Mazda3 1.6 Pb, 2006, (otomoto: 4730625142), 18.800 zł, Zduńska Wola.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez basstek1 » 3 lis 2014, 22:47

Witam.
Od jakiegos czasu poszukuję mazdy 3, na allegro namierzyłem takiego gościa powołuje sie na nasze fdorum. Ktoś może to potwierdzić? podaje link do aukcji: http://allegro.pl/mazda3-sedan-gaz-brc-webasto-jaknowy-z-niemiec-i4730625142.html
Forumowicz

Od: 23 sie 2007, 00:32
Auto: Mazda 3 BK (sedan) 1.6 2005 LPG

Postprzez Siw-y » 3 lis 2014, 23:21

Nawet poprawnie nazwy forum nie potrafi napisać więc ta jego/jej wiarygodność forumowa jest wątpliwa.
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez Marianek » 4 lis 2014, 07:45

Ciekawe gdzie polecany <diabełek> . zadziwiająca wiedza na temat byłego posiadacza "garażowany od początku do końca" spal u niego, zna <diabełek> . Ale jak polecany to może warto zapytać pod jakim nickiem tu występuje :>
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez szumer » 4 lis 2014, 11:12

Webasto w benzynie ? Gdzie on jeździł na kole podbiegunowym <lol>
Strasznie podpicowany ten lakier, wypolerowany na glace.
Forumowicz

Od: 9 sty 2014, 11:43
Auto: M6 2.0 SW benzin LF + Toyota T22 1.8 7AFE

Postprzez basstek1 » 4 lis 2014, 12:26

Z racji,że mój dotychczasowy pojazd sie kończy, potrzebuje kupic jakąś 3kę jeszcze przed zimą. Zatem radzicie ostrożnie z tą ofertą?
Forumowicz

Od: 23 sie 2007, 00:32
Auto: Mazda 3 BK (sedan) 1.6 2005 LPG

Postprzez PiolasM5 » 4 lis 2014, 12:56

Trzeba być czujnym bo ogloszenie jest "PicuPicu", pojedź i zobacz. Zrób sobie liste rzeczy do sprawdzenia żeby o niczym nie zapomnieć i tyle ;–)
Forumowicz

Od: 6 lut 2014, 23:48
Auto: Mazda-5-MZR-146KM-2006;

Postprzez krzycho » 4 lis 2014, 13:31

Dokładnie gość koloryzuje z tym forum więc musisz uważac ogladając auto
Forumowicz

Od: 2 cze 2014, 19:37
Auto: M3 sedan 1,6Pb '05

Postprzez szumer » 4 lis 2014, 13:47

na mnie takie slogany pisane z duzych liter, te BRC jakby conajmniej mial nitro lub dopalacz rakietowyt na tym gazie, nie wiem kolego czy akurat gazonaej madzi szukasz, dla siebie odrazu skreslam auto zagazowane, zwlaszcza jesli chodzi o japonce.
pare stron wczesniej podawalem link do otomoto goscia ktory handluje mazdami nie podpicowanymi w okolicach wroclawia. Kolega kupil u niego, jezdzi juz ok. 8 m-cy jest zadowolony.
Forumowicz

Od: 9 sty 2014, 11:43
Auto: M6 2.0 SW benzin LF + Toyota T22 1.8 7AFE

Postprzez pusty3 » 27 lis 2014, 10:30

Witam
Ludzie iak czytam iakie bzdury tutai piszecie to mi was szkoda , widac ze nie znacie sie na samochodach tylko potraficie obsmarowywać innych .
Cz iak samochód ma założone webasto to od razu auto musiało ieżdzic na kole podbiegunowym to sie tyczy "szumera" , ciekaw iestem ile dostaie szumer od tego goscia spod wroclawia co niby ma takie dobre te mazdy , ze poleca iego samochody .(widać szumera nie bedzie nigdy stac zeby od tak sobie zalożyc webasto )
Lakier wypolerowany to tez zły, według was lepiei kupic wyszpachlowany i zle pomalowany niż wypolerowany i w oryginalnym lakierze , napisane w ogłoszeniu że iest miernik do pomiaru grubosci powłoki lakierniczei .
Ten polecany sprzedawca własnie sie zallogował na tym forum dnia 2014.11.27
Wczesniei nie byłem zalogowany bo tego nie potrzebowałem ale iesli klienci dzwonia do mnie i mówią ze takie bzdury sa wypisywane na temat samochodów które sprzedaie to od dzisiai bede to monitorował
Czy taki wielki problem wpisac numer tel. 790 409 262 i wpisac na google i sprawdzic ten numer czy faktycznie iest polecany
"bizu42" kupił u mnie podobna mazde iezdzi iuz 2.5 roku iest zadowolony do dzis , nawet ktos z iego rodziny dzwonił zebym mu samochód sprowadził .
Wystarczy napisac do bizu42 i sie zapytac !!!

