Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...

GF / GW / GE / CA / GD / GV / GC / CB

Postprzez D@m$on » 9 gru 2014, 00:55

Wow 20"to juz chyba od CX-9 jak seryjna Mazdy :)
Czy jakieś inne? :p

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2
Mazda 323F (BA) V6 GT !
Obrazek
Forumowicz

Od: 2 lut 2009, 23:05
Auto: 323F (BA) GT 2.0 V6 KF!

Postprzez lukkil » 9 gru 2014, 01:03

wejdą 20"? :D
Każdy, nawet najlepszy laptop lub komputer moze nas kiedyś zawieść. Wtedy, na szybko potrzebujemy kogoś kto się tym zajmie i naprawi potrzebny do pracy czy zabawy komputer. Wybierzmy dobry i zaufany serwis laptopów Grodzisk Mazowiecki Milanówek
https://www.instagram.com/lukkilx6/
Forumowicz

Od: 7 paź 2009, 16:37
Auto: Xedos 2.0 V6 1996r

Postprzez Bo_Lo » 9 gru 2014, 01:09

Na 20" bez gleby i negatywu to to będzie taka szpecizna ze boli;) teraz jest max bez gleby ze jakos to jeszcze wygląda.
Btw troche dziwne podejscie z tym "dywanem"" i "spoczynkiem" -ani to klasyk ani jdm czy to szczególny model -nawet jak doprowadzisz do stanu igla to wartość tego auta nie będzie rosła jak w klasykach bo nieseryjne jest.Poza tym xedos to tylko ......xedos;) W przypadku mx6 to juz prędzej takie podejście :)
Ale co kto lubi;)
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Godzilla is coming...
Klubowicz

Od: 5 lis 2007, 19:59
Auto: bylo:
BF,BG,BJ,subaru impreza,Premacy
jest:
Mazda 5,323f BA BP+T :D
MX5 NB

Postprzez Crenshaw » 9 gru 2014, 08:19

jak i tak nie masz zamiaru nim jeździć to wrzucać gwint, albo airride :) <serduszka>
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

Postprzez Setritus » 9 gru 2014, 10:13

Bo_Lo napisał(a):ani to klasyk ani jdm czy to szczególny model

...w ogóle sie nie znasz... :D
Forumowicz

Od: 22 lut 2009, 13:42
Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r

Postprzez xRafalx » 9 gru 2014, 10:38

Jeśli te klocki tyle ważą, zaciski i tarcze jeszcze więcej, wiesz ile ten silnik musi więcej pociągnąć? Myślę, że jednak jakieś tak 0,2 do setki stracisz jak nie więcej :D 300mm od GH w zupełności by Ci wystarczyło :)
& Marta
Przedstawiciel Małopolski

Od: 25 kwi 2014, 11:37
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez Setritus » 9 gru 2014, 12:20

xRafalx napisał(a):Jeśli te klocki tyle ważą, zaciski i tarcze jeszcze więcej, wiesz ile ten silnik musi więcej pociągnąć?

Wzrośnie na pewno bezwłaność koła przez rozmiar i masę tarczy, więc tu będzie główna utrata mocy.
xRafalx napisał(a):300mm od GH w zupełności by Ci wystarczyło :)

Ale zawsze myślałbym sobie, kurczę, można było wsadzić więcej... <glupek2> taki juz jestem :D
xRafalx napisał(a):0,2 do setki stracisz jak nie więcej

Dla kompensacji strat mocy trzeba będzie wsadzić KLZE <diabełek>
Forumowicz

Xedos 6 KF 99r

Postprzez julek » 9 gru 2014, 12:55

Żeby odrobić strate mocy przez duże koło i ten hamulec to ty raczej będziesz musial turbic :P Nie gadaj z ta felga 20" Czasem milo sie przejechac czyms co stoi w garazu;p Sam mam mxa w garazu i troche bym nie wytrzymal zeby tylko na niego zerkac za kazdym razem musze sie przejechac ahahah :D
Powiem ci tak wczoraj z nudów przejrzałem twój cały temat od poczatku :D I Jakbys zrobił pare rzeczy + cofną pare modów ten xedos byłby najładniejszym autem na forum :d mianowicie :
-Całe białe nadwozie bez czarnych wstawek
-Obniz go 0 te 2-3cm chociaz :D
-Zostaw felgi w czarnym polysku hamulce niech se beda ladne sa :D

I bedzie cacy;p wstawienie auta na 20" w garazu uniemozliwi ci nim jazde;p (przynajmniej taka ktora bedzie przyjemna)

Ps. ktos pisal o tym ze xedos nigdy nie stanie sie klasykiem . Niestety nie moge sie z tym zgodzic jest to piekne auto o pieknej linii na polskich drogach z roku na rok jest ich coraz mniej. Patrz serwisy aukcyjne rok temu ile bylo xedosow na sprzedaz? a teraz zeby znalezc cos zdrowego to juz trzeba miec naprawde niezlego farta;p

Setrius jak chcesz sie bardziej pobawic to znalazlem na ebayu zestaw twin turbo do kla moze kiedys zalozysz haha :D
Forumowicz

Od: 6 lip 2012, 20:30
Auto: Mazda Mx-6 2.5l v6 KL-DE 1997 była się zmyła
Mazda Xedos 6 v6 poszla w obieg
Mazda 626 GE 2.5l v6 w czesciach
OBECNE :D
Mazda Mx-6 2.5l v6 1995
Mercedes e320 cdi 2003
Mazda 6 2.0 lf 2006 hb

Postprzez Setritus » 9 gru 2014, 13:02

julek napisał(a):Ps. ktos pisal o tym ze xedos nigdy nie stanie sie klasykiem . Niestety nie moge sie z tym zgodzic jest to piekne auto o pieknej linii na polskich drogach z roku na rok jest ich coraz mniej

<spoko> <spoko> <spoko>
julek napisał(a):Obniz go 0 te 2-3cm chociaz :D

No nad tym może pomyśle przy zakupie spreżyn na nowe amortyzaotry ;)
Forumowicz

Xedos 6 KF 99r

Postprzez slisman » 9 gru 2014, 13:16

julek napisał(a):Setrius jak chcesz sie bardziej pobawic to znalazlem na ebayu zestaw twin turbo do kla moze kiedys zalozysz haha

To jest pomysł! <spoko>

julek napisał(a):wstawienie auta na 20" w garazu uniemozliwi ci nim jazde;p

Chyba 18", to od Rexa, to najlepszy wybór. Piękny wzór i dobra wielkość. 20" może być za duże :P

Setritus napisał(a):Bo_Lo napisał(a):ani to klasyk ani jdm czy to szczególny model

Teraz nie jest klasykiem...ale jest na dobrej drodze, coraz mniej tego jeździ, więc dobrze, że są ludzie, którzy chcą je zachowac <spoko>
Forumowicz

Od: 10 lut 2010, 15:49
Auto: Ford Explorer 4.0 SOHC V6 205 km

Postprzez Bo_Lo » 9 gru 2014, 15:19

slisman napisał(a):Setritus napisał(a):
Bo_Lo napisał(a):ani to klasyk ani jdm czy to szczególny model

Teraz nie jest klasykiem...ale jest na dobrej drodze, coraz mniej tego jeździ, więc dobrze, że są ludzie, którzy chcą je zachowac
julek napisał(a):Ps. ktos pisal o tym ze xedos nigdy nie stanie sie klasykiem . Niestety nie moge sie z tym zgodzic jest to piekne auto o pieknej linii na polskich drogach z roku na rok jest ich coraz mniej. Patrz serwisy aukcyjne rok temu ile bylo xedosow na sprzedaz? a teraz zeby znalezc cos zdrowego to juz trzeba miec naprawde niezlego farta;p

I tu się częściowo zgodzę,ale jest jeden warunek- auto musi zostać serią,a juz na pewno być bardziej do niej zbliżone i bardziej stonowane.Lekka gleba i KLZE ,hamulce i koło jeszcze by przeszły,ale te wszystkie napisy,dodatki i gadżety nijak się mają do klasyka.Pokażci mi jakiegoś uznanego klasyka z takimi modami :)
Dla ciekawostki przykład:
Kolega zpracy kupił E36 cabrio(pomału staje się young timerem) w jakiejś tam specjal edition(lakier i wyposażenie),wymaxował go na wszelkie możliwe sposoby- Mpakiet,wlot z alpiny,felga AC shnitzer jeden z najrzadszych wzorów,nowy lakier,nowy dach,pełne wysposażenie łącznie z elementami z prawdziwego carbonu,zawias jakaś górna półka,skrzynia 6b z M5,dyfer z M3,silnik V8 rozwiercony do 4,8l -ok 380hp i ok 550NM itak dalej i tak dalej...Łącznie wydał ok 50tyś,jego auto na wolnym rynku warte jest... ok 50tyś pod warunkiem jak znajdzie kupca,podczas gdy totalna seria e36 w coupe tyle że sygnowana alpiną stoi za 150tyś <oczko>
Godzilla is coming...
Klubowicz

jest:
MX5 NB

Postprzez goju10 » 9 gru 2014, 15:55

Bo_Lo napisał(a):Btw troche dziwne podejscie z tym "dywanem"" i "spoczynkiem" -ani to klasyk ani jdm czy to szczególny model -nawet jak doprowadzisz do stanu igla to wartość tego auta nie będzie rosła jak w klasykach bo nieseryjne jest.

