Mazda6 GY LF-DE '06 H&R Aero by MAYKI

GL / GJ / GH / GG / GY

Postprzez Maksiu921 » 2 lis 2014, 21:28

Mayki

bieski

Następnym razem będzie ostrzeżenie!
Forumowicz

Od: 4 paź 2014, 13:56
Auto: Mitsubishi Galant 2.5 V6

Postprzez MAYKI » 2 lis 2014, 21:33

Zgadzam się że z odpowiednim zderzakiem (chodzi o wycięcia) wyglądało by to lepiej dlatego będzie pakiet aero :) Na początku października kupiłem mieszkanie i wypompowałem się z hajsu remont meble itp.
Na dodatek ciągle brakuje kasy na rzeczy codziennego użytku dlatego tez obiecałem żonce że dopóki sie nie urządzimy nie będę inwestował w samochód. Z tego powodu wszystkie mody planowane są na czerwiec przyszłego roku a może nawet później. Jak mawiał poeta są rzeczy ważne i ważniejsze :]
Forumowicz

Od: 29 lip 2014, 17:43
Auto: Mazda6 GY LF-DE '06 by MAYKI

Postprzez Nightfall » 2 lis 2014, 21:45

Pewnie co się odwlecze to nie uciecze. Na spokojnie sobie będziesz realizował plan który sobie zalozyles.i dopiero efekt końcowy odzwierciedli twoje myśli i zamiary. <spoko>
Nightfallówna
Dum Spiro Spero.....
Klubowicz

Od: 11 lut 2013, 22:32
Auto: Mazda 6,kombi ,2006 rok, 2.0 diesel, Dpf out,chiptuning 130 KM/363 Nm,Phantom Blue

Postprzez PeKa » 2 lis 2014, 22:18

Maksiu921 napisał(a):Mayki

<edit>

Hamuj troszeczkę.
Forumowicz

Od: 13 kwi 2014, 00:23
Auto: LIII 2.0 dCi GT '10
C3 1.4VTi '10

Postprzez xRafalx » 2 lis 2014, 22:47

MAYKI napisał(a):Na dodatek ciągle brakuje kasy na rzeczy codziennego użytku dlatego tez obiecałem żonce że dopóki sie nie urządzimy nie będę inwestował w samochód. Z tego powodu wszystkie mody planowane są na czerwiec przyszłego roku a może nawet później. Jak mawiał poeta są rzeczy ważne i ważniejsze :]

Każdy ma trochę racji, ale dodając posty na forum, musimy się liczyć także z krytyką trzeba to przyjąć na klatę i już :D Lecz nie od razu Rzym zbudowano, więc nie ma co od razu naskakiwać na kolegę. Także, czekamy jak Mazda będzie tą ważniejszą, bo z innymi rzeczami się odrobisz, wpadnie aero i lepsza felga :) Powodzenia i wytrwałości w modyfikacjach! <spoko>
& Marta
Przedstawiciel Małopolski

Od: 25 kwi 2014, 11:37
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez makmarc » 2 lis 2014, 23:20

Widoczne, czy nie, masz oklejone folią, która zmniejsza przepuszczalność światła, i która nie jest homologowana. W razie stłuczki, gdy ktoś parkuje Tobie na tyle, zazwyczaj on jest sprawcą, ale gdy trafi się taki ktoś, lub policjant, który się dojrzy folii, mogą zakwestionować, że nie było widać np. hamowania i masz problem, bez żadnej dyskusji. Dla mnie modyfikacje auta, czyli tzw. tuning to przede wszystkim bezpieczeństwo moje i innych użytkowników. A to nie jest bezpieczne. Wydechy ... Kontrol policji, maszyna do pomiaru głośności wydechu i po dowodzie, założę się, że nie sprawdzałeś, ile dB teraz dmuchną te wydechy, silencery niewiele dają. Możecie powiedzieć, że np. ja mam przyciemnione szyby przednie, ale z tego powodu nikt we mnie nie zaparkuje, nie powie, że zakłócam ciszę lub porządek publiczny, a moja widoczność pozostaje nadal taka sama, gdyż dokonałem pomiaru przepuszczalności światła. Dla mnie to wygląda jak WRC – warcy rycy cescy.
Maksiu921 napisał(a):Mayki

<edit>

Za taką obrazę użytkowników forum ode mnie byłby ban lub co najmniej ostrzeżenie, bo pisząc w różnych tematach, trzeba liczyć się z plusami i minusami tego, co robimy. Nikt nie jest doskonały. W moim przypadku działo się wiele, naprawdę, i nigdy z nikim nie miałem najmniejszej zwady, zawsze na wesoło i ze smakiem. Tak to powinno funkcjonować. Czasem warto posłuchać jednak ludzi, którzy określeni mianem "idiotów mając liczną przewagę" zapewne mają rację i nie robią tego z zazdrości, a z doświadczenia lub poczucia dobrego smaku.
makmarc

Postprzez bieski » 2 lis 2014, 23:21

Kurde przestancie wklejac ta fote :P

Dopisano N, 2 lis 2014, 23:22:

makmarc napisał(a):i, a z doświadczenia lub poczucia dobrego smaku.