Pozdrawiam wielkich znaców co na niczym sie nie znaia Przemysław Pustelnik 790 409 262

ps, zaraz napisza o pisowani ale niestety w tym laptopie nie działa mi długie "i"
Początkujący

Od: 27 lis 2014, 10:00
Auto: mazda3 sedan

Postprzez Siw-y » 27 lis 2014, 11:28

pusty3 napisał(a):Czy taki wielki problem wpisac numer tel. 790 409 262 i wpisac na google i sprawdzic ten numer czy faktycznie iest polecany
"bizu42" kupił u mnie podobna mazde iezdzi iuz 2.5 roku iest zadowolony do dzis , nawet ktos z iego rodziny dzwonił zebym mu samochód sprowadził .
Jedna jaksółka wiosny nie czyni ;)
Obrazek
¼ – 16,851s
Forumowicz

Od: 31 paź 2006, 13:36
Auto: présidentiel

Postprzez PeKa » 27 lis 2014, 11:45

Bardzo wiarygodna opinia od JEDNEGO użytkownika, który napisał tylko JEDEN post. Mhm <oczy>
Forumowicz

Od: 13 kwi 2014, 00:23
Auto: LIII 2.0 dCi GT '10
C3 1.4VTi '10

Postprzez pusty3 » 27 lis 2014, 15:07

Czy polerowania auta iest czymś złym ??
Czy założone webasto to też zle ??
Na auto wystawiana faktura a nie umowa na niemca , pożniei szukai wiatru w polu
mói numer tel mam cały od 12 lat nie zmieniam nie potrzebuie , duzo kliientów mi iuz zaufało i iezdza bardzo długo i iak zmieniaia samochód to dzwonia i chca tylko ode mnie , wiec chyba to cos znaczy .
i Przede wszystkim nie pisze takich bzdur co inni i tylko odradzaia , iak ktos iedzie do mnie po samochód to uczciwie mówie co było lakierowana nie mam nic do ukrycia
Początkujący

Postprzez Pachoł » 27 lis 2014, 15:29

Pisownia pisownią, nie każdy jest Miodkiem, ale fakt ze opis podkolorowany.
Niepokojące jest za to, że zdjęcia są psuedo-artystyczne, pod jakimś wiaduktem i światło tak pada, że ni ch.. nic nie widać- czyżby przypadek??
Też przeglądałem to ogłoszenie i jak dla mnie nie jest wiarygodne, a mała to przyjemność jechać 450km żeby sie powkurzać na picowane "cudo".
Początkujący

Od: 15 paź 2014, 22:20

Postprzez pusty3 » 27 lis 2014, 15:36

Napisane iest ze zwracam koszta drogi iak opis iest nie adekwatny do stanu rzeczywistego , to chyba do czegos zobowiazuie
Mam pytanie co nie iest wiarygodne ??
Co zdiecia sa złe niby nic nie widac ?? szok ludzie wam sie nie dogodzi
Początkujący

Postprzez dadan » 27 lis 2014, 15:47

Hehe co za typ, najpierw proponuje dokupić klawiature do laptopa, może być na USB, kosztuje 20 zł, tego się czytać nie da, a tutaj dbamy o jakość.

Po drugie jest dział polecani sprzedawcy, nie kojarze żeby był tam pan polecany, a może gdzieś jedna opinia została przeoczona? Jest tutaj 3 użytkowników, którzy śmiało by mogli wpisać coś takiego w swoim ogłoszeniu, ale Pan póki co NIE.

Po trzecie niech mi Pan powie dlaczego auto ma lewe tablice z allegro i silnik jest taki wypucowany?

Po czwarte nikt nie napisał nie kupuj bo sztrucel, tylko zachowaj szczególną uwagę przy oględzinach, boi się Pan czegoś w tym aucie? Bo nie bardzo rozumiem tych nerwów.