Nie widzę w tym nic dziwnego. Podejrzewam, że Setritusowi nie zależy na tym żeby jego Xed stał się jakimś mega drogim klasykiem. Dla niego auto jest dużo warte (nie mam tu na myśli pieniędzy), bo to on doprowadził je do takiego stanu, wykonał wszystkie modyfikacje sam i wie, że drugiego takiego nigdzie nie ma. Mam rację?

Bo_Lo napisał(a):Poza tym xedos to tylko ......xedos;) W przypadku mx6 to juz prędzej takie podejście :)
Ale co kto lubi;)

MX6 lepszym autem od xedosa? Aleś mnie rozbawił <lol> MX6 to jedna z najbrzydszych mazd jakie widziałem. Ale tak jak napisałeś, co kto lubi.
goju10

Postprzez Piotr_ » 9 gru 2014, 15:59

goju10 napisał(a):MX6 to jedna z najbrzydszych mazd jakie widziałem. Ale tak jak napisałeś, co kto lubi.

<glupek2> <glupek2>

Miałem xedosa i to nie jednego i uważam że to śliczne auto <serduszka> Ale powiedzieć o mx6 że jest brzydkie.... to powinno być karalne <killer> <killer> <killer>
XED
Zarząd – Członek Zarządu
CUP 2017 miejsce 2

Od: 28 paź 2010, 20:14
Auto: Było dużo mazd... jest łaciate turbo :D

Postprzez Bo_Lo » 9 gru 2014, 16:31

Zeby byla jasnosc-nie chodzi mi o hejtowanie czy negowanie pracy wlozonej w xedosa bo widziałem na zywo i w tej chwili robi robotę,po prostu tekst o czerwonym dywanie i garażu sam nasunal wnioski o chęci zrobienia z niego auta wyjątkowego,cos na wzór weekendowego klasyka czy jak tam zwal.Wedlug mnie w jakiś tam sposób o "wartości" czy "wyjątkowości" auta decyduje głównie cena na rynku,a xedos jakos wybitnie ceny nie trzyma.O wyższości mx6 nad xedosem czy odwrotnie to bez sensu dyskusja,ale śmiem twierdzić że jednak MX jest rzadziej spotykanym autem na drogach i przede wszystkim to sportowe coupe co juz go stawia polkę wyżej.
Tak czy inaczej ten egzemplarz na zywo prezentuje sie dobrze i z wielkością kol bym juz nie kombinowal,tym bardziej bez gleby i camberow bo zrobi sie koza straszna i pokraka.Poza tym ten klze będzie nie do wykorzystania na naszych dziurawych drogach;)
Godzilla is coming...
Klubowicz

jest:
MX5 NB

Postprzez deejay27 » 9 gru 2014, 16:36

Kara chłosty to za mało za takie stwierdzenie :) Również miałem X6 i też uważam że jest to bardzo ładne auto , a wracając do MX6 to w tej chwili jest dla mne ładniejsza i rzadziej dostępna niż X6 . Sam po cichu mażę o jakimś MX6 z Kl bo już mi się automat pomału nudzi:)
Zeby nie było OT , to już kiedyś pisałem że dla mnie prodzekt tego Xedosa skończył sie gdy miał zmieniony kolor na biały + kolo z RX8 , dodałbym tylko lekka chociaż glebę . Wnętrze nie powiem że mi się nie podoba bo może jest całkiem fajne i funkcjonalne , ale tej płetwy rekina na dachu to nie przeżyje . Dla równowagi założyłbym kil z jakiegoś okrętu pod spód auta .
Obrazek
Klubowicz

Od: 6 gru 2009, 12:35
Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)

Postprzez Koci@k » 9 gru 2014, 17:00

deejay27 napisał(a): to już kiedyś pisałem że dla mnie prodzekt tego Xedosa skończył sie gdy miał zmieniony kolor na biały + kolo z RX8 , dodałbym tylko lekka chociaż glebę . ale tej płetwy rekina na dachu to nie przeżyje . Dla równowagi założyłbym kil z jakiegoś okrętu pod spód auta .

Tu nic nie dodam bo się z tym zgadzam jak najbardziej. Ale za to wnętrze...no jakoś niespecjalnie mnie powala...rzecz gustu,wiadomo :)
Tak czy siak-powodzenia w dalszych działaniach!
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez phoenx » 9 gru 2014, 18:45

deejay27 napisał(a):Dla równowagi założyłbym kil z jakiegoś okrętu pod spód auta

Spadłem z krzesła:D Ale by wtedy była przyczepność ^^
Forumowicz

Od: 26 sty 2009, 13:21
Auto: VW New Beetle 2.0 8V 98'
Yamaha FZ6 Fazer S1
Były:
Mazda Xedos 6 2.5 V6 KL 95'
Mazda Xedos 6 2.0 V6 KF 97'
Mazda 323F BG 1.6 16V 92'

Postprzez Setritus » 9 gru 2014, 21:52

goju10 napisał(a):Podejrzewam, że Setritusowi nie zależy na tym żeby jego Xed stał się jakimś mega drogim klasykiem

Chyba ty jedeny rozumiesz o co w tym wszystkim chodzi, dookoła widzę typowe objawy polaczkowatości, byle była kasa i byle sie opłacało. A czasem chodzi o cos wiecej.
goju10 napisał(a):MX6 lepszym autem od xedosa? Aleś mnie rozbawił <lol> MX6 to jedna z najbrzydszych mazd jakie widziałem. Ale tak jak napisałeś, co kto lubi.

Chciałem napisać to samo ale bałem sie linczu, MX6 to chyba najbardziej pokraczna i koślawa Mazda jaką widziałem <glupek2>
Forumowicz

Xedos 6 KF 99r

Postprzez DamianSzatan666 » 9 gru 2014, 22:26

Zarówno Piotra, Adama i przynajmniej kilku innych Xedos przekroczył już dawno wartość rynkową. Każda modyfikacja to jak gonienie króliczka którego nie wolno złapać bo skończy się zabawa, a nie o to tu chodzi. Każdy dąży do tego aby jego auto było wyjątkowe, jedyne.
Kiedyś rodzice spytali- po co trzymasz, jakie masz plany?? Sprzedaj i kup coś nowszego, lepszego.
Odpowiedź ich wtedy nie usatysfakcjonowała. Kupię auto, ale xed zostaje. Jak się popsuje- naprawie. Ruda wyjdzie- blacharz naprawi.
Nie zawsze auto nieseryjne nie staje się klasykiem. Spójrzcie na hot rody i te inne americanske cary przerobione i stojące w garażu. W kraju kwitnącej wiśni również są mega dłubnięte auta, które służą jako pojazdy zlotowe.

Co do MX6- nie jest piękne, ale nie paskudne.

Ale się OT porobiło...
Obrazek
Forumowicz

Od: 20 lis 2011, 00:39
Auto: Byly:
Xedos 6 2.5 '97
Xedos 6 2.0 '93
MPV 2.0d '05
I inne.
Aktualne:
MX-5 NA '93
Inne marki i pojazdy.

Postprzez Bo_Lo » 9 gru 2014, 23:55

Nie wiem gdzie Ty widzisz tu jakąś"polaczkowatość",ludzie sie wypowiadają,bo po to jest ten temat i samo forum;)
Dla mnie sprawa jest prosta -obiera sie jakiś konkretny kierunek i dąży do celu-szybkość,look,stance,klasyk itp
U Ciebie jest wszystkiego po trochu(poza stancem;)) i jeszcze trzyma sie to kupy,ale nijak ma sie do twierdzenia ze xedos jest jakimś super autem w sensie wyjątkowości,unikalności itp.
w tej chwili auto przykuwa wzrok ,jest szybkie(a będzie jeszcze szybsze),zadbane mechanicznie i komfortowe z racji wyposażenia.Zakladajac Np 20"kola przestanie być szybkie i ładne (to oczywiście tylko moje zdanie i rzecz gustu) i komfortowe. Tym bardziej jaki sens wkladac ZE po to zeby na miejskich dziurach daewoo tico bylo szybsze.IMHO -albo buduje killera,albo wizualnie(gleba,kolo),albo cos na wzór klasyka w idealnym stanie max seria z delikatnymi zmianami w dobrym smaku(Np znaczki efini,Full opcja wyposażenia,jdm dodatki itp) i wtedy jest sens chować w garażu ;) bo jak coś jest do wszystkiego,to jest do niczego:)
Podsumowując zostawilbym w spokoju te koła,ładowal tego ZE i na miasto karać niewiernych;)
Godzilla is coming...
Klubowicz

jest:
MX5 NB