewnień właściciela kupiłem to i owo:–).Silnik po przejechaniu 1000 km zaczął kopcić jak smok.Remont już czeka.Część gratów kupiona.
Na pierwszy ogień idzie silnik. Później do stanu fabrycznego przywrócę nadwozie.Zakres prac będzie udokumentowany zdjęciami i wrzucany na bieżąco.
Ostatnio edytowano 19 sty 2015, 19:24 przez AndrzejCarpasja, łącznie edytowano 8 razy
Witamy w dziale Nasze Mazdy
Rzeczywiście wygląda na piękna sztukę, prosiłbym jednak wrzucic zdjecia na serwers MS (opis w poradniku viewtopic.php?f=321&t=177089) i najlepiej bez czarnych paskow z prokuratory 
Andrzejku gratuluję zakupu.
Piękne to cudo i śmiem powiedzieć że to najładniejszy GTX BF w Polsce .
Jesteśmy w kontakcie i 3 mam kciuki za projekt . Śledzę temat na bieżąco.
Piękne to cudo i śmiem powiedzieć że to najładniejszy GTX BF w Polsce .

Jesteśmy w kontakcie i 3 mam kciuki za projekt . Śledzę temat na bieżąco.
VW Passat B8 2.0 TDI -190 KM DSG
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Zaczęło sie! Auto w warsztacie. Daro,dzięki za kontakt .
Blow-off + MBC + BOOST Stack zamówiony:–)
Blow-off + MBC + BOOST Stack zamówiony:–)
- Od: 15 kwi 2008, 09:31
- Auto: Mazda 6 GH Kombi 2.2D '11
Subaru Impreza GT@STI++ '00
Peugeot 206SW 1.4 HDI '06
Była
Mazda 323F BA KL-ZE `95
Mazda 6 GY L3-VE `06
Cudeńko
Muszę ją zobaczyć na żywo
Zapraszam na najbliższy spot 

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
MariuS napisał(a):Ładny klasyk w fajnym stanie. Ciekawe ile trzeba za takiego wyłożyć
Wpadła w moje ręce przez przypadek.Żal było,by się marnowała.Cena?Cena to będzie jak wrócę do stanu fabrycznego.Wszystkie graty będą wyrzucone.Zostanie goła karoseria,usunięte wszelkie oznaki korazji.Lakier usunięty Zostanie goła blacha.później odpowiednie podkłady i właściwy lakier.Z racji tego , że Mazda nie posiada już w sprzedaży "kalkomanii" do oklejenia ,zamówiona firma ,zdejmie miarę i wyprodukuje owe naklejki.Maja być w 100% odwzorowane i niczym nie będą się różniły od oryginału.Oby.
Dopisano 19 sty 2015, 21:16:
lukasz.b napisał(a):Niezły rodzynekCoś czuje, że będzie petarda
Tak jak napisałem w poście.Więcej jak 190 Km nie będzie-narazie.
Dopisano 19 sty 2015, 21:18:
danmazda napisał(a):CudeńkoMuszę ją zobaczyć na żywo
Zapraszam na najbliższy spot
Z chęcią. Jak tylko będzie gotowa.Przy okazji Twoją lalę obejrzę.Widzę , że doprowadziłeś ją do perfekcji.Miło oglądać takie samochody.
Zobaczcie jakie rodzynki pojawiły się na allegro . Gratka dla tych którzy chcą mieć piękne stare autko bez własnego wkładu pracy 
-
marcin1969
Nie jest źle!Turbo już się regeneruje.Po zdjęciu kolektora na wydechu sucho!Prawdopodobnie silnik jest oki.Robię płukanie silnika , pojeżdżę troszkę i sprawdzę ,czy silnik do roboty.Turbina miała straszne luzy.Puszczała ,bo przed dolotem ,przed przepustnicą -jezioro oleju.
A mówiłem zacznij od TURBO. Silnik przy tak małym przebiegu bedzie OK.
Zmierz ciśnienie na 4 cylindrach. Nowy rozrząd i uszczelnić silnik.
Pomaluj ładnie pokrywę .
Nie zapominaj o oleju w skrzyni i moście.
pzdr
Zmierz ciśnienie na 4 cylindrach. Nowy rozrząd i uszczelnić silnik.
Pomaluj ładnie pokrywę .
Nie zapominaj o oleju w skrzyni i moście.
pzdr
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Dokładnie.Pokrywa będzie zrobiona,rozrząd jest.Jutro zmierzę kompresję i wrzucę opis.
Olej w skrzyni i przekładniach -obowiązkowe.Już kupione:–)
Olej w skrzyni i przekładniach -obowiązkowe.Już kupione:–)
Piękna!!! Identyczna jak moja ex-BF. Klasyk w najładniejszym kolorze i oryginalnym oklejeniu.
Czekam na relacje z reanimacji. Ile taka przyjemność w EST?
Czekam na relacje z reanimacji. Ile taka przyjemność w EST?
www.gtrproject.pl
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
powrót do korzeni motoryzacji... BG-Best Generation :–) odbudowa 323 BG GT Turbo FWD 1.3 16v->1.6 B6T->1.8 BPT
I jak tam postęp prac ? Turbo naprawione ?
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Turbo zrobione.Ale niestety głowica do wymiany.Korzystając z czasu robi się zawieszenie i przy okazji nowe sprzęgło.Oczywiście komplet hamulców z nowymi przewodami też się robi:–)
Felgi kupione ,przyjadą z głowicą.

Felgi kupione ,przyjadą z głowicą.

Znam ten garaż w tle 
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Mazda Mx3 V6 2.5 KLde
Mazda Mx5 – 1.8 Torsen
Oho fajny rodzyn. Też bym chciał taką staruszkę 
Powodzenia
Powodzenia
Mazda 626 coupe '90 / Mazda 626 Coupe '89 / Mazda 323 BA GT '94