Zmiany w strukturze naszego forum

Zapisy, wydarzenia, akcje społeczne i konkursy, czyli społeczność MazdaSpeed w akcji.

Postprzez miro62 » 8 paź 2014, 15:52

LookR napisał(a):to głownie FORUMOWICZE poświęcają wiele pracy na fotorelacje,porady technicze itp.

<spoko>
LookR napisał(a):nieszczęsny Wojtek musi "świecić oczami" i wmawiać, że wszystko jest ok.

No ale Robi to profesjonalnie ;) i przynajmniej odpisuje na PW wśród żółtych :P
miro62

Postprzez Leszek » 8 paź 2014, 16:56

LookR napisał(a): Pewnie się kolejny raz narażę innym, ale to głownie FORUMOWICZE poświęcają wiele pracy na fotorelacje,porady technicze itp. w działach technicznych i co... i mają "figę z makiem do gadania", bo nie są Klubowiczami. Takie "koło zamknięte". Ja doskonale Forumowiczów rozumiem – wykonali kawał dobrej roboty, a teraz są traktowani przedmiotowo, a nie podmiotowo.

To się wszystko zgadza z jedną mała uwagą z mojej strony. Aby to forum funkcjonowało w należyty sposób musiały zostać podjęte pewne kroki czyt. przebudowa administracji.

To tylko moja luźna obserwacja, ale jak widzimy ktoś się zajmuje tym forum, aby stało na wysokim poziomie. A osiągnięcie tego sukcesu, który wszyscy razem stworzyliśmy to nie wszystko – trzeba to jeszcze utrzymać w kupie. I w tym najlepiej sprawdzają się rozwiązania z małych i dużych "firm". Czyli w firmach mamy: pracownicy, administracja, kadra zarządzająca a u nas na forum mamy: forumowicze, klubowicze (moderki i reszta kolorowych) oraz zarząd (który ma guziki).

Wiadomo, że forum to nie firma i nie o to chodzi, ale sposób koordynowania tego co się tutaj dzieje, uważam za bardzo dobry. Nawet w przypadku pomysłów nietrafionych wyciągane są wnioski.

W firmie nie pójdziecie szefowi napyskować w twarz, bo was [tiiit] i tyle. A tutaj nikt nikogo nie wyrzucił z forum za krytykę.. Mało tego, ja osobiście czuję się zachęcany wszelkimi możliwymi sposobami do wyrażania swojego zdania i widzę, że każdy forumowicz także. Pamiętajcie tylko, że ile ludzi tyle opinii i wyrażenie swojej nie jest automatycznym wyznacznikiem, że przejdzie ona do realizacji. Ale zostanie wzięta pod uwagę przy ogólnym zarysie.

Nie płaczcie więc, że biedni forumowicze nie mają nic do gadania, bo to bzdura. Każda osoba, swoją konstruktywną krytyką i każdym postem wnosi coś tutaj i jest to brane pod uwagę.
Jakiś tam podpis Leszka :P
Dark Defender
Forumowicz

Od: 13 maja 2008, 19:20
Auto: Brak

Postprzez Wojtek » 8 paź 2014, 17:00

święte słowa... polać mu proszę <spoko>
<piwo>
Arkana , Captur , Mii
byly: 323, Tribute, M6, M2, M5, Toledo, Mii, Rapid...
Zarząd – Członek Zarządu

Od: 21 gru 2013, 13:44
Auto: Renault Arkana E-Tech
Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Mr_Bartek » 8 paź 2014, 17:09

Leszek napisał(a):Nie płaczcie więc, że biedni forumowicze nie mają nic do gadania, bo to bzdura.

ravo napisał(a):Forum tworzą wszyscy ale o drodze zmian klubu i forum decydują klubowicze.
Koordynator Forum
Koordynator Witryny

Od: 7 kwi 2014, 13:44
Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07

Postprzez Wojtek » 8 paź 2014, 17:17

Leszek napisał(a):Pamiętajcie tylko, że ile ludzi tyle opinii i wyrażenie swojej nie jest automatycznym wyznacznikiem, że przejdzie ona do realizacji. Ale zostanie wzięta pod uwagę przy ogólnym zarysie.
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Koci@k » 8 paź 2014, 18:01

Leszek nic dodać nic ująć <spoko> ...a może jednak...

Klub stoi otworem dla każdego chętnego i każdy może zostać klubowiczem,żeby "mieć coś do gadania" jak to nazywacie :) Ale nieee...bo wtedy słychać "mi tabliczka klubowicza do niczego nie potrzebna" , "ja nie mam parcia ,żeby być klubowiczem" itp. itd. a jak przychodzi co do czego to się okazuję,że forumowicze chcą mieć tyle "do gadania" co klubowicze. Gdzie Wasza logika? No nie może być tak,że taki klubowicz zanim już nim zostanie stara się,jeździ na zloty,udziela na forum ile może i po zostaniu już tym klubowiczem ma takie same prawa jak forumowicz...no zastanówcie się. Idąc tym tokiem myślenia klubowicze powinni się zacząć miotać,że nie wiemy o czym rozmawiają ze sobą "żółci i pomarańczowi". Forum ma budowę piramidy-odgórne ustalenia spływają w dół,a jeśli "w posadzie" coś się źle zaczyna dziać to porusza to również tymi "na czubku". Więc nie sądzę,żeby głosy forumowiczów nie były brane pod uwagę.
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Marcin » 8 paź 2014, 18:47

To żeby forumowicz mógł sobie zakichany podpis ustawić to musi jeździć na zloty i spoty? Wstyd <zawstydzony>

Koci@k napisał(a): No nie może być tak,że taki klubowicz zanim już nim zostanie stara się,jeździ na zloty,udziela na forum ile może i po zostaniu już tym klubowiczem ma takie same prawa jak forumowicz...

Macie dostęp do forum dla Klubowiczów i tabliczki i statusy i tańsze zloty i inny kolor nicka i cholera wie co jeszcze, no to chyba nie to samo co forumowicz, prawda?
Koci@k napisał(a):klubowicze powinni się zacząć miotać,że nie wiemy o czym rozmawiają ze sobą "żółci i pomarańczowi"

No jeśli rozmawiają o Was i za Was decydują bez konsultacji to powinniście się miotać a nie stać,patrzeć i przytakiwać.Pamiętajcie o tym, że to nie Wy jesteście dla "żółtych i pomarańczowych" tylko Oni dla Was <czytaj> oczywiście bez przesady.
Temat chyba jest wyczerpany i trzeba czekać aż szanowna górna część piramidy ogłosi postanowienia.
Forumowicz

Od: 30 sty 2007, 02:18
Auto: Toyota Prius 2010

Postprzez Koci@k » 8 paź 2014, 18:53

Marcin napisał(a):No jeśli rozmawiają o Was

Jeśli rozmawiają o nas to nas o tym informują...tak samo wygląda jeśli klubowicze rozmawiają o forum-forumowicze też się dowiadują. Marcin trochę przekręcasz to co mówię wyrywając zdania z całości ;)
Aśka
Koordynator ds. Klubowiczów

Od: 15 wrz 2011, 11:04
Auto: Grey Fūjin

Postprzez Marcin » 8 paź 2014, 19:06

Nic nie przekręcam, wiem co piszę ;)
Koci@k napisał(a):jeśli klubowicze rozmawiają o forum-forumowicze też się dowiadują

No właśnie o to chodziło.
Dowiadują.
Ale o zdanie ich się nikt nie pyta.
No przecież jak mi ktoś chce coś zabrać lub zabierze ,to prawdopodobnie i tak się o tym dowiem ,wiec ale mi też zaszczyt ze się o tym dowiadujemy <rotfl>
I wszędzie tylko można wyczytać:
"Klub stoi otworem" "Zawsze możesz zapisac sie do Klubu" "Zachecamy do zapisywania sie do Klubu"...
No jak frekwencja 130 Klubowiczów (licząc z modami,Zarządem i resztą kolorowych) na ponad 30.000 forumowiczów to nie dziwota że "Klub stoi otworem" i sie zrobi wszystko żeby złapac Klubowicza,nawet zabierze głupi podpis...
Amen.
Forumowicz

Postprzez Wojtek » 8 paź 2014, 19:13

Marcin napisał(a):sie zrobi wszystko żeby złapac Klubowicza

takich klubowiczów nam nie potrzeba... ale to chyba inny temat... <głaszcze>
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez Marcin » 8 paź 2014, 19:25

Ja wiem Wojtku, kogo nie potrzeba,ale szkoda że Ci którzy nic nie sprzedają na tym ucierpieli.
No i nie ukrywajmy, że to kiepsko wygląda.
Forumowicz

Postprzez Wojtek » 8 paź 2014, 19:28

Proponuję poczekać na nadchodzące informacje...
(jeszcze troszkę) :P
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez miro62 » 8 paź 2014, 19:35

Marcin napisał(a):Ale o zdanie ich się nikt nie pyta.

