Mazda Xedos 6 CA KLZE '94 White...
slisman zgadzam się z Tobą z 100% lecz dla mnie dołożenie tabletów czy innych tego typu urządzeń nie jest modyfikacją ktora zasługuje na projekt. Owszem ogrom pracy włożony w auto , zasługuje na pochwałę i wcale nie pisze tego żeby negować czyjeś auto . Każdy robi auto dla siebie , lecz do projektów sie nie nadaje. projekt byłby wtedy gdyby kolega Setritus zrobił Xedosa kombi , zamontował motor V8 który nie występował w tym aucie . Mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi.
Ja kończe OT , bo nie będę zaśmiecał tematu . Swoją opinie wyraziłem i tyle.
Ja kończe OT , bo nie będę zaśmiecał tematu . Swoją opinie wyraziłem i tyle.

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
KL nie występuje w aucie, planowany KL-ZE tym bardziej:> Tak samo tablet i inne urządzenia o których wspomniałeś
A moim skromnym zdaniem jest to projekt. I to spory.
Kolego weź otwórz oczy i zwróć uwagę że KF, KL i KL-ZE to zewnetrznie takie same silniki , więc ich wymiana nie stanowi jakiegoś problemu . Wszystko niemal pasuje . Troszkę trudniej sprawa się ma w przypadku KL-ZE bo tam już trzeba to czym innym sterować .

- Od: 6 gru 2009, 12:35
- Auto: Mazda Xedos 9 TA Kl 95 r. +LPG
Xedos 9 TA KL 99 r. LPG :)
Ale nie występuje w tych autach seryjnie;) I temu właśnie o KL-ZE wspomniałem... No, ale... Nie ma co spamować wątku. Ty masz swoje racje a ja swoje – dla Ciebie i co niektórych to nie projekt a dla mnie i innych to projekt i to spory. A jak wiadomo z dnia świra 'moja racja jest najmojsza' 
i mega kawał włożonej swojej pracyphoenx napisał(a):jest to projekt. I to spory.
a mi chodzi po głowie, że jeśli GW się nie sprzeda zrobię z niej pickapa o którym zawsze marzyłemdeejay27 napisał(a):projekt byłby wtedy gdyby kolega Setritus zrobił Xedosa kombi
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
deejay27 napisał(a):Kolego weź otwórz oczy i zwróć uwagę że KF, KL i KL-ZE to zewnetrznie takie same silniki , więc ich wymiana nie stanowi jakiegoś problemu . Wszystko niemal pasuje . Troszkę trudniej sprawa się ma w przypadku KL-ZE bo tam już trzeba to czym innym sterować .
Z tego co pamiętam to w tym aucie nie było KF-a, tylko 1,6. Więc nie było chyba, aż tak łatwo jak piszesz.
-
goju10
"W dziale mogą znaleźć się zarówno projekty podnoszące moc, zmieniające wygląd auta (kwestie dobrego smaku określa jury), jak i "perełki" oraz doprowadzone do stanu oryginalności auta klasyczne."
Czyli mody mechaniczne nie są jedynym wymogiem (aczkolwiek takie też są w planach).
A jeśli chodzi o wygląd – tych modów całkiem tu sporo, jedynie można się spierać co do "dobrego smaku". Ale tak: nowy lakier, duża felga, wnętrze perfect.
Z innych modów przecież są hamulce od M6, klapy w wydechu i masa innych fajnych rzeczy. Czyli projekt jak w mordę strzelił
Powiem tak na początek jest to moje zdanie i nie mam na celu nikogo urazić.
Rozumiem, że auto setitriusa jest dograne w 100 procentach i, że zawiera strasznie dużo modów plus jeszcze ten kl-ze w planach szalonych heh
malowanie dobra te auta mają swoje lata i każde tak naprawdę wymaga lakierowania
+ Felga no to jeszcze z auta nie czyni projektu:P Auto jest dograne ładne i wypicowane i powinno zostać właśnie w tym dziale
Dla mnie na miano projektu zasługują auta takie jak auto malutkiej np 2.0 zrobione od podstaw do tego kompresor ile to jest rzeżby plus auta jak pare mx3 z kl-de lub kl-ze + TURBO oczywiście. W projektach powinny się znajdować auta, które zostały przerobione w konkretny sposób... Auto Creenshawa też nie powinno znależć się w projektach tego też nie rozumiem. Auta są piękne pracy w nich widać ogrom, ale weżcie na to poprawke, że to jeszcze z auta nie czyni PROJEKTU!
Ps: Creenshaw i Setitrius nie zabijajcie mnie za moją wypowiedż
bo nikogo nie chciałem tym urażić jedynie wyrażić swoją opinie 
Rozumiem, że auto setitriusa jest dograne w 100 procentach i, że zawiera strasznie dużo modów plus jeszcze ten kl-ze w planach szalonych heh
Ps: Creenshaw i Setitrius nie zabijajcie mnie za moją wypowiedż
spoko, nie obrażam się, ale moje zdanie jest inne, dla mnie wszystko co ponad seria powinno tam się znaleźć. Może nie jak auto ma tylko springi i koło, ale jak już do tego dochodzi gwint, dolot, wydech i jest dopieszczone to się wyróżnia 
po prostu każdy ma inne zdanie i trzeba to uszanować, a w projektach jest komisja i ich zdanie liczy się tu najbardziej
po prostu każdy ma inne zdanie i trzeba to uszanować, a w projektach jest komisja i ich zdanie liczy się tu najbardziej