Po piąte, wchodzi Pan w nową społeczność i trochę kultury i ogłady by się przydało, jeżeli jest tak jak Pan opisuje, to na pewno zdobędzie Pan przez forum wielu zadowolonych użytkowników.

ps: fajnie jakby w ogłoszeniu było zdjęcie briefu z jednym właścielem, zdjęcie ostatniego TUV-u z wpisanych przebiegiem, bo kupując od prywatnego właściciela otrzymuję się takie rzeczy od niego. Takie rzeczy wzbudzają zaufanie.
Forumowicz

Od: 1 kwi 2008, 13:23
Auto: TA KL

Postprzez Pachoł » 27 lis 2014, 15:55

cyt. "Lakier nie posiada rys, wgnieceń, bez najmniejszych ognisk rdzy. Wnętrze czyściutkie i zadbane adekwatne do przebiegu – właściciel nie palący"

Pomijam fakt, że każdy handlarz pyta właściciela czy jest palący, bo to takie rutynowe pytanko, ale co do tej rdzy.... na 2 fotkach widać (ledwo ale widać) że coś się dzieje na prawym tylnym błotniku.
Ja rozumiem, że to NIE nowe auto, ale takie bzdety pisać.... bez rys itd. to w salonie (i to nie zawsze).
Byłem u kilku takich handlarzy, że wszystko lalunia igiełka, nówka nieśmigana, a że tu rysa, tam wgniotka to "..się Pan czepiasz, przecież to nie nowe", choć w ogłoszeniu stało jak byk cyt. "Lakier nie posiada rys, wgnieceń, bez najmniejszych ognisk rdzy. Wnętrze czyściutkie i zadbane adekwatne do przebiegu – właściciel nie palący".....
Jeśli to nie jest jakiś powypadkowy, popowidziowy szrot to pewnie ktoś kupi, i oby się cieszył jak najdłużej.

Pozdrawiam
Załączniki
mazda rdza.jpg
Początkujący

Od: 15 paź 2014, 22:20

Postprzez Paolo » 27 lis 2014, 18:48

Kolejny niezadowolony sprzedawca, bo ktoś napisał żeby uważać :D Pięknie.

A odnośnie samego samochodu dla mnie jest interesujące, że ktoś zakłada instalacje gazową, a nie jeździ samochodem w ogóle <co?> Patrząc na ten przebieg.
Druga sprawa czy 2 letnia instalacja gazowa to zaleta? jest to wykrzyczane w ogłoszeniu więc ciekawi mnie dlaczego jest to zaletą?
Koszt opłat nalezy doliczyc do ceny

To na jasną cholerę w ogłoszeniu piszesz 18800?
Wczesniei nie byłem zalogowany bo tego nie potrzebowałem ale iesli klienci dzwonia do mnie i mówią ze takie bzdury sa wypisywane na temat samochodów które sprzedaie to od dzisiai bede to monitorował

Mnie to cieszy, mam nadzieję że znajdziesz czas, naprawisz "j" i będziesz czynnie udzielał się na forum, a szczególnie pod swoimi ogłoszeniami.

PS
Panie Przemysławie z tym "polecany na forum MS" (też jakoś nieudolnie napisane) toś Pan przesadził.
Niech opinie wyrażą o Panu 2/3 osoby które nie są anonimowe (czyt. ktoś w jakimś regionie ich zna, na forum się udzielają) i wtedy pisz Pan o poleceniu.
Forumowicz

Od: 24 mar 2012, 14:46
Auto: Grafitowe

Postprzez Marianek » 27 lis 2014, 19:21

pusty3 napisał(a):Ludzie iak czytam iakie bzdury tutai piszecie to mi was szkoda , widac ze nie znacie sie na samochodach tylko potraficie obsmarowywać innych .

Niestety dla Ciebie większość z nas ma pojecie o samochodach a zwłaszcza o Mazdzie, dlatego tu się pojawiłeś, nie ty pierwszy i ostatni :) Wujek Google robi swoje.

pusty3 napisał(a):to chyba do czegos zobowiazuie

Do niczego, po za tym ze sobie tak napisałeś. Red Bul tez mówi w reklamie ze doda skrzydeł, jakoś mi nie wyrosły a pije czasem, może za mało?

pusty3 napisał(a):Lakier wypolerowany to tez zły, według was lepiei kupic wyszpachlowany i zle pomalowany niż wypolerowany i w oryginalnym lakierze , napisane w ogłoszeniu że iest miernik do pomiaru grubosci powłoki lakierniczei .

