Mazda6 GG RF '02 150 PS Grace Green Mica :) 18" The End :(
Jaka specyfikacja jest to wiem, ale wyobraź sobie 170 stopni.
Nie wiem czy o ten sam model chodzi, ale chyba tak, bo podobny do G1HW, który jest popularny tutaj. Recenzja: http://sagepark.pl/ogrodnik/wideorejest ... szukany-62
Nie wiem czy o ten sam model chodzi, ale chyba tak, bo podobny do G1HW, który jest popularny tutaj. Recenzja: http://sagepark.pl/ogrodnik/wideorejest ... szukany-62
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
nadszedł czas na opisówkę
otóż
zgodnie z założeniami hamulce przednie zostały dziś (a właściwie wczoraj) zmodyfikowane – klocki i tarcze bosch
póki co mogę o nich powiedzieć, że... nowe ładnie wyglądają, bo się świecą i nie mają rdzy
przez 200 km mam unikać mocnego hamowania, a później zobaczymy co się będzie działo
a stare... zawiódł mnie mój poprzedni warsztat
śruby od tarcz były zerwane i między tarczą a piastą pełno brudu
przestali się przykładać = stracili klienta, ale to już ich problem
piasty przeszły zabieg dokładnego czyszczenia, zaciski nasmarowane, więc teraz powinienem zwijać asfalt przy hamowaniu 
trochę multimediów z warsztatu
wybrałem też i wrzuciłem jakieś 2 filmy z rejestratora
nie pytajcie co tak brzęczy, bo nie wiem
normalnie w samochodzie tego nie słychać. Do głowy mi przychodzi albo luźny kabel, który stuka o rejestrator albo przyciski w rejestratorze. Będę musiał to sprawdzić
mln nie do końca o to pewnie Tobie chodziło, ale jak tak spojrzałem to aktualnie szaro na tym naszym wzgórzu, nie ma się czym chwalić – poczekam do wiosny i zrobię następny
nocą może trochę słabo, ale nie używałem tego doświetlenia z rejestratora i może dlatego, a poza tym warunki ciężkie

trochę multimediów z warsztatu
wybrałem też i wrzuciłem jakieś 2 filmy z rejestratora

mln nie do końca o to pewnie Tobie chodziło, ale jak tak spojrzałem to aktualnie szaro na tym naszym wzgórzu, nie ma się czym chwalić – poczekam do wiosny i zrobię następny

nocą może trochę słabo, ale nie używałem tego doświetlenia z rejestratora i może dlatego, a poza tym warunki ciężkie
Przy Full HD już coś widać i myślę, że tyle starczy.
A powiedz mi, ekran da się wyłączyć?
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
rafalmazda6 napisał(a): śruby od tarcz były zerwane
NIe szkodzi,ja ich nie mam od 5lat i jest wszystko OK.Generalnie sie rozchodzi o ten syf pomiedzy tarcza a piastą.
-
WisniaUs
Mr_Bartek napisał(a):ekran da się wyłączyć?
osobiście jeżdżę na włączonym i wcale mi to nie przeszkadza

Wisniaus napisał(a):ten syf pomiedzy tarcza a piastą
no niestety sporo go było

Dopisano 10 sty 2015, 13:54:
a i jeszcze nie pokazałem z którego miejsca rejestrator nagrywa, więc już się poprawiam
rafalmazda6 napisał(a): (...) mln nie do końca o to pewnie Tobie chodziło, ale jak tak spojrzałem to aktualnie szaro na tym naszym wzgórzu, nie ma się czym chwalić – poczekam do wiosny i zrobię następny(...)
Jakoś mi się zdawało, że z mostu lepiej starówkę widać, a tam kawał tego fajnego podjazdu przecie jeszcze jest w lewo...

