Telefony komórkowe
CM macie na mysli Cyanogen?
Ja mam Z1C i dużo czytałem, że jednak ze wszystkich customów, ten seryjny chodzi najstabilniej i najpłynniej. Dodatkowo apka od zdjęć najlepiej działa też na stockowym romie, a kazdy inny zauważalnie pogarsza jakość zdjęć... smutne kurde bo ja np bardzo chętnie bym sobie gołego andka postawił na soniaczu i tylko dograł to co rzeczywiście potrzebuję.
Ja mam Z1C i dużo czytałem, że jednak ze wszystkich customów, ten seryjny chodzi najstabilniej i najpłynniej. Dodatkowo apka od zdjęć najlepiej działa też na stockowym romie, a kazdy inny zauważalnie pogarsza jakość zdjęć... smutne kurde bo ja np bardzo chętnie bym sobie gołego andka postawił na soniaczu i tylko dograł to co rzeczywiście potrzebuję.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
matthies napisał(a):CM macie na mysli Cyanogen?
Przy odblokowaniu bootloader'a w Z1C zostają wymazane klucze DRM i wtedy algorytmy do redukcji szumu w aparacie nie działają. Jeśli chcesz testować modyfikowane ROMy, i mieć możliwość powrotu, to poczekaj na możliwość rootowania bez odblokowywania bootloader'a. Wtedy zrobisz kopię partycji TA, dzięki której będziesz mógł przywrócić klucze DRM.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
WołekZbożowy napisał(a):Ja na swoim telefonie z Androidem instalowałem nawet Cyanogen moda (jeśli mowa o czystym andku). Pomogło. Telefon zamiast zawieszać się 5x dziennie zawieszał się tylko 2
Tak jak ktoś napisał. Android działa dobrze TYLKO na naprawdę topowych modelach, bo po prostu jest bardzo zasobożerny.
Raczej jesteś w błędzie – eksperymentalnie zainstalowałem CM11 na Wave I (techniczne muzeum) i działa to znośnie, poza tym, że przy tak małym ekranie trudno w cokolwiek trafić. Galaxy S2 pupy nie urywa na dzisiejsze standardy a CM bądź czysty Android działają co najmniej bardzo dobrze
Mówię Ci na swoim doświadczeniu, że instalowałem CM i było tylko TROCHĘ lepiej, a TY mi mówisz, że jestem w błędzie
No ok, niech będzie
-
WołekZbożowy
Źle przeczytałem. Tak to jest czytać po całym dniu nauki. W Z1C po odblokowaniu bootloader'a tracisz Bravia Engine – nie jest to ogromna strata.
Sa trzy stany bootloaderów w telefonach Sony:
-Zablokowany bez możliwości odblokowania
-Zablokowany z możliwością odblokowania
-Odblokowany
W starszych Sony/SE jest jeszcze modyfikowany, ale akurat nie w przypadku Z1C.
Na przyszłość jeśli chcesz bawić sie ROMami i mieć pewność, że telefon zostanie przyjęty na gwarancję zrób następująco:
-Poczekaj na exploit by uzyskać uprawnienia root
-Zrób kopię partycji TA
-Odblokuj bootloader i baw się
Jeśli będziesz chciał oddać na gwarancję to wgrywasz oficjalny ROM + root, wgrywasz kopię TA, a potem znowu oficjalny ROM. Tym sposobem telefon wróci do pierwotnego stanu.
-Zablokowany z możliwością odblokowania
-Odblokowany
W starszych Sony/SE jest jeszcze modyfikowany, ale akurat nie w przypadku Z1C.
Na przyszłość jeśli chcesz bawić sie ROMami i mieć pewność, że telefon zostanie przyjęty na gwarancję zrób następująco:
-Poczekaj na exploit by uzyskać uprawnienia root
-Zrób kopię partycji TA
-Odblokuj bootloader i baw się
Jeśli będziesz chciał oddać na gwarancję to wgrywasz oficjalny ROM + root, wgrywasz kopię TA, a potem znowu oficjalny ROM. Tym sposobem telefon wróci do pierwotnego stanu.
tylko szkoda że nic z tego nie rozumiem ;D
Najważniejsze to czy można gołego andka wgrać, w sensie czy istnieje taki ROM. ALe nie ma się co spinać, ja aż takim gadżeciażem w telefonach nie jestem, więc nie jest to dla mnie must have, bardziej z ciekawości.
Najważniejsze to czy można gołego andka wgrać, w sensie czy istnieje taki ROM. ALe nie ma się co spinać, ja aż takim gadżeciażem w telefonach nie jestem, więc nie jest to dla mnie must have, bardziej z ciekawości.
-
Moderator GJ
- Od: 10 cze 2012, 18:04
- Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04
Można skompilować czystego Androida na źródle Sony/CM. Ale czysty Android niestety jest bardzo ubogi.
Właśnie z tego co patrzyłem przy poszukiwaniach telefonu dla siebie to niektóre lenovo miały ogromne pojemności baterii – popróbuj z tym.
Albo druga opcja – ten pentagram nowy. Cegła jakich mało, ale właśnie przez ogromną baterię. Więc myślę,że w dobie smartphone'ów lepszego czasu pracy na baterii nie będzie. No i anrodid = tethering.
Albo druga opcja – ten pentagram nowy. Cegła jakich mało, ale właśnie przez ogromną baterię. Więc myślę,że w dobie smartphone'ów lepszego czasu pracy na baterii nie będzie. No i anrodid = tethering.
ma też problem z softem no kilka sztuk u nas w firmie miało np problem ze znikajacym miejscem w pamięci wewnętrznej a to nie wszystkie problemy z nimi już E51 była bardziej dopracowana a dziś całkiem przypadkiem zauważyłem że w kauflandzie za 150 zeta jest GoClever z dwurdzeniowcem pewnie niskich lotów z Andkiem 4.2 i najważniejsze ma dual SIMa
- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE