Tuning optyczny Mazda6 GG/GY – pytania i sugestie – temat zbiorczy
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
ten niebieski to taki jak ja mam on ma takie małe wycięcia na małe końcówki ja bede miał duze końcówki a ten czerwony nie wygląda zaciekawie ale dzięki za poszukanie. Oglądalem już te zderzaki na allegro a za granicy zamawial nie bede nie mam doświadczenia w takich zakupach. Chyba po prostu podłubie przy swoim zderzaku 
Tak czytam ten temat pod kątem kół i (pomijając kwestie uciagniecią dużych rozmiarow kół przez mniejsze silniki) to nie ma to jak przesądy
serio? a tu jakoś 19 siedzą jak marzenie

mała koza jest jak to na serii ale wielkich szczudeł tu nie widze, wiec da się to obejść
faktem jest, że jak ma naprawdę dobrze wygladac to mała gleba zawsze pomaga a jednocześnie wymusza przejście na nizszy profil.
jak kogoś jara wystajaca felga poza opone to faktycznie nawet 215 będzie za szeroko i będzie na siłe wciągał na 205 żeby zrobić "naciąga" do lansu
ja mam 225 na 7,5 w 18 i opona specjalnie nie wystaje, wiec na 8 powinna lezec na styk 
bieski napisał(a):18" to tylko do MPS pasują
serio? a tu jakoś 19 siedzą jak marzenie

fliox napisał(a):18" jak najbardziej się nada jeśli masz conajmniej sprężyny obniżające – w przeciwnym razie będzie stała jak na szczudłach,

mała koza jest jak to na serii ale wielkich szczudeł tu nie widze, wiec da się to obejść
fliox napisał(a):
ja mam u siebie założone 18" na oponie 225 i sama w sobie opona jest za szeroka do felgi 8j szerokiej i będę to zmieniał (215 lub 205) ale tylko ze względów wizualnych, opona poprostu wystaje trochę poza felgę,
jak kogoś jara wystajaca felga poza opone to faktycznie nawet 215 będzie za szeroko i będzie na siłe wciągał na 205 żeby zrobić "naciąga" do lansu
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
bieski napisał(a):
nie chodziło o to że nie wlezą
wiem
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Halo panowie ,pomóżcie mi znaleść filmik przedstawiający chinola przerabiajacego lampy tył na ledowe ,szukam i nie mogę go odnaleźć ,nie pamietam kto go dodał
,jakby ktoś sie natknął to niech napisze .
Proste są dla szybkich samochodów,zakręty dla szybkich kierowców. CMc.
Filmiku nie znalazłem, ale mam coś takiego.
Dzięki Mandey ,jest tu na forum gdzieś filmik jak koreaniec chinol przerabia ori lampy na ledy cos jak te na foto,chcem zrobić to samo .
- Załączniki
-
To foto nie podpis
, tak w tym filmiku chiniskokoreaniski koleś przerabia lampy na takie jak na foto używając taśmy led ,tyle pamietam 
Były zdjęcia rozciętych lamp na Aliexpress, ale niestety już ich nie ma.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
brodaM6 napisał(a):To foto nie podpis, tak w tym filmiku chiniskokoreaniski koleś przerabia lampy na takie jak na foto używając taśmy led ,tyle pamietam
Widziałem gdzieś na ebay ringi Led-owe, i były różne rodzaje, kolory i wielkości tego, na laminacie sa lutowane diody, myślę, że mogło by to podejść do tego
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08
Jakaś masakra
,pamietam ze ktoś linkował cos z Korei,że tam tego masa zderzaki itd i tam właśnie widziałem ten film ,jak koleś robi ze zwykłej tylnej ,ledowo lampę

Zainspirowało mnie to kombi wyżej z gładkimi drzwiami i pozbyłem sie moich
jest mega
,nie wiem czemu tyle zwlekalem jak Grucha zapadał swoje foto .

też o tym myślałem ale jakoś pomysł poszedł w niepamięć ze wzgl na ciasne parkinki, ale niebawem się przeprowadzam, to może na wiosnę coś się wymysli 
Dobrze to kombi ma kominy wpasowane, ale widzę, że i tak zderzak rzagowany ;/
Dobrze to kombi ma kominy wpasowane, ale widzę, że i tak zderzak rzagowany ;/
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Ja swoją mazdę pozbawiłem listew i dużo bardziej mi się podoba
Także, jeśli macie tylko możliwość to listwy OUT! 
-
& Marta
MazdaSpeed 3 BK '08