- Od: 29 cze 2012, 11:06
- Auto: była:
Mazda 6
Honda Accord
jest: Subaru Outback
Po filmikach obejrzanych u makmarca i rafalmazda6 uważam że obraz jest wystarczający, nie wiem czego można chcieć więcej
Też bym taką kupił, ale obecnie od dłuższego czasu jestem bezrobotny
więc kaski trochę szkoda wydawać.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
sam długo szukałem... nie chciałem wydawać majątku i jednocześnie chciałem mieć dobrą jakość
po przeczytaniu wielu opinii w internecie i po obejrzeniu nagrań rejestratorów stwierdziłem, że chyba znalazłem najlepszy stosunek jakości do ceny 
rafalmazda6 napisał(a):najlepszy stosunek jakości do ceny
W tym przedziale cenowym nie ma chyba nic lepszego i sprawdzonego, nie mówię tutaj o jakiś no name rejestratorach, ale ja jestem zadowolony
Rafał, montujemy u góry z prawej strony za lusterkiem, a kabelek chowamy podsufitką, słupkiem, dołem i do gniazda?
-
makmarc
właśnie tak myślałem, żeby kabel podsufitką puścić i w tym kierunku pójdę
ale chwilowo brak czasu i pogody, więc pewnie poczekam do wiosny 

Ja mam tak zrobione u mnie i schowanie kable zajęło mi 2 min.Ale nie wiem jak u Was z długością bo mój Overmax CamRoad 6.1 mam kabel 6m i udało mi się wyrwać drugi taki sam i bez problemu przekładam kamerę do ciężarówki bez targania kabla.Póki co moja po 6-ciu miesiącach prawie ciągłej pracy ( bo wyłączona jest tylko jak śpię a 15h w ciągu doby jest w użyciu) spisuje się wzorowo.Myślę że wrzucenie filmu z mojej jest już nie potrzebne bo jest setki innych z tego samego modelu na YT.A co do ceny też chwalę stosunek do jakości 356 zeta w tym karta 32Gb -była taka chwilowa oferta w X-KOM. No i co ważne mam Gps i fajną apkę na kompa na której można wiele więcej zobaczyć i robic zrzuty zdjęć z zarejestrowanego filmu.
dziś postanowiłem pokazać Wam (i przy okazji samemu zobaczyć
) jakie zdjęcia robi rejestrator i zestawić go ze smartfonem
no i przy okazji napisać odpowiedź do pytania
otóż: na początku był chaos...
zdjęcia były robione na oświetlonej drodze. Dioda doświetlająca raczej za dużo nie daje, ale jednak zdjęcia nabierają lekko białego koloru i tablice rejestracyjne są bielsze, zresztą sami zobaczcie
jak widzicie jakiejś wyjątkowej różnicy nie ma
jeszcze kilka ujęć
lustrzanka to nie jest, ale tragedii nie ma
Żeby mniej więcej zobrazować jakość w danych warunkach zrobiłem kilka zdjęć Xperią M2 dysponującą aparatem 8mpx (ale to w formacie 4:3, natomiast poniższe zdjęcia są w 16:9 i tam przechodzi w 5mpx), który w trybie automatycznym przyjął tryb nocny (lampę wyłączyłem). Zdjęcia wyszły takie
różnicę widać gołym okiem, ale w ostateczności jakieś zdjęcie i rejestratorem można zrobić
a teraz odpowiedź na pytanie Bartka (wybacz, że tak późno, ale miałem ciężki tydzień
): w rejestratorze jest opcja wygaszacza ekranu i w nim 3 opcje do wybrania: 3 min, 5 min i 10 min. Po upływie danego czasu ekran całkowicie gaśnie. Zostaje tylko mała dioda która świeci, ale jest praktycznie niewidoczna
różnice w jasności zdjęć wynikają z tego, że jedno było robione na ulicy pod latarnią, drugie w garażu. Jako układ odniesienia przyjmijcie podświetlenie zegarów i wyświetlacza od radia, które na obu zdjęciach świecą tak samo
Brzęczenie słyszane na filmach, które wrzucałem wynika z luźnych przycisków w rejestratorze. Ale wpływ na to mogą mieć lekko podwyższone drgania w kabinie, co wynika z nie najnowszych poduszek silnika i koła 2M. Jednak nie wiem czy faktycznie tak jest, bo nie czuję żeby mi trzęsło budą
a przyciski najwyżej taśmą zakleję i już drżeć nie będą
W kwestii hamulców zbyt wiele jeszcze powiedzieć nie mogę, bo nie dotarłem ich nawet
póki co nie miałem okazji zrobić 200 km od ich założenia (zrobione koło 170). Na razie hamują normalnie, ale zdarza im się popiskiwać, co mam nadzieję po dotarciu ustąpi
do tego tematu jeszcze wrócę
to chyba na tyle, w razie pytań piszcie 
ale zacznę od początkuMr_Bartek napisał(a):A powiedz mi, ekran da się wyłączyć?