Jakbym wjechał w tyłek takie auta, to nie wiem czy bym nie mówił że świateł nie widziałem :>
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez Crenshaw » 3 lis 2014, 08:28

makmarc napisał(a):dokonałem pomiaru przepuszczalności światła.

z ciekawości, ile Ci wyszło?
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'

Postprzez Socyopatic » 3 lis 2014, 11:36

Crenshaw napisał(a):powiem ci psychopatic, daruj sobie aż tak ostre docinki, bo pokazujesz tym jak niski poziom reprezentujesz.

niski poziom raczej pokazujesz Ty specjalnie przekrecajac mój nick.

deejay27 napisał(a):Kolega Socyopatic myśli że Mazda 6 z trzy litrówką pod maską to prawie bolid F1 :) Wyobraź sobie kolego że takie pierdzące Civiki to z Twoją 3 litrówką nie miały by co robić:)

Absolutnie nie, jest to zwykły dupowoz jadący całkiem przyzwoicie, szczególnie miedzy 60-200 km/h.
Co do Civikow siedze w temacie Hond już ponad 5 lat i naprawdę wiem co i jak jezdzi ;)

Nightfall napisał(a):Te porównania uważam ze tez nie na miejscu.mogles napisać po prostu ze ci się nie podoba.....

To właśnie napisałem, że mi się nie podoba i napisałem konkretnie dlaczego i z czym mi się to kojarzy.

Maksiu921 napisał(a):
Tak? Naprawdę ciekawe jest to co mówisz, jak ja wstawię do swojego x6 ten wydech, to też będzie jak koza? ;) ale tak z pewnością w M6 3.0 brzmiałyby jak w C63 AMG :)

nie, nie brzmiałyby tak i nadal wiejsko by wyglądały, dlatego bym ich u siebie nie wstawił :) a tym x6 to rozumiem, że chciałeś na mnie zrobić wrażenie? nie ten adres <lol>

Podsumowujac jak słusznie zauwazył makmarc (dla mnie przykład profi modziciela) na forum każdy ma prawo wyrazić swoją opinie, nawet skrajna (o ile nie obraza/wyzywa od debili itp. właściciela auta). Dla mnie kolega Mayki może być super gościem i rozumiem, że koledzy z regionu znający go w realu będą bronić każdego jego wyboru. Niestety dla mnie jego wybory do tej pory są wiejskim tuningiem nakierowanym na to by auto udawało coś czym nie jest. Klepcie się tak dalej Panowie po plecach z każdym takim "modem" to niedługo będą tu głównie auta pomalowane w smoki, z podświetlanymi podwoziami, zderzakami f&f z laminatow, itp. cuda.
Forumowicz

Od: 13 sty 2014, 19:06
Auto: Mazda 6, 3.0 V6, 2004r.
Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.

Postprzez mazdastance » 3 lis 2014, 13:10

Socyopatic nic dodać nić ująć.
Kolega MAYKI ma bardzo długa drogę do przebycia żeby to auto wyglądało, a tuning rozpoczął od pupy strony czyli od najtańszych wydechów, które w tym aucie wogóle nie powinny sie znaleźć bo pasują jak świni siodło co napisał Bartg.
Pierw pakiet czyli worek siana, potem zawias czyli drugi worek siana, chyba ze wpadną tylko sprężyny i na koniec koło choćby 17 lub 18 z nisko profilowa oponą.Wydech powinien byc małym dodatkiem i nie w takiej postaci a choćby w takiej :
http://mazdafitment.com/forums/showthread.php?t=2219
Forumowicz

Od: 23 wrz 2014, 12:15
Auto: japan-2JZ-GE

Postprzez Socyopatic » 3 lis 2014, 13:40

nie wrzucaj mi tu takich linkow bo jak się nakrece to będę musiał u siebie zmienić koło z 225/45 na 225/40 albo pojsc po calosci i 19 dać i kupić zawias do obniżenia a obiecałem sobie że nie będę psuł nadmiernie wygody w tym aucie :P p.s ma ktoś link gdzie można kupić takie dymione obrysowki w przedni zderzak?
Forumowicz

Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.

Postprzez xRafalx » 3 lis 2014, 13:59

spray do malowania lamp i zrobisz sobie sam takie za 25zł :)
& Marta
Przedstawiciel Małopolski

Od: 25 kwi 2014, 11:37
Auto: Mazda6 GH '08
MazdaSpeed 3 BK '08

Postprzez Socyopatic » 3 lis 2014, 14:18

xRafalx napisał(a):spray do malowania lamp i zrobisz sobie sam takie za 25zł :)

to nie to samo, przyklejałem już kiedyś folie na probe i wygląda tandetnie.. posprejowane z zewnątrz będzie też słabo wyglądać :(
Forumowicz

Mazda RX8 2007r.
Mazda CX7 2008r.

