Słabe grzanie i poziom wskazówki temperatury
Witam.Dziś zauważyłem,że przy nastawieniu na 21 st.leci ciepłe powietrze przez ok.10 min.Pózniej nagle przestaje leciec ciepłe i leci zimne.Ale...przez nawiew środkowy gdy leci ciepłe to przez lewa kratkę leci ciepłe a przez prawą letnie.Przestaje grzac-przez prawą leci jescze ciepławe a lewa już leci zimne.Jakby coś sie nie przestawiało.
Ostatnio edytowano 27 lis 2014, 13:44 przez ROBERTJ, łącznie edytowano 1 raz
- Od: 10 maja 2014, 13:55
- Auto: mondeo mk4 2.2 tdci 2009
mondeo mk3 2.2 tdci 2004
Obstawiam w takim przypadku panel sterowania tak jak by samoczynnie przestawał temperaturę
Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
-
tygrys36
Witam.Nastawiłem ogrzewanie na 21 st i przez przypadek włączyłem obieg wewnętrzny i leci ciepełko.Po ok.30 min. ciągle było.Ale gdy przełączam na obieg z zewnątrz po 10 min.zimno.Przepłukałem flushem chłodnicę,dolałem 1 l kuler koncentratu+dopełniłem zielonym borygo.Wszystkiego weszło ok.3.5 l.A podobno miało wejśc 7.5.Wszystko nie spłynęło?Pozdrawiam.
mondeo mk3 2.2 tdci 2004
Czy wiesz co trzeba zrobić żeby wszystko spłynęło?
Nie wystarczy odkręcić koreczka na chłodnicy![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Musisz jeszcze odpiąć wąż na chłodnicy oleju no i odkręcić zatyczkę w bloku z tyłu obok skrzyni, wtedy spłynie prawie wszystko.
Nie wystarczy odkręcić koreczka na chłodnicy
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Musisz jeszcze odpiąć wąż na chłodnicy oleju no i odkręcić zatyczkę w bloku z tyłu obok skrzyni, wtedy spłynie prawie wszystko.
Don't hate me, i'm just an alien....
Szyderca i wywrotowiec :]
In rock we trust
In rock we trust
Ach widzisz kolego nie wiedziałem o wężu na chłodnicy.Zatyczkę znalazłem ale ni czorta nie mogłem ruszyc śrub i nie kombinowałem.A ostatnio nabyłem taki talent,że urywam śruby.Nie sądziłem,że tyle aż zostanie.Czyli wymiana na darmo?Pozdrawiam.
p.s.Przed chwilą byłem w garażu i w słoiku do którego spuściłem troszkę płynu z flushem(chciałem zobaczyc czy jest bardzo brudny),na dnie jest jakaś galareta(słoik 1 l płynu 3/4 z czego 1/3 to galareta).Płyn nie zamarzł i nie jest brudny.Tylko ta galareta...
p.s.Przed chwilą byłem w garażu i w słoiku do którego spuściłem troszkę płynu z flushem(chciałem zobaczyc czy jest bardzo brudny),na dnie jest jakaś galareta(słoik 1 l płynu 3/4 z czego 1/3 to galareta).Płyn nie zamarzł i nie jest brudny.Tylko ta galareta...
mondeo mk3 2.2 tdci 2004
Jaki kolor tej galarety?
In rock we trust
In rock we trust
JA miałem również problem z zimnym powietrzem, z tym,że miałem pęknięte plastikowe trójniki od LPG +zasyfioną nagrzewnicę, po podmianie i wyczyszczeniu pomogło. Z tym,że mechanik nagrzewnicę przepychał drutem bo ciśnienie z węża nie dawało rady

- Od: 28 gru 2006, 19:54
- Auto: Były:
Mazda 626 Cronos 2.0 16V '95 LPG BRC24,Mazda Xedos 9 2,5 KL A/T '94 LPG BRC56 :(
Jest
Honda Stream 2.0 iVTEC '01 BRC24
Ale to chyba w trybie auto by cos nie działało a manualnie poqinno sie dac
-
tygrys36
Hey, a nie będzie to czasem problem z klapą wewnątrz nawiewu centralnie za szufladką co jest pod radiem?
Plastikowy actuator sterujący klapą nie przesuwa jej dokładnie dlatego w ustawieniu wewnętrznym jest ok?
Było kiedyś na forum, dokładnie kolega mckoper miał taki problem.
Plastikowy actuator sterujący klapą nie przesuwa jej dokładnie dlatego w ustawieniu wewnętrznym jest ok?
Było kiedyś na forum, dokładnie kolega mckoper miał taki problem.
Trzeba wy wyjąć radio i półkę po nim i zaobserwowac pracę tego regulatora
-
tygrys36
Tak dla informacji, regulatory temperatury z przedlifta i polifta są zamienne, pasują PnP.
In rock we trust
In rock we trust
Czujnik ten masz przy zapalniczce.
Zdejmij całą ramkę od okolic lewarka po radio.
Zacznij dolną część ciągnąc do góry i powoli pójdzie.
Zdejmij całą ramkę od okolic lewarka po radio.
Zacznij dolną część ciągnąc do góry i powoli pójdzie.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
323F BA Z5 & Xedos 9 KL ’01
Honda Shadow VT1100C2 Sabre ’03
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Nie musisz wyciągać radia.
Ford C-MAX 1.6TDCi & AR 156 2.0TS & Honda Shadow VT1100 C3 Aero ’99
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Były:
Honda Shadow VT500C '84
Jest gdzieś schemat które węże trzeba odpiac w celu przeplukania nagrzewnicy?
Peugeot ojca juz po kilkuset metrach dmucha gorącym a w mojej limuzynie trzeba czekac kilka km
Peugeot ojca juz po kilkuset metrach dmucha gorącym a w mojej limuzynie trzeba czekac kilka km
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Żeby wypłukać nagrzewnice musisz odpiąć 2 węże na środku ściany grodziowej tylko uważaj na zatrzaski lubią pekać potem uzupełnij płyn chłodniczy i odpowietrz.
-
tygrys36