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Crenshaw napisał(a):wszystko co ponad seria powinno tam się znaleźć
A ja mam założone LPG, to też się liczy?
Co do projektów...musi być gruuuubo albo wcale
Projekty powinny być podzielone na rodzaj modyfikacji i byłoby najlepiej
Co do auta żeby nie było ot... troszkę za dużo gadżetów jak dla mnie, wszystko się świeci na różne kolorki a to kojarzy mi się raczej z tjuningiem
KL-ZE fajna sprawa
Projekty powinny być podzielone na rodzaj modyfikacji i byłoby najlepiej
Co do auta żeby nie było ot... troszkę za dużo gadżetów jak dla mnie, wszystko się świeci na różne kolorki a to kojarzy mi się raczej z tjuningiem
KL-ZE fajna sprawa

to może trzeba to zaproponować władzy do rozpatrzeniaXED napisał(a):Co do projektów...musi być gruuuubo albo wcale![]()
Projekty powinny być podzielone na rodzaj modyfikacji i byłoby najlepiej![]()
-
Przemek...
- Od: 8 wrz 2006, 16:22
- Auto: Mazda 6gh 2.5pb
Mazda Xedos 9 2.5V6 KL
Mazda 323f 2.0 V6 GT
Projekty projektami, a hamulce z MPSa juz prawie gotowe do swapu.
Pompa wspomagania z Xedosa 9 jest, dziś podjechałem przetoczyć tarcze, wyszło bardzo ładnie, chciałem kupić nowe ale te wyglada na tyle dobrze ze chyba nie ma na razie sensu. Wysyłka tarcz z USA podwaja ich koszt, jak znajomy bedzie sobie wysyłał samochód to wrzuce mu do bagażnika moje tarcze i przypłyną za darmo.
Tarcze zostały do tego przeze mnie dokłądnie oczyszczone ze rdzy, pomalowane ocynkiem i jakąś "specjalną" czarną farbą silikonową która ma znieść wysokie temp.
Czekam jeszcze tylko na klocki które też są w drodze ze stanów, powinny być w ciagu kilku dni.
Jako ciekawostke powiem ze za toczenie tarcz płaciłem 50zł/4 sztuki
mam nadzieje ze jakość wykonania nie będzie porównywalna do ceny 
Plan był złożyć hamulce w marcu, po zimie, ale że w tym roku nie planuje w ogóle zakładać zimowych kół 15" to moge śmiało swapować heble juz teraz

Pompa wspomagania z Xedosa 9 jest, dziś podjechałem przetoczyć tarcze, wyszło bardzo ładnie, chciałem kupić nowe ale te wyglada na tyle dobrze ze chyba nie ma na razie sensu. Wysyłka tarcz z USA podwaja ich koszt, jak znajomy bedzie sobie wysyłał samochód to wrzuce mu do bagażnika moje tarcze i przypłyną za darmo.
Tarcze zostały do tego przeze mnie dokłądnie oczyszczone ze rdzy, pomalowane ocynkiem i jakąś "specjalną" czarną farbą silikonową która ma znieść wysokie temp.
Czekam jeszcze tylko na klocki które też są w drodze ze stanów, powinny być w ciagu kilku dni.
Jako ciekawostke powiem ze za toczenie tarcz płaciłem 50zł/4 sztuki
Plan był złożyć hamulce w marcu, po zimie, ale że w tym roku nie planuje w ogóle zakładać zimowych kół 15" to moge śmiało swapować heble juz teraz

- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r
ale pogrom będzie 

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
na tylnym zderzaku trzeba będzie dać naklejkę ostrzegawczą że są mega heble i zatrzymuje się w miejscu
szkoda było by żeby ktoś ci wjechał w kufer
- Od: 24 lut 2008, 12:20
- Auto: *626 GW 2.0 TurboRF 98r.
* Toyota Avensis Verso 2.0 PB+LPG automat Exlusive 04r.
* było C8 2.2 PB+LPG Exlusive 03r
* było Meriva B 1.4 PB+LPG (fabryczny) 120KM 16r.
* było Astra 4 sedan 1.4 PB+LPG (fabryczny) 140KM 16r.
alk80 napisał(a):na tylnym zderzaku trzeba będzie dać naklejkę ostrzegawczą że są mega heble i zatrzymuje się w miejscu
No właśnie, z takimi hamulcami bede miał pewność że żeby nie wiem jak gwałtownie hamowało auto przede mną i tak sie zatrzymam (o ile sie nie zagapie
Rzecz w tym że osoba za mną niekoniecznie musi sie zatrzymać, miejmy nadzieje że nic złego z tego nie wyniknie!
- Od: 22 lut 2009, 13:42
- Auto: Xedos 6 KLZE
Xedos 6 KF 99r