Mazda6 GY LF-DE '06 H&R Aero by MAYKI
Zgadzam się że z odpowiednim zderzakiem (chodzi o wycięcia) wyglądało by to lepiej dlatego będzie pakiet aero
Na początku października kupiłem mieszkanie i wypompowałem się z hajsu remont meble itp.
Na dodatek ciągle brakuje kasy na rzeczy codziennego użytku dlatego tez obiecałem żonce że dopóki sie nie urządzimy nie będę inwestował w samochód. Z tego powodu wszystkie mody planowane są na czerwiec przyszłego roku a może nawet później. Jak mawiał poeta są rzeczy ważne i ważniejsze![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Na dodatek ciągle brakuje kasy na rzeczy codziennego użytku dlatego tez obiecałem żonce że dopóki sie nie urządzimy nie będę inwestował w samochód. Z tego powodu wszystkie mody planowane są na czerwiec przyszłego roku a może nawet później. Jak mawiał poeta są rzeczy ważne i ważniejsze
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pewnie co się odwlecze to nie uciecze. Na spokojnie sobie będziesz realizował plan który sobie zalozyles.i dopiero efekt końcowy odzwierciedli twoje myśli i zamiary. 

Nightfallówna
MAYKI napisał(a):Na dodatek ciągle brakuje kasy na rzeczy codziennego użytku dlatego tez obiecałem żonce że dopóki sie nie urządzimy nie będę inwestował w samochód. Z tego powodu wszystkie mody planowane są na czerwiec przyszłego roku a może nawet później. Jak mawiał poeta są rzeczy ważne i ważniejsze
Każdy ma trochę racji, ale dodając posty na forum, musimy się liczyć także z krytyką trzeba to przyjąć na klatę i już

-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
Widoczne, czy nie, masz oklejone folią, która zmniejsza przepuszczalność światła, i która nie jest homologowana. W razie stłuczki, gdy ktoś parkuje Tobie na tyle, zazwyczaj on jest sprawcą, ale gdy trafi się taki ktoś, lub policjant, który się dojrzy folii, mogą zakwestionować, że nie było widać np. hamowania i masz problem, bez żadnej dyskusji. Dla mnie modyfikacje auta, czyli tzw. tuning to przede wszystkim bezpieczeństwo moje i innych użytkowników. A to nie jest bezpieczne. Wydechy ... Kontrol policji, maszyna do pomiaru głośności wydechu i po dowodzie, założę się, że nie sprawdzałeś, ile dB teraz dmuchną te wydechy, silencery niewiele dają. Możecie powiedzieć, że np. ja mam przyciemnione szyby przednie, ale z tego powodu nikt we mnie nie zaparkuje, nie powie, że zakłócam ciszę lub porządek publiczny, a moja widoczność pozostaje nadal taka sama, gdyż dokonałem pomiaru przepuszczalności światła. Dla mnie to wygląda jak WRC – warcy rycy cescy.
Za taką obrazę użytkowników forum ode mnie byłby ban lub co najmniej ostrzeżenie, bo pisząc w różnych tematach, trzeba liczyć się z plusami i minusami tego, co robimy. Nikt nie jest doskonały. W moim przypadku działo się wiele, naprawdę, i nigdy z nikim nie miałem najmniejszej zwady, zawsze na wesoło i ze smakiem. Tak to powinno funkcjonować. Czasem warto posłuchać jednak ludzi, którzy określeni mianem "idiotów mając liczną przewagę" zapewne mają rację i nie robią tego z zazdrości, a z doświadczenia lub poczucia dobrego smaku.
Maksiu921 napisał(a):Mayki
<edit>
Za taką obrazę użytkowników forum ode mnie byłby ban lub co najmniej ostrzeżenie, bo pisząc w różnych tematach, trzeba liczyć się z plusami i minusami tego, co robimy. Nikt nie jest doskonały. W moim przypadku działo się wiele, naprawdę, i nigdy z nikim nie miałem najmniejszej zwady, zawsze na wesoło i ze smakiem. Tak to powinno funkcjonować. Czasem warto posłuchać jednak ludzi, którzy określeni mianem "idiotów mając liczną przewagę" zapewne mają rację i nie robią tego z zazdrości, a z doświadczenia lub poczucia dobrego smaku.
-
makmarc
Kurde przestancie wklejac ta fote 
Dopisano N, 2 lis 2014, 23:22:
Jakbym wjechał w tyłek takie auta, to nie wiem czy bym nie mówił że świateł nie widziałem
Dopisano N, 2 lis 2014, 23:22:
makmarc napisał(a):i, a z doświadczenia lub poczucia dobrego smaku.
Jakbym wjechał w tyłek takie auta, to nie wiem czy bym nie mówił że świateł nie widziałem
makmarc napisał(a):dokonałem pomiaru przepuszczalności światła.
z ciekawości, ile Ci wyszło?