zdjęcia były robione na oświetlonej drodze. Dioda doświetlająca raczej za dużo nie daje, ale jednak zdjęcia nabierają lekko białego koloru i tablice rejestracyjne są bielsze, zresztą sami zobaczcie
jak widzicie jakiejś wyjątkowej różnicy nie ma
lustrzanka to nie jest, ale tragedii nie ma
Żeby mniej więcej zobrazować jakość w danych warunkach zrobiłem kilka zdjęć Xperią M2 dysponującą aparatem 8mpx (ale to w formacie 4:3, natomiast poniższe zdjęcia są w 16:9 i tam przechodzi w 5mpx), który w trybie automatycznym przyjął tryb nocny (lampę wyłączyłem). Zdjęcia wyszły takie
różnicę widać gołym okiem, ale w ostateczności jakieś zdjęcie i rejestratorem można zrobić
a teraz odpowiedź na pytanie Bartka (wybacz, że tak późno, ale miałem ciężki tydzień

różnice w jasności zdjęć wynikają z tego, że jedno było robione na ulicy pod latarnią, drugie w garażu. Jako układ odniesienia przyjmijcie podświetlenie zegarów i wyświetlacza od radia, które na obu zdjęciach świecą tak samo
Brzęczenie słyszane na filmach, które wrzucałem wynika z luźnych przycisków w rejestratorze. Ale wpływ na to mogą mieć lekko podwyższone drgania w kabinie, co wynika z nie najnowszych poduszek silnika i koła 2M. Jednak nie wiem czy faktycznie tak jest, bo nie czuję żeby mi trzęsło budą

W kwestii hamulców zbyt wiele jeszcze powiedzieć nie mogę, bo nie dotarłem ich nawet
hamulce piszczą, ale spróbuję je jeszcze bardziej dojechać, bo póki co mało jeździłem i zrobiłem na nich jakieś 300 km
jeśli dalej będą denerwować piszczeniem, jadę na reklamację
z rejestratora w dalszym ciągu jestem zadowolony
jedyna uwaga do luźnych przycisków, ale może tylko mój tak ma 

To jedź na gwarancję póki czas
A przy okazji to najlepszego! 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
rafalmazda6 napisał(a):jedyna uwaga do luźnych przycisków, ale może tylko mój tak ma
Mówisz o górnych przyciskach czy tych obok wyświetlacza? U mnie w porządku jest, a teraz nagrywa bardzo ładnie, wiem, że nie należy korzystać z tej diody IR bo tylko psuje, zamiast poprawić jakość. Ile na 32GB można nagrać?
-
makmarc
xRafalx napisał(a):najlepszego!
dziękuję
makmarc napisał(a):Mówisz o górnych przyciskach czy tych obok wyświetlacza?
chyba te obok. Ale muszę to dokładniej sprawdzić jak będę miał chwilę czasu
makmarc napisał(a):Ile na 32GB można nagrać?
z tego co kojarzę to po włożeniu pustej karty wyszło 5h 15min i jakieś sekundy, ale w FHD
wilusjdm napisał(a):z biegiem czasu będzie cisza jak makiem zasiał
no właśnie na to czekam i tylko dlatego jeszcze nie pojechałem z pretensjami do faceta, który zapewniał że wszystko będzie ok
no i śniegiem sypnęło
dzięki temu dziś zbroiłem się w zdjęcia na konkurs
zwiastun? Hmm...
a czemu nie 
a przy okazji SAIL!

a przy okazji SAIL!