A przenieść na SD nie mogę. Po cholere w opcjach aplikacji jest "Przenieś na SD" jeśli albo nie mozna jej kliknąć, albo przenosi tylko samą apke, resztę danych (które zajmują najwięcej) już nie!

www.mazdaspeed.pl
PeKa napisał(a):Link2SD
a second partition on your SD card. You should have two partitions on SD card and both should be primary.
The first FAT partition is your standard SD card storage. The second partition is used for application files and can be ext2, ext3, ext4, f2fs or FAT.
Sokool napisał(a):A właśnie dzisiaj czytałem że Google wstrzymało aktualizacje do Lollipopa z powodu buga przy wysyłaniu SMSów.
Ja tam chyba, gdy już się aktualizacja do G pojawi, wstrzymam się z instalowaniem i poczytam dokładnie co i jak, bo póki co różne opinie czytam.
loockas napisał(a):Wyciągasz kartę i podpinasz do kompa. Kopiujesz zawartość i np jakimś partition magicem czy innym czarodziejem tworzysz dwie partyje. Jedną FAT na potrzeby danych, które posiadasz i drugą EXT2, która podmontujesz apka link2sd. To jest jedna metoda. Chociaż kojarzę, że była apka, która robiła to wszystko z poziomu androida, ale nie pamiętam nazwy...
Rozwiązanie drugie, to zabawa ze zmianą wielkości partycji, ale to już wymaga wiedzy lub chociaż osoby, która to zrobiła i przygotowała image. Miałem kiedyś tablet Kiano z Play i na forum.android.com.pl gość przerobił fabryczny obraz zmieniając układ partycji. Partycję systemową z 2GB zrobił prawie 5GB
BTW. Nexus 4 od żony dostał OTA... Jutro przetestuję.
PeKa napisał(a):A przenieść na SD nie mogę. Po cholere w opcjach aplikacji jest "Przenieś na SD" jeśli albo nie mozna jej kliknąć, albo przenosi tylko samą apke, resztę danych (które zajmują najwięcej) już nie!
loockas napisał(a):BTW. Nexus 4 od żony dostał OTA... Jutro przetestuję.
loockas napisał(a):Na pierwszy rzut oka lollipop to bardziej ewolucja niż zapowiadana rewolucja...
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości