Telefony komórkowe
W niektórych Samsungach akurat sam restart/wyjęcie + włożenie baterii pomagało bo wtedy był resetowany 'fuel gauge'.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
Hmm tel wczoraj naładowany. rozładowuje się w miarę normalnie 89% po kilku godzinach praktycznie czuwania i właczam net, viber 3 wiadomosci i reset koma. I tak w kółko się resetuje jakby nie miał siły wystartować świeci się tylko napis samsung. Po delikatnym podładowaniu włącza się i pokazuje 90% baterii...
Gib napisał(a):Hmm tel wczoraj naładowany. rozładowuje się w miarę normalnie 89% po kilku godzinach praktycznie czuwania i właczam net, viber 3 wiadomosci i reset koma. I tak w kółko się resetuje jakby nie miał siły wystartować świeci się tylko napis samsung. Po delikatnym podładowaniu włącza się i pokazuje 90% baterii...
W sobotę nam po takich właśnie scenach umarł Galaxy S Plus. Od kilku tygodni się resetował, aż w końcu padł i nie wstał. Szykuj się
:-P
Tapatalk2 @ LG G2
tak się dzieje często jak bateria jednak klęka bo jeśli nie ma obciążenia to w miare normalnie się rozładowuje przy minimalnym obciążeniu a gdy się zaczyna używać intensywniej to nagrzewa się tak że izolacja w ogniwach traci swoje właściwości które są już nadwyrężone czasem i zaczynają łapać zwarcie wewnętrzne co skutkuje wyraźnym nagrzewaniem się ogniw i własnie nagłym spadkiem napięcia czyli ilości % naładowania u mnie się tak działo w HTC po wymianie baterii zachowuje się normalnie nawet bez kalibracji i wipe'a i nawet się tym nie kłopotałem chociaż mam ROOT'a
- Od: 22 maja 2010, 12:43
- Auto: 323F BA / Z5 '97 + BRC SeQuent MY10 & Triumph Speed Triple 955i SE
tego nie wiem, to nie ja go ładowałem i używałem. Ale wiem, ze wskazania baterii były już na końcu mocno losowe, po każdym włączeniu inne. Dzień przed wyzionięciem ducha kopiował przychodzące smsy razy 10, czasem nawet więcej 
Pobawiłem się trochę SPEN'em w Note 2 i ciągnie mnie do zakupu tej słuchawki... Może mi ktoś uświadomić, że jestem głupi, przypomnieć, że hejtowałem od dawna samsunga i wybić ten pomysł z głowy jakimiś sensownymi argumentami? 
Kup sobie, a co 
Ten plastik w Samsungach woła o pomstę do nieba.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07