Miernik lakieru i polerowanie lakieru, wiesz z czym jest to powiązane? Tak, polerowane auto do sprzedaży się nie ogląda, koniec i kropka, chyba ze ktoś akceptuje ze auto będzie bite, lubi być oszukiwany itd.

Kolejne panie Pusty3, powoływanie się na polecanie na forum, a tu jednostopowiec który się zalogował napisał jednego posta i tyle, viewtopic.php?f=35&t=87106&p=2390073#p2390073 ba od 2013 go nikt nie widział.
Powołujesz się na autorytet tego klubu nie posiadając tu takich opinii.

pusty3 napisał(a):Na auto wystawiana faktura a nie umowa na niemca ,

Na fakturach tez można robić przekręty :D Mówisz ze "Umowa na Niemca" a co z lewymi tablicami? auto bez ubezpieczenia? Wiesz co można na takich tablicach z pseudo ubezpieczeniem z PZU? Wkopać klienta na minę w razie kontroli Policji jak się trafi służbista. Wchodzą § o fałszerstwo, w razie kolizji PZU <dupa> pokaże itd. Pewnie skończy się na zawiasach jak i opłacie do FG.

Kolega Szumer bardzo sie wzbogacił na polecaniu handlarza powaga, Szumer pochwal się ile dostałeś <diabełek> . Kolego Pusty trafiasz na forum miłośników marki i tutaj ludzie większości wiedza jak powinno auto wyglądać, jakie może mieć wady itd. Część z nas zna jak się kupuje na zachodzie, co się kupuje, jak sie pucuje i jak sie w Polsce kombinuje. Nie zwalaj winy na ludzi bo to wy dostosowujecie oferty do oczekiwań klientów, to wy ich nie uświadamiacie i to wy ukrywacie pod znaczeniem innych słów wady aut.

pusty3 napisał(a):Wczesniei nie byłem zalogowany bo tego nie potrzebowałem ale iesli klienci dzwonia do mnie i mówią ze takie bzdury sa wypisywane na temat samochodów które sprzedaie to od dzisiai bede to monitorował

I vice versa <diabełek>

Wiem ze w Polsce ciężko prowadzić uczciwie biznes, a zwłaszcza w Zduńskiej Woli, ale się da oczywiście zyski już nie będą takie duże.
"Życie jest jak badziewie na kole – raz na górze, a raz na dole."
Sprzedam, Ford Fokus tytanium 2013, PB.klik w link
Zoom -Zoom from Belgium
Przedstawiciel Beneluxu i Niemiec

Od: 26 mar 2010, 14:31
Auto: Było CP,
Była M6 GH
Jest MX-5NBfl
Jest M3 BM Sport 2.2 Diesel Sedan.

Postprzez widmo82 » 28 lis 2014, 19:27

Koledzy, nie czepiajcie się, że ktoś go poleca na "forum speede mazda" – nas tam nie ma, więc nie znamy tych polecających :D

pusty3 vel. Mirku, proszę napisz coś jeszcze, przeczytam sobie jak będę miał chęć pośmiać się.
PS: Czym myjesz komorę silnika?
Moderator "3BK" -Paweł
Moderator

Od: 26 paź 2008, 10:23
Auto: Mazda3 BK
była: 1,6 Y6 109KM 12.2006
jest: 2.0 LF 150KM 06.2008

Postprzez pusty3 » 2 gru 2014, 10:32

Panie Marianek prosze uważać co pan pisze .
Prosze powiedziec w którym miejscu sa tablice podrobione , wszyscy klijenci oddaja tablice do polskiego wydziału komunikacj .
Wydział komunikacji i stacje diagnostyczne pana tezy nie potwierdzaja , wiec ostrożnie z tymi pomówieniami .Chyba bede musiał w DE zlożyc zawiadomienie ze wszytkie tablice wyprodukowane prz niemieckich wydziałach komunikaci sa lewe bo tak twierdzi Marianek.
Kolego zapewne nigdy nie byłes w DE po auto i nie wiesz ze tam tablice sa robione , ale ty masz swoja teze.
Wiec prosze ostroznie z tymi pomówieniami bo moge wyciagnac konsekwencje prawne za pomówienie
pozdrawiam

to samo dotyczy sie pana Dadan
Początkujący