Jak zakodować pilota zamka centralnego?
Witam. Próbowałem tym sposobem zakodować kluczyk do mazdy 6 i niby wszystko działa tzn. samochód odpowiada zamykaniem i otwieraniem zamków ale po wszystkim kluczyk nadal nie działa:( może mazda 6 potrzebuje jakiegoś innego sposobu?? co o tym myślicie?? dodam ze bateria jest nowa.
- Od: 12 lut 2014, 21:34
- Auto: Mazda 6 GG 2005
1.8 bp+Lpg
panowie mam podobny problem centralny zamek nie dziala z pilota dzis próbowałem tego kodowania ale podczas wykonywania punktu 3-4 nic sie nie działo? co robie zle
Dopisano 04 cze 2014 18:04:
to chociaz moze ktos napisac lub podac link do centralki zamka aby mogl ja wymienic i jak ja podlaczyc zeby kosci byly takie same jak w premacy?
Dopisano 04 cze 2014 18:04:
to chociaz moze ktos napisac lub podac link do centralki zamka aby mogl ja wymienic i jak ja podlaczyc zeby kosci byly takie same jak w premacy?
Witam Kolegów. Od niedawna jestem posiadaczem MAZDY Premacy 1,8 Pb z 2003 roku i mam kłopot z pilotem, którego otrzymałem od Sprzedającego a twierdzi on że nigdy mu nie działał (z takim kupił samochód). Próbowałem go zakodować i wszystko idzie dobrze w/g opisanych procedur ale pilot nie reaguje. Poniżej fotki mojego pilota może ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy on pasuje do mojego modelu mazdy?
- Od: 7 lip 2014, 18:12
- Auto: Mazda PREMACY 1840/74kW/101KM/2003
No i dupaaa u mnie to samo, jak centralka powinna otworzyć i zamknąć drzwi po punkcie 3/4 nic sie nie dzieje ;/ dodam że wcześniej takie programowanie działało... pilot teraz przestał działać wymieniłem mu baterie robie to programowanie i dup* odpowie ktoś w końcu co robić jesli nawet ta centralka nie chce wejść w ten tryb programowania
ps nawet jeśli to pilot jest zepsuty to chyba nie ma to znaczenia do momentu tego punktu 3/4 prawda ?
ps, nic nie miało prawa sie uszkodzić , żadnych stłuczek , majsterkowania , itp itd
ps, nic nie miało prawa sie uszkodzić , żadnych stłuczek , majsterkowania , itp itd
- Od: 13 paź 2011, 11:52
- Auto: Mazda 323F Limited Edition
mam to samo nie licz tu na pomoc bo juz sie pytalem i nikt nie odpowiedzial
paradox2604 napisał(a):mam to samo nie licz tu na pomoc bo juz sie pytalem i nikt nie odpowiedzial
To nie było ładne stwierdzenie – gdyby nie to forum to bym wielu rzeczy nie zrobił lub się nie dowiedział. Jeśli nikt nie odpowiedział, tzn., że nie ma pomysłu bądź rozwiązania na problem a jak się kolego domyślasz – przez internet się nie naprawia.

Procedura kodowania przy sprawnym pilocie działa bezbłędnie – można coś po drodze pomylić więc trzeba kilka razy próbować a jak nie działa to nawet Kaszpirowsky nie pomoże przez ekran monitora

zensmol napisał(a):Witam Kolegów. Od niedawna jestem posiadaczem MAZDY Premacy 1,8 Pb z 2003 roku i mam kłopot z pilotem, którego otrzymałem od Sprzedającego a twierdzi on że nigdy mu nie działał (z takim kupił samochód). Próbowałem go zakodować i wszystko idzie dobrze w/g opisanych procedur ale pilot nie reaguje. Poniżej fotki mojego pilota może ktoś jest w stanie mi powiedzieć czy on pasuje do mojego modelu mazdy?
A jaki masz symbol centralki? kazda centralka pracuje czasem z kilkoma rodzajami pilotow. jak nie napisze nic o centralce to jak mamy pomoc?

- Od: 25 lip 2013, 21:08
- Auto: Jest: Mazda6 GL'17
Była: MAZDA6 GH '08 Była: MAZDA 323F SPORT '03
a jak sprawdzic czy to pilot sie nie padł?
Podejdź do elektronika/zegarmistrza na przykład i Ci sprawdzi na dobrej baterii, czy styki łapią i takie tam. Koszt jak coś z lutowaniem styków tak do 20 zł (z bateria)
Byłem z pilotem u elektronika /zegarmistrza i pilot jest sprawny. Generuje sygnał 433 Hz. Nie wiem jaki mam typ centralki bo nie wiem jak to sprawdzić. Jak ktoś podpowie gdzie je szukać to sprawdzę oczywiście.
Yard napisał(a):Centralka jest po prawej stronie przy nogach pasażera, a odbiornik na środku dachu.
A jak nie tam to w bagazniku z lewej strony pod plastikami
u mnie w polifcie owszem, jest z tylu. Aczkolwiek w przedliftach jesli sie nie myle sa rowniez z przodu . Poza tym pilot jest dokladnie identyczny jak u mnie lacznie z numerem, wiec moze sprobowac metody ktora ja stosowalem – u mnie dziala do dzis 
Ostatnio edytowano 21 wrz 2014, 22:14 przez Yard, łącznie edytowano 1 raz
Powód: zbędne cytowanie poprzedzającego postu
Powód: zbędne cytowanie poprzedzającego postu
Yard napisał(a):Nie ma zdjęcia. Proszę wstawić je zgodnie z instrukcją.
To do mnie
A tak poza tym:
Wszystko robię zgodnie z opisem i przy pkt 7 kiedy przyciskam przyciski na pilocie nic się nie dzieje. Baterię wymieniłem na nową, pilot sprawdziłem u zegarmistrza / elektronika i jest okey, generuje sygnał 433 MHz. Ze zgodnością pilota z centralką mam wątpliwości i tu oczekuję pomocy.
czlowieku, ale do cho..ry jaka masz centralke, bo jakos do tej pory nie napisales
To nie wrozbiarstwo – napisz prosze model tej centralki bo inaczej nic nie wygdybamy :/
Pilota po bebechach masz jak u mnie w 323f dzialajacym pod visteonem
Jak co zanim napiszesz cos wiecej o premacy poczytaj tutaj : viewtopic.php?t=94578
jesli to niepomoze to juz chyba wymiana stera bedzie
Pilota po bebechach masz jak u mnie w 323f dzialajacym pod visteonem
Jak co zanim napiszesz cos wiecej o premacy poczytaj tutaj : viewtopic.php?t=94578
jesli to niepomoze to juz chyba wymiana stera bedzie