POLECANE auta / sprzedawcy.

Tutaj zadajemy pytania na temat opinii o konkretnych egzemplarzach.

Postprzez Osamboch » 23 lip 2014, 11:14

anni napisał(a):Polecam Krystiana znanego jako blacky24 jako nieocenioną pomoc w sprowadzeniu Waszego wymarzonego auta. Wszystko o nim zostało już tutaj napisane wielokrotnie, