Mazda6 GG LF 2003 by swirek
Mogę się podpiąć na trzecią sztukę ? Jak tak to daj tylko namiar na wykonanie przelewu dla Ciebie.
Dzisiaj dzwoniłem do Eibach.pl i zamawiam 30/30 tylko muszę dojechać do Bad Wimpfen żeby odczytać z tabliczki znamionowej nacisk na przednią oś bo do mojej występują 2 rodzaje sprężyn. matthies Ty masz na ori amorach czy wymienione na wersję sport ?
matthies napisał(a):a ja wam powtarzam, że to twardsze sprężyny dają dużo lepszy efekt aniżeli rozpórka na seryjnym zawieszeniu...
A rozporka plus sprezyny????
-
WisniaUs
Tak,tak tylko taka kompilacja wchodzi w grę 
Miras, czyli piszesz się na to? Ja bede brał z regulacją. A Ty Świrek jak na to patrzysz? Odezwę się do gościa i zapytam o cenę :–)
Miras, w Pl będziesz brał te eibachy? Patrzyłeś ceny tam w Deu?
-
makmarc
makmarc napisał(a):Miras, czyli piszesz się na to? Ja bede brał z regulacją. A Ty Świrek jak na to patrzysz? Odezwę się do gościa i zapytam o cenę :–)
Ja piszę się jak najbardziej na tą rozpórkę dlatego Ci napisałem żebyś mi dał dane do przelewu bo w sobotę wieczorem będę już w PL i machnąłbym Ci kaskę na konto.Raczej też wziąłbym z regulacją. matthies ma ją już od dłuższego czasu i chwali więc na pewno jest ok chociaż trochę wiader zimnej wody wylano na niego w kilku postach ale ja również popieram jego teorię połączoną z praktyką w jego M6 i dlatego też taka jest ostateczna moja decyzja odnośnie rozpórki. Co do Eibacha samych sprężyn w D to od 200 euro w górę a w Eibach.pl w okolicach 600 zeta więc 50 euro mniej i dlatego zamawiam w PL. Czas oczekiwania do 4 dni roboczych.
Wisniaus napisał(a):A rozporka plus sprezyny????
zdecydowanie najlepsze rozwiązanie, wręcz wskazane, bowiem srodek ciężkości auta się obniża i są już zupełnie inne naprężenia na budę, niż wyliczył producent, a wtedy przednia szyba lubi pęknąć.
Mi chodziło tylko o zaznaczenie, że sprężyny powinny być pierwszym krokiem ku poprawie właściwości jezdnych, bo są one dużo bardziej zauważalne, niż sama rozpórka na serii.
Aby jeszcze zamknąć temat rozpórki stała a regulowana, u mnie ona idzie nad pojemnikiem na płyn do wspomagania. Jak będę musiał tam zajrzeć, to tylko odkręcam jedną śrubę i mam tam dostęp, a w przypadku stałej raczej tak nie będize, chyba że ten co zaprojektował nie poprowadzi jej na wprost, tylko pod kątem. Kwestia ustalenia i indywidualnych preferencji.
Ktoś rzucił hasło luzów... całe auto ma luzy bo nie jest to nowe auto tylko przynajmniej 10-cio letnie, więc nawet jeśli na rozpórce coś się pojawi to niewiele to zmieni w porównaniu do całej reszty.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
makmarc napisał(a):Ok to poczekamy na Świrka i zacznę nagrywać temat

AACX-7, Ty również chcesz? Chciałbym wiedzieć, o ile pytać, a potem, żeby nie robić z gęby szmaty 
-
makmarc
makmarc to ja pisałem z ojca konta na kompie firmowym, myślę że bym wziął, tylko nie wiem czy gwintu starczy bo mam pod jedna z śrub przykręcony reduktor od LPG.

- Od: 5 gru 2003, 15:25
- Auto: Mazda6 GJ SkyActiv-G 2.5 '15 SkyPassion
CX-7 Sport EU powered by DISI-tune
Poprzednie auto:
Mazda6 GG L3 '02
Właśnie wróciłem z pracy, a tu tak burza w temacie
. W takim razie ja też się piszę na tą rozpórkę, sprężyny w tym momencie są poza moim zasięgiem
. Czeka mnie jeszcze remont tego nieszczęsnego silnika i każdy grosz się liczy w tym momencie 
swirek napisał(a):Czeka mnie jeszcze remont tego nieszczęsnego silnika
ciekawi mnie co popsułeś, bo to przecież nie klekot
makmarc jak już się zorientujesz to wyślij na pw swój numer konta i jeśli byłaby taka możliwość to na montaż przyjechałbym do Ciebie
To potwierdzone info? Czyli nie można założyć samej rozpórki?
rafalmazda6 a tak sobie olej lubi przepalić co już powoli zaczyna mnie do szału doprowadzać
matthies napisał(a):a wtedy przednia szyba lubi pęknąć
To potwierdzone info? Czyli nie można założyć samej rozpórki?
rafalmazda6 a tak sobie olej lubi przepalić co już powoli zaczyna mnie do szału doprowadzać
Z tą szybą to lekka przesada, jakby tak było nikt by tego nie montował, nie kupował i nie sprzedawał, bierzemy te regulowane, dobrze ustawione nie sprawią kłopotu.
A ja zapraszam do siebie w każdej chwili
A ja zapraszam do siebie w każdej chwili
-
makmarc