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'
Crenshaw napisał(a):powiem ci psychopatic, daruj sobie aż tak ostre docinki, bo pokazujesz tym jak niski poziom reprezentujesz.
niski poziom raczej pokazujesz Ty specjalnie przekrecajac mój nick.
deejay27 napisał(a):Kolega Socyopatic myśli że Mazda 6 z trzy litrówką pod maską to prawie bolid F1Wyobraź sobie kolego że takie pierdzące Civiki to z Twoją 3 litrówką nie miały by co robić:)
Absolutnie nie, jest to zwykły dupowoz jadący całkiem przyzwoicie, szczególnie miedzy 60-200 km/h.
Co do Civikow siedze w temacie Hond już ponad 5 lat i naprawdę wiem co i jak jezdzi
Nightfall napisał(a):Te porównania uważam ze tez nie na miejscu.mogles napisać po prostu ze ci się nie podoba.....
To właśnie napisałem, że mi się nie podoba i napisałem konkretnie dlaczego i z czym mi się to kojarzy.
Maksiu921 napisał(a):
Tak? Naprawdę ciekawe jest to co mówisz, jak ja wstawię do swojego x6 ten wydech, to też będzie jak koza?ale tak z pewnością w M6 3.0 brzmiałyby jak w C63 AMG
nie, nie brzmiałyby tak i nadal wiejsko by wyglądały, dlatego bym ich u siebie nie wstawił

