zdjęcie przedstawia miejsce tych śrubek;
Obracające się śruby mocowania zasilania
Strona 1 z 1
Witam, kupiłem niedawno mazdę 3. Podczas oglądania silnika dostrzegłem, że przy wtryskiwaczu występuje nieszczelność- syczenie, zapach spalin. Postanowiłem zmienić podkładki i od razu nie miłe zaskoczenie. Listwa nad wtryskiwaczami, która trzyma kable oraz wężyki nie da się odkręcić. Przykręcona jest ona na 2 śrubkach na kluczyk 10 -tkę kręcą się – ale się nie wykręcają w ogóle. Nie mogę tych śrubek odkręcić a co za tym idzie nie mogę dostać się do wtryskiwaczy.;/ Miał już ktoś z tym problem przede mną, jeśli tak to proszę o radę jak sobie z tym poradził...
- Od: 3 wrz 2014, 23:09
- Auto: Mazda 3, 1,6d 90KM, 2006
Śruby rozwierciłem i dzisiaj wymieniłem podkładki w 3 wtryskiwaczach... Jeden – ten z którego syczało był cały oblepiony takim twardym nagarem. Sam wtryskiwacz wyczyściłem, zaś już tej tuleji w której on siedzi, nie wpadłem na to jak mógłbym z tego mazistego nagaru wyczyścić... Czyścił ktoś to kiedyś? I sama wymiana tej miedzianej podkładki przy takiej sytuacji wystarczy?
- Od: 3 wrz 2014, 23:09
- Auto: Mazda 3, 1,6d 90KM, 2006
Strona 1 z 1