MAZDA6 GY RF7J 2006r by SHELLER
Dobra robota, na pewno będzie lepsze oświetlenie niż fabryczne. Jaki zestaw zamontowałeś, bo też chyba na wiosnę będę montował, bo słabo to świeci. Mod jak najbardziej na + 

sheller80 napisał(a):Bardziej irytuje mnie brak kontrolki poziomu płynu może ktoś przerabial temat?
Tak,montujesz czujnik w zbiorniczku a instalacja jest z wtyczka kolo zbiorniczka.Wpinasz i dziala.Nawet jest na zbiorniczku zaznaczone miejsce gdzie ma byc czujnik z pływakiem.Nawte chyba na allegro widzialem zbiorniczki z calym osprzętem. Ja dzisiaj np.znalazlem sobie wtyczkę do wpiecia poziomowania lamp bo na usa nie ma,przelacznik juz kupiony za 10 zl.Wpinam i wszystko chula

-
WisniaUs
sheller80 napisał(a):XENONY to jest to róznica jest megaa oczywiscie na plus
Przyznam że jestem przeciwny nie fabrycznym xenonom. Ale ostatnio sporo osób sobie je zakłada i są zadowoleni że lepiej doświetlają drogę, i tak zacząłem się zastanawiać czy może sobie nie zamontować.
Jestem ciekawy czy zamontowane xenony w naszych Mazdach nie oślepiają innych kierowców, wiadomo że w każdym aucie są inne lampy. Całkiem nie dawno zostałem oślepiony przez xenony, zacząłem hamować i o mały włos nie potrąciłem rowerzysty.

-
Daniel
- Od: 21 paź 2009, 20:04
- Auto: Mazda 6 GG 2.0 163km/191Nm 2007 rok
Mazda 626 GE FP 1,8 90 km 1996 rok
Opel Omega 2,6 V6 180 km 2002 rok
danmazda napisał(a):sheller80 napisał(a):XENONY to jest to róznica jest megaa oczywiscie na plus
Przyznam że jestem przeciwny nie fabrycznym xenonom. Ale ostatnio sporo osób sobie je zakłada i są zadowoleni że lepiej doświetlają drogę, i tak zacząłem się zastanawiać czy może sobie nie zamontować.
Jestem ciekawy czy zamontowane xenony w naszych Mazdach nie oślepiają innych kierowców, wiadomo że w każdym aucie są inne lampy. Całkiem nie dawno zostałem oślepiony przez xenony, zacząłem hamować i o mały włos nie potrąciłem rowerzysty.
nasze nie oslepiaja mozesz byc pewien (soczewka).Myslalem ze masz zamontowane.Jesli nie to zakladaj a zobaczysz jaka przepasc jest w oswietleniu drogi,jak Knion Colorado!!!Malo tego to na mokrym asfalcie lepiej widac bo czarny mokry asfalt bardziej pochlania zolte swiatlo
Ostatnio edytowano 8 sty 2015, 21:36 przez WisniaUs, łącznie edytowano 1 raz
-
WisniaUs
Ja mam u siebie takie ksenony i nikt mi nie mrugnął, że oślepiam go
Fakt przysłony zostały tak ustawione, aby nie było skosów
I do tego uswione lampy niżej niż ori z żarówkami miałem
Nigdy nie zamienił bym ich na żadne inne zwykle żarówki 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
A czemu miały by oslepiac jeżeli są poprawnie ustawione ,to ich swiecenie nie różni się od żarówki tylko jest mocniejsze zalamanie światła jest takie same, a skosy oswietlaja bardziej pobocze a nie samochody z naprzeciwka chyba ze wybierzemy sie do UK lub na odwrót.
Wisniaus napisał(a):nasze nie oslepiaja mozesz byc pewien
xRafalx napisał(a):a mam u siebie takie ksenony i nikt mi nie mrugnął
sheller80 napisał(a):A czemu miały by oslepiac jeżeli są poprawnie ustawione
To w takim razie przemyślę to jeszcze. Dzięki

-
Daniel
danmazda napisał(a):To w takim razie przemyślę to jeszcze. Dzięki
Nie ma nad czym,cza dzialac!! A wiesz jak na sniegu fajowo widac

-
WisniaUs
Potwierdzam!Wisniaus napisał(a):danmazda napisał(a):To w takim razie przemyślę to jeszcze. Dzięki
Nie ma nad czym,cza dzialac!! A wiesz jak na sniegu fajowo widacZreszta taka LASKA musi miec ladne oczka aby kusić
![]()
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Jeśli lampy są soczewkowe, tak jak u nas, i dobrze ustawione, nie ma najmniejszego problemu. Jak już się do tego zabierzesz to zrób to po Bożemu, bo ja miałem u siebie mały pieprznik, ale podczas ostatnich zabaw z lampami zrobiłem tak jak na trza, pod lampą jest sporo miejsca, i tam znalazły się przetwornice.
Aha, pamiętaj przy zakupie, że musisz wziąć zestaw z tzw. can-busem, w przeciwnym razie albo nie zadziałają, albo wywali błąd świateł. Różnica jest w cenie ok. 40-50zł w porównaniu ze zwykłymi Hidami.
Ja też bym już nie wrócił do normalnych świateł, przepaść jest ogromna, a i komfort jazdy i odpoczynek dla oczu bardzo duży.
Aha, pamiętaj przy zakupie, że musisz wziąć zestaw z tzw. can-busem, w przeciwnym razie albo nie zadziałają, albo wywali błąd świateł. Różnica jest w cenie ok. 40-50zł w porównaniu ze zwykłymi Hidami.
Ja też bym już nie wrócił do normalnych świateł, przepaść jest ogromna, a i komfort jazdy i odpoczynek dla oczu bardzo duży.
-
makmarc
Działają i przetwornice bez Canbus. U nas lampy nie są na szynie Canbus więc nie ma błędów.
Najlepiej jeszcze jakbyś porządnie ściął skosy blaszką bo samo ustawienie symetryczne nie jest optymalnym rozwiązaniem.
Najlepiej jeszcze jakbyś porządnie ściął skosy blaszką bo samo ustawienie symetryczne nie jest optymalnym rozwiązaniem.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Mr_Bartek napisał(a):Działają i przetwornice bez Canbus. U nas lampy nie są na szynie Canbus więc nie ma błędów.
Możecie mi wytłumaczyć po co scinacie te skosy
Ale mnie kusicie z tymi xenonami
Trochę zacząłem szukać na necie xenonów. Wrzucę do swojego wątku, nie będziemy koledze zaśmiecać wątku 

-
Daniel
Mr_Bartek napisał(a):Działają i przetwornice bez Canbus. U nas lampy nie są na szynie Canbus więc nie ma błędów.
Po lifcie nie działają.
-
makmarc