Auto chodziło od 10 lat na instalacji LPG.
Silnik Został wymontowany i czeka już następny na Montaż
www.mazdaspeed.pl
AdaskoEoe napisał(a):Teraz do auta kupiłem silnik 2.0 był 1.8 . Tylko chyba się za bardzo pospieszyłem bo mój 1.8 był na trochę innych czujnikach. Położenia Wału i wałków rozrządu. Teraz szukam wiązki przewodów z komputerem i kluczykiem.
Bartek1986 napisał(a):Wujek dobra rada. Kup pasujący silnik..
rav 75 napisał(a):Bartek1986 napisał(a):Wujek dobra rada. Kup pasujący silnik..
I to chyba najrozsądniejsze rozwiązanie. Chyba że masz czas i pieniądze,pobawić się zawsze można,tylko zamiast fs wrzuć kl;ale by latało...
AdaskoEoe napisał(a):bo silnik kupiłem używany nie sprawdzałem kupiłem w ciemno Pan dał 30dni gwarancji rozruchowej .
AdaskoEoe napisał(a):Silnik jest juz wstawiony odpala wszystko pieknie ladnie tylko ginie woda z chlodnicy i leci para z tlumika masakra poprostu.Dzis go rekalamowalem facet przyjechal i przepraszal bardzo chce sie zmobilizowac i wymienic uszczelke pod glowica i dac ja do sprawdzenia i splanowania.
Dopisano 25 wrz 2014, 20:46:
Mam pytanie co to bedzie za objaw jesli mialem zatkany waz do zbiorniczka i robilo sie cisnienie na wężach. wczoraj zrbilem czyscczenie wezy i teraz sa miekie.
W aucie temperatura mi skacze ponad polowe i silnik sie robi strasznie goracy z rury dymi na bialo para
z górnej rury znika woda.
prosze o podpowiedz z gory dzieki pozdrawiam.
Ps. Zastanawiam sie czy wymieniac ta uszczelke czy zaczac od przebadania czegos innego?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości
Moderatorzy 6 / 626 / MX-6 / Xedos 6