Postprzez MAYKI » 3 lis 2014, 21:43

Może dla was wygląda tandetnie taki wydech i pasuje jak świni siodło to samo tyczy się waszej opinii co do przyciemniania lamp , bezpieczeństwo bla bla bla mam folie o dobrej przepuszczalności wiem bo widzę jak świeci widoczność postojówek , świateł hamowania czy kierunkowskazów jest bardzo dobra a jak niebieskim się nie spodoba to moja sprawa i mnie nie przekonacie więc sobie darujcie te gadanie o mierzeniu przepuszczalności że to źle wygląda itp. bo dla mnie to jest gadanie tego rudego starego z reklamy mentosa. Robię z tym autem co mi się podoba i tyle , ja lubię duże kominy i dobry basowy dźwięk i osiągnąłem to , Civic się chowa Jak przyjdzie pakiet Aero i lepsze fele będzie to jeszcze lepiej wyglądać dlatego nie rozmawiajmy już tu na ten temat bo wywołuje to nie potrzebne sprzeczki pomiędzy forumowiczami dziękuje wszystkim za krytyke za wyrażenie swojej opini oraz za wsparcie.

Każdy powiedział co mu leży na wątrobie i koniec tematu pozdrawiam MAYKI :]
Forumowicz

Postprzez Przemysław » 3 lis 2014, 21:50

Pakiet Aero założysz polift czy przedlift? Jak się już rozglądasz za felgami to wrzucaj co Ci wpadło w oko.

Dopisano 3 lis 2014, 21:50:

Pakiet Aero założysz polift czy przedlift? Jak się już rozglądasz za felgami to wrzucaj co Ci wpadło w oko.
Forumowicz

Od: 8 kwi 2012, 13:05
Auto: M6 GG LF-DE '06

Postprzez MAYKI » 3 lis 2014, 21:53

Moja 6 to polift więc chyba polift narazie się nie rozglądam bo to nie ma sensu przyplyw hajsu bede miał dopiero na czerwiec w przyszlym roku :)
a jest wogóle jakas róznica w tycz pakietach?
Forumowicz

Postprzez makmarc » 3 lis 2014, 22:01

Socyopatic napisał(a):(dla mnie przykład profi modziciela)

Schlebiasz mi <zawstydzony> ale przede mną jeszcze wiele.

MAYKI napisał(a):Może dla was wygląda tandetnie taki wydech i pasuje jak świni siodło to samo tyczy się waszej opinii co do przyciemniania lamp , bezpieczeństwo bla bla bla

Ta wypowiedź nie świadczy dobrze ani o aucie, ani o Tobie.

MAYKI napisał(a):Civic się chowa

Nie rozumiem pod jakim względem? Kierując się tokiem Twojego poglądu i poziomem wypowiedzi, do którego staram się dostować, to podjeżdża pierwszy lepszy Civic, z silnikiem 1.5 lub 1.6 i robi Cię na pierwszych dwóch biegach, a potem oglądasz go już tylko przez przednią szybę.

MAYKI napisał(a):bo wywołuje to nie potrzebne sprzeczki pomiędzy forumowiczami

Jak jestem na tym forum, nigdy nie widziałem takich sprzeczek i zamieszania, które Ty sam wywołałeś i nie dasz sobie przemówić do resztek (mam nadzieję żyjących) rozumu, a przynajmniej nie potrafisz przyjąć na klatę tego, co piszą inni, a chcą dobrze, uwierz mi. Ale z jednym się zgodzę:

MAYKI napisał(a):Robię z tym autem co mi się podoba i tyle , ja lubię duże kominy i dobry basowy dźwięk i osiągnąłem to

I już niedługo będziemy podziwiać zdjęciaTwojej Madzi na innych potralach, niekoniecznie zachwycających się tak jak Ty, tymi jak to nazwałeś – kominami.

MAYKI napisał(a):a jest wogóle jakas róznica w tycz pakietach?

Najpierw należałoby się dowiedzieć, czym się jeździ, poczytać, poprzeglądać, zapytać i dopiero modzić ...
makmarc

Postprzez bieski » 3 lis 2014, 22:03

MAYKI napisał(a):Moja 6 to polift więc chyba polift

Powodzenia życzę, w szczególności w szukaniu progów :D

MAYKI napisał(a):to moja sprawa

To nie do końca twoja sprawa, to była by twoja sprawa gdybyś po swoim podwórku tylko jeździł :)
......................
Forumowicz

Od: 10 cze 2010, 09:37
Auto: GJ

Postprzez MAYKI » 3 lis 2014, 22:04

To jest tylko moja sprawa gdzie kolwiek bym nie pojechał :)
Forumowicz

Postprzez Crenshaw » 3 lis 2014, 22:06

Crenshaw napisał(a):
makmarc napisał(a):dokonałem pomiaru przepuszczalności światła.

z ciekawości, ile Ci wyszło?

podrzucę jeszcze raz moje zapytanie, bo może nie zauważyłeś
Obrazek
Keeper of the Art
Forumowicz

Od: 22 kwi 2012, 18:06
Auto: Xedos 6 KF 98' – Sprzedany
Xedos 9 KJ 97' – Sprzedany
200SX SR20DET 89'