Pogoda nie przeszkadza i tak nie mamy wolnego ( tylko 1 i 3 ustawowotex10 napisał(a):a tak przy okazji to nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi – czyżby pogoda nie tylko mnie pokrzyżowała plany weekendowe

www.mazdaspeed.pl
Pogoda nie przeszkadza i tak nie mamy wolnego ( tylko 1 i 3 ustawowotex10 napisał(a):a tak przy okazji to nie spodziewałem się tak szybkiej odpowiedzi – czyżby pogoda nie tylko mnie pokrzyżowała plany weekendowe
Czujnik za takie coś nie odpowiada
Zanim jednak ją założyliśmy, bardzo dokładnie oczyściliśmy obie powierzchnie (około godzina-półtora roboty) i wszystko składaliśmy bez silikonu.
tex10 napisał(a):generalnie firma która diagnozowała głowicę jako przyczynę wskazała przegrzanie
Coś mi tu nie pasuje, przegrzanie motoru zawsze powoduje wydmuchanie uszczelki z pod głowicy silnika a w Twoim przypadku niby nic na niej nie widac to w takim razie skąd te objawy?tex10 napisał(a):co do samej uszczelki – nie była "raczej" uszkodzona
Prawda -mogą byc za długie , manual podaje 114,5mm max, ale na 14 lat w zawodzie zawsze trzymają normę....GofNet napisał(a):szpilki mogą stracić swoje właściwości
Nie do diesla – tatalna pomyłka.GofNet napisał(a): firmy Ajus
Widziałes jak ją sprawdzali? rozpinali zawory ?tex10 napisał(a):czekałem na diagnozę głowicy, która okazała się w jak największym porządku
Wyciągali silnik do głowicy??tex10 napisał(a):odmówili pracy na silniku bez jego wyciągania, więc przynajmniej starają się być porządni
Widziałes jak ją sprawdzali? rozpinali zawory ?
Wyciągali silnik do głowicy??
Coś mi tu nie pasuje, przegrzanie motoru zawsze powoduje wydmuchanie uszczelki z pod głowicy silnika a w Twoim przypadku niby nic na niej nie widać to w takim razie skąd te objawy?
Innego wytłumaczenia chyba nie ma , tak jak wspomniałem wczesniej , głowice w dieslach pękają i to jest jedyny problem tych silników z ktorym trzeba sie pogodzić – mechanik tez musi z czegoś żyćtex10 napisał(a): tak to niestety głowica była przyczyną problemów
Nie, nie. Ooooczywiście nie polecam. Ale u mnie przepowiednia jak narazie się nie sprawdziła. DIESEL, to całkiem inna historia...Jaksa napisał(a):Nie do diesla – tatalna pomyłka.GofNet napisał(a): firmy Ajus
Może coś przy okazji namieszali i dlatego musieli go wyrywać z budy...Jaksa napisał(a):Wyciągali silnik do głowicy
Przy wymianie uszczelki ? Co tam mozna spartolić ?GofNet napisał(a):Może coś przy okazji namieszali
To zależy, czy robisz to z czy bez wyjmowania silnikaPrzy wymianie uszczelki ? Co tam mozna spartolić ?
Faktycznie.GofNet napisał(a):To zależy, czy robisz to z czy bez wyjmowania silnika
Dolej więc do zbiorniczka płynu do wymaganego poziomu i wtedy postaraj się zaobserwować, co się będzie działo podczas eksploatacji pojazdu.bartek_bart napisał(a):w chłodnicy mam wody pod korek ( na zimnym silniku ) a w zbiorniczku wyrównawczym nie ma płynu
To jest objaw przedostania się spalin do układu chłodzenia , głowica do góry.....sprawdz ją cisnieniowo bo nigdy nie dojdziesz co jest grane .koniu03 napisał(a):bulgotanie
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość