Światła cofania w GW
Strona 1 z 1
Wczoraj zauważyłem, że przestały mi działać w.w. Szczerze mówiąc nie sprawdzałem żarówek – raz, że musze zdemontować cała tapicerke klapy bagażnika (jesli nie to proszę wyprowadzic mnie z błedu), a dwa, wątpie, że spaliły sie obie jednocześnie. Bezpiecznik sprawdziłem, jest ok, więc gdzie dalej szukać przyczyny?
Automat wstecznego przy skrzyni...... może uwalony
Ostatnio edytowano 26 wrz 2014, 13:08 przez miro62, łącznie edytowano 1 raz
-
miro62
PeKa86 napisał(a):Cos wiecej?
No trzeba sprawdzić czy się styki czujnika zwierają (najlepiej omomierzem) po włączeniu biegu "nazad"
-
miro62
PeKa napisał(a):naprowadźcie chociaz
Tak wygląda czujnik, Poszukaj po kabelkach

Sprawdź na przewodach, czy zamykają styki po włączeniu wstecznego (omomierz albo żarówka z przewodami) i do dzieła

-
miro62
Miro, ale na skrzyni... mam rozebrac pol auta czy tunel srodkowy?
Wgl. juz zglupialem, w GW sa dwa czy jedno cofania?
Send by Taptalk
Wgl. juz zglupialem, w GW sa dwa czy jedno cofania?
Send by Taptalk
Ostatnio edytowano 2 paź 2014, 14:36 przez PeKa, łącznie edytowano 1 raz
Chlopaki, dzieki za rady. Wlacznik ten odnaleziony, szukac trzeba pod maska, pod rura dolotowa. Biala wtyczka. Jak bede na kompie to pokaze na foto. Obylo sie bez wymiany, styki byly zasniedziale. W chwili obecnej swiatla wstecznego mam znowu 
Send by Taptalk
Send by Taptalk
Tak jak obiecałem wrzucam zdjęcia.
Na pierwszym zaznaczona strzałką kostka połączeniowa owego czujnika świateł cofania. U mnie ona zawiodła, przeczyściłem i jest ok.
Przy okazji wiem już gdzie się ten czujnik znajduje, wystarczy pójść po tym kabelku i trafi się na czujnik. Bardziej widoczny jest on od spodu auta. Nie wykręcałem go, ale obstawiam, że przy jego wykręceniu poleje się olej ze skrzyni.
Zdjęcia dotyczą wersji 1.8, nie wiem jak w pozostałych, ale pewnie podobnie.
Na pierwszym zaznaczona strzałką kostka połączeniowa owego czujnika świateł cofania. U mnie ona zawiodła, przeczyściłem i jest ok.
Przy okazji wiem już gdzie się ten czujnik znajduje, wystarczy pójść po tym kabelku i trafi się na czujnik. Bardziej widoczny jest on od spodu auta. Nie wykręcałem go, ale obstawiam, że przy jego wykręceniu poleje się olej ze skrzyni.
Zdjęcia dotyczą wersji 1.8, nie wiem jak w pozostałych, ale pewnie podobnie.
Strona 1 z 1