Podsumowujac jak słusznie zauwazył makmarc (dla mnie przykład profi modziciela) na forum każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, nawet skrajna (o ile nie obraza/wyzywa od debili itp. właściciela auta). Dla mnie kolega Mayki może być super gościem i rozumiem, że koledzy z regionu znający go w realu będą bronić każdego jego wyboru. Niestety dla mnie jego wybory do tej pory są wiejskim tuningiem nakierowanym na to by auto udawało coś czym nie jest. Klepcie się tak dalej Panowie po plecach z każdym takim "modem" to niedługo będą tu głównie auta pomalowane w smoki, z podświetlanymi podwoziami, zderzakami f&f z laminatow, itp. cuda.
- Od: 13 sty 2014, 19:06
- Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Socyopatic nic dodać nić ująć.
Kolega MAYKI ma bardzo długa drogę do przebycia żeby to auto wyglądało, a tuning rozpoczął od pupy strony czyli od najtańszych wydechów, które w tym aucie wogóle nie powinny sie znaleźć bo pasują jak świni siodło co napisał Bartg.
Pierw pakiet czyli worek siana, potem zawias czyli drugi worek siana, chyba ze wpadną tylko sprężyny i na koniec koło choćby 17 lub 18 z nisko profilowa oponą.Wydech powinien byc małym dodatkiem i nie w takiej postaci a choćby w takiej :
http://mazdafitment.com/forums/showthread.php?t=2219
Kolega MAYKI ma bardzo długa drogę do przebycia żeby to auto wyglądało, a tuning rozpoczął od pupy strony czyli od najtańszych wydechów, które w tym aucie wogóle nie powinny sie znaleźć bo pasują jak świni siodło co napisał Bartg.
Pierw pakiet czyli worek siana, potem zawias czyli drugi worek siana, chyba ze wpadną tylko sprężyny i na koniec koło choćby 17 lub 18 z nisko profilowa oponą.Wydech powinien byc małym dodatkiem i nie w takiej postaci a choćby w takiej :
mazdastance napisał(a)::
nie wrzucaj mi tu takich linkow bo jak się nakrece to będę musiał u siebie zmienić koło z 225/45 na 225/40 albo pojsc po calosci i 19 dać i kupić zawias do obniżenia a obiecałem sobie że nie będę psuł nadmiernie wygody w tym aucie
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
spray do malowania lamp i zrobisz sobie sam takie za 25zł 
-
& Marta
- Od: 25 kwi 2014, 11:37
- Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08
xRafalx napisał(a):spray do malowania lamp i zrobisz sobie sam takie za 25zł
to nie to samo, przyklejałem już kiedyś folie na probe i wygląda tandetnie.. posprejowane z zewnątrz będzie też słabo wyglądać
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.
Może dla was wygląda tandetnie taki wydech i pasuje jak świni siodło to samo tyczy się waszej opinii co do przyciemniania lamp , bezpieczeństwo bla bla bla mam folie o dobrej przepuszczalności wiem bo widzę jak świeci widoczność postojówek , świateł hamowania czy kierunkowskazów jest bardzo dobra a jak niebieskim się nie spodoba to moja sprawa i mnie nie przekonacie więc sobie darujcie te gadanie o mierzeniu przepuszczalności że to źle wygląda itp. bo dla mnie to jest gadanie tego rudego starego z reklamy mentosa. Robię z tym autem co mi się podoba i tyle , ja lubię duże kominy i dobry basowy dźwięk i osiągnąłem to , Civic się chowa Jak przyjdzie pakiet Aero i lepsze fele będzie to jeszcze lepiej wyglądać dlatego nie rozmawiajmy już tu na ten temat bo wywołuje to nie potrzebne sprzeczki pomiędzy forumowiczami dziękuje wszystkim za krytyke za wyrażenie swojej opini oraz za wsparcie.
Każdy powiedział co mu leży na wątrobie i koniec tematu pozdrawiam MAYKI![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Każdy powiedział co mu leży na wątrobie i koniec tematu pozdrawiam MAYKI
![krzywy :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Pakiet Aero założysz polift czy przedlift? Jak się już rozglądasz za felgami to wrzucaj co Ci wpadło w oko.
Dopisano 3 lis 2014, 21:50:
Pakiet Aero założysz polift czy przedlift? Jak się już rozglądasz za felgami to wrzucaj co Ci wpadło w oko.
Dopisano 3 lis 2014, 21:50:
- Od: 8 kwi 2012, 13:05
- Auto: M6 GG LF-DE '06
Moja 6 to polift więc chyba polift narazie się nie rozglądam bo to nie ma sensu przyplyw hajsu bede miał dopiero na czerwiec w przyszlym roku
a jest wogóle jakas róznica w tycz pakietach?
a jest wogóle jakas róznica w tycz pakietach?
Socyopatic napisał(a):(dla mnie przykład profi modziciela)
Schlebiasz mi
MAYKI napisał(a):Może dla was wygląda tandetnie taki wydech i pasuje jak świni siodło to samo tyczy się waszej opinii co do przyciemniania lamp , bezpieczeństwo bla bla bla
Ta wypowiedź nie świadczy dobrze ani o aucie, ani o Tobie.
MAYKI napisał(a):Civic się chowa
Nie rozumiem pod jakim względem? Kierując się tokiem Twojego poglądu i poziomem wypowiedzi, do którego staram się dostować, to podjeżdża pierwszy lepszy Civic, z silnikiem 1.5 lub 1.6 i robi Cię na pierwszych dwóch biegach, a potem oglądasz go już tylko przez przednią szybę.
MAYKI napisał(a):bo wywołuje to nie potrzebne sprzeczki pomiędzy forumowiczami
Jak jestem na tym forum, nigdy nie widziałem takich sprzeczek i zamieszania, które Ty sam wywołałeś i nie dasz sobie przemówić do resztek (mam nadzieję żyjących) rozumu, a przynajmniej nie potrafisz przyjąć na klatę tego, co piszą inni, a chcą dobrze, uwierz mi. Ale z jednym się zgodzę:
MAYKI napisał(a):Robię z tym autem co mi się podoba i tyle , ja lubię duże kominy i dobry basowy dźwięk i osiągnąłem to
I już niedługo będziemy podziwiać zdjęciaTwojej Madzi na innych potralach, niekoniecznie zachwycających się tak jak Ty, tymi jak to nazwałeś – kominami.
MAYKI napisał(a):a jest wogóle jakas róznica w tycz pakietach?
Najpierw należałoby się dowiedzieć, czym się jeździ, poczytać, poprzeglądać, zapytać i dopiero modzić ...
-
makmarc
MAYKI napisał(a):Moja 6 to polift więc chyba polift
Powodzenia życzę, w szczególności w szukaniu progów
MAYKI napisał(a):to moja sprawa
To nie do końca twoja sprawa, to była by twoja sprawa gdybyś po swoim podwórku tylko jeździł
Crenshaw napisał(a):makmarc napisał(a):dokonałem pomiaru przepuszczalności światła.
z ciekawości, ile Ci wyszło?
podrzucę jeszcze raz moje zapytanie, bo może nie zauważyłeś

-
Keeper of the Art
- Od: 22 kwi 2012, 18:06
- Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'