Witam
Mam mały problem, pod przednią szybą wypatrzyłem dzisiaj wepchany taki oto kabelek
Z bliska:
Możecie mi podpowiedzieć od czego to jest? może Alarm? I co z tym mam zrobić?
Auto jest nowe i dopiero je poznaje. Przyznam że dopiero dzisiaj wypatrzyłem ten kabelek, był schowany dosyć głęboko pod szybą, ale na pewno nie był do niczego wpięty...
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Co to za kabelek?
Strona 1 z 1
damis83 napisał(a):Rozbierz tapicere i zobacz dokąd idą te kabelki. chyba najprostsze rozwiązanie
Ja bym powiedział że to byłoby najgłupsze rozwiązanie. Weź nóż tnij to co wystaje i zapomnij o sprawie
tinek napisał(a):zanurkuj w nogi kierowcy i może gdzieś wypatrzysz ten kabel, bo ktoś jakoś go musiał tam pociągnąć
osłona bardzo łatwo się zdejmuje.
mi też wygląda jak od głośnika,weź byle jaki glosnik podepnij i zobacz czy hula
Więc, dzisiaj miałem troche wolnego czasu i podłączyłem stary sprawny głośniczek, zero reakcji, więc to nie to...
Zajrzałem od spodu, jednak kabla tam nie widać, cała góra jest zasłonięta przez plastiki. W rozkręcanie całej deski rozdzielczej bawić się nie będe, więc pozostaje zabezpieczenie i schowanie kabli tam gdzie były.
Ten kabelek to widocznie słodka tajemnica tego auta
Dzięki za odpowiedzi.
Zajrzałem od spodu, jednak kabla tam nie widać, cała góra jest zasłonięta przez plastiki. W rozkręcanie całej deski rozdzielczej bawić się nie będe, więc pozostaje zabezpieczenie i schowanie kabli tam gdzie były.
Ten kabelek to widocznie słodka tajemnica tego auta
Dzięki za odpowiedzi.
- Od: 26 wrz 2014, 13:59
- Auto: Mazda 323f DiTD diesel 2.0
produkcja 2000r
kabelki od ''diody'' autoalarmu?masz jakis nieseryjny CZ/AA?bo widzę czujkę ruchu na foto.
Boźe,daj mi cierpliwość,bo jak mi dasz siłę,to ich wszystkich rpzp...le
Bo_Lo napisał(a):kabelki od ''diody'' autoalarmu?masz jakis nieseryjny CZ/AA?bo widzę czujkę ruchu na foto.
Auto alarm raczej nie jest oryginalny więc całkiem możliwe, że to jakaś dioda. Znajdę jakąś i sprawdzę
Edit-------------
Problem rozwiązany, ten kabel jest od diody alarmu. Nie potrzebuje jej, więc kabel już schowałem
Dzięki za pomoc.
- Od: 26 wrz 2014, 13:59
- Auto: Mazda 323f DiTD diesel 2.0
produkcja 2000r
Strona 1 z 1