A no nie <oczy> ale nie broniąc tu Nikogo, nie wyobrażam sobie dyskusji w temacie gdzie uczestniczy chociaż 1/3 forumowiczów (ok 10.000) chyba nikt by już nic nie wiedział <glupek2>
Leszek napisał(a):Każda osoba, swoją konstruktywną krytyką i każdym postem wnosi coś tutaj i jest to brane pod uwagę.

Też tak myślałem, ale...
Wojtek napisał(a):takich klubowiczów nam nie potrzeba

;)
miro62

Postprzez matthies » 8 paź 2014, 19:36

warto też zauwazyć ilu z tych 30.000 jest aktywnych forumowiczów... zakładam że góra 10.000, z czego i tak niewielu zechce się wypowiedzieć, niemniej na pewno będzie ich znacznie więcej niż 130 klubowiczów.
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez Marcin » 8 paź 2014, 19:40

miro62 napisał(a):A no nie <oczy> ale nie broniąc tu Nikogo, nie wyobrażam sobie dyskusji w temacie gdzie uczestniczy chociaż 1/3 forumowiczów (ok 10.000) chyba nikt by już nic nie wiedział <glupek2>

Zgoda,ale jakoś nie widać teraz tej 1/3 jak coś jest na rzeczy ,więc wtedy tez by się pewnie i nie pojawiła.
Forumowicz

Postprzez Wojtek » 8 paź 2014, 19:44

Mirku, moja dygresja użyta tak zgrabnie przez ciebie była w stosunku do "łapania" klubowiczów...
My ich nie łapiemy... <nie powiem>
Arkana , Captur , Mii
Zarząd – Członek Zarządu

Renault
Mii FR-line 1.0 75KM

Postprzez mazdastance » 8 paź 2014, 19:46

i z tych 130 klubowiczy też nie wszyscy sa aktywni . Wiem że nie dawno była ankieta i właśnie prawie wszyscy klubowicze wzięli w niej udział ale też każdy z nich dostał PW od prezesa z pismem o co chodzi ,wiec poniekąd byli zdyscyplinowani do głosu :D. Marcin przedstawił sprawę bardzo klarownie.
Forumowicz

Od: 23 wrz 2014, 12:15
Auto: japan-2JZ-GE

Postprzez miro62 » 8 paź 2014, 20:00

Marcin napisał(a):więc wtedy tez by się pewnie i nie pojawiła.

Oj Uwierz mi że w tedy dopiero się forum ożywia :> coś o tym wiem, jak nagle Wiara potrzebuje coś innego jak auta ;) no ale to też za sprawą wyautowania regionalnych czaterii ;)
Wojtek napisał(a):moja dygresja użyta tak zgrabnie przez ciebie

Korzystając z Twoich słów, jest szansa że mój post nie zostanie usunięty, i nie będzie 1 sorki 2 za "uwagi" :P .................... <oczko>
miro62

Postprzez LookR » 8 paź 2014, 20:44

Kolego Prezesie... a może na 2-3 tygodnie otworzyć dostęp do części zarezerwowanej na Klubowiczów, aby mogli Forumowicze zobaczyć jak wygląda forum od str. Klubowicza? Taki bonus dla forumowiczów i ukłon w ich stronę? Jeżeli Klubowiczów jest 130, to może po "takiej zachęcie" zwiększą się szeregi... To byłby fajny gest, nieprawdaż?
Si Deus pro nobis, quis contra nos? (łac.)
Skoro Bóg jest z nami, któż przeciwko nam?
Forumowicz

Od: 8 lis 2009, 23:41
Auto: M3

Postprzez ravo » 8 paź 2014, 20:59

LookR napisał(a): To byłby fajny gest, nieprawdaż?

Nie <diabełek>
italian boy
Zarząd – Vice Prezes

Od: 26 gru 2003, 13:24
Auto: Trophy & F1 R26