Waluś napisał(a):ojjj tu bym popolemizował
o właśnie

Obecnie stając z 1,8V6 nie mam co z nią robić,zostaje juz na samym starcie.
Na następnym dużym zlocie mysle ze powinniśmy sprawdzić te rozwazania bo mamy takie silniki o jakich mówimy w klubie.
www.mazdaspeed.pl
Jerry napisał(a):Na następnym dużym zlocie mysle ze powinniśmy sprawdzić te rozwazania bo mamy takie silniki o jakich mówimy w klubie.
Solo napisał(a):masy 50 kg
no_name napisał(a):postawcie dobre R4 vs. V6 i jazda o podobnych gabarytach
no_name napisał(a):chlopaki ostatnio odstawil mnie rover coupe seryjnie 6.5 do setki po chip'ie i lekkich modach czas do 100 spada na 5.5 sek.
siwy_dymek napisał(a):Jerry no tu trzeba jescze wziasc pod uwage ze BG jest znacznie lzejsza!
Papajo napisał(a):no_name napisał:
chlopaki ostatnio odstawil mnie rover coupe seryjnie 6.5 do setki po chip'ie i lekkich modach czas do 100 spada na 5.5 sek.
szczerze mowiąc to naprawde w to watpię zeby "oska" po "lekkich" modach robiła 5,5 do setki
Jerry napisał(a):zejść o sekunde to trzeba umieć......dla mnie to też mało prawdopodobne,ale moze i mozliwe
Jerry napisał(a):no zdaje mi sie ze niekoniecznie MX3 jest lzejsza od 323f BG
Papajo napisał(a):szczerze mowiąc to naprawde w to watpię zeby "oska" po "lekkich" modach robiła 5,5 do setki
W silniku 2.0 Turbo, który seryjnie posiadał moc 200 KM i max. moment obrotowy 186 Nm (dane fabryczne mówią o 237Nm przy 2100 obr/min!!! przyp. Tomi) zmieniono oprogramowanie – chiptuning, co w efekcie dało 240 KM i 265 Nm. Rover osiąga teraz setkę 5,6 s.
Wymienione zostały również węże silikonowe od turbiny i przewody silikonowe wysokiego napięcia. Zawór upustowy turbiny pochodzi od Lancera Evo VI.
Usunięto katalizator i tłumik środkowy. Końcowy tłumik przelotowy zrobiono na zamówienie. Dodany został wskaźnik ciśnienia doładowania turbo.
Papajo napisał(a):Sadze ze BG jest jednak lzejsza
Chevrolet Camaro Z28, model z 1994 roku wyposażony w silnik LT1 (V8 5733 cm3). Tylny most z przełożeniem 3.23 i mechanizmem różnicowym (LSD).
Czasy jakie uzyskuje w wyścigach na 1/4 mili – podczas zawodów SSS w randze Mistrzostw Polski : czas przejazdu to 14.27s (katalogowo podawano 14.7s), a sprint do 100 km/h zajmuje mu 5.7s (G-TECH). Podczas badania na hamowni osiągnął moc 270 KM na kołach, co oznacza ponad ponad 300 KM na silniku oraz moment obrotowy ponad 420 nm już przy 2400 obrotów.
no_name napisał(a):jak na moje 1.8 GT w BG i K8 w BG to V'ka wygra
Papajo napisał(a):no – rzeczywiscie [tiiit] "lekkie" mody w aucie z turbosprezarka łoł
Papajo napisał(a):no_name napisał:
jak na moje 1.8 GT w BG i K8 w BG to V'ka wygra
a wlasnie ze dupa
no offence oczko
Papajo napisał(a):czy silniki 2.0 Turbo były montowane seryjnie w takich Roverach
Boris86 napisał(a):W 5,6 bardzo wątpie... Bo w tyle to robi setke ponad 500 Konna Integra Turbo z Promotora.
zchodzenie ośką poniżej 6 sekund.....to nie taka prosta zabawa.
Jerry napisał(a):siwy_dymek napisał:
Jerry no tu trzeba jescze wziasc pod uwage ze BG jest znacznie lzejsza!
no zdaje mi sie ze niekoniecznie MX3 jest lzejsza od 323f BG
siwy_dymek napisał(a):Co do wczesniejszych wypowioedzi, to tez trudno porownywac V6 z R4, nie znajac przelozen w skrzyni biegow! Bo watpie zeby np. mx3 mialo tak samo zestopniowana skrzynie jak BG czy BA! Dlatego ja u siebie bym z checia skrzynie troszke skrocil, nawet taki temat juz zalozylem ale nie wywolal zbytniego poruszenia!
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości
Moderatorzy Tuning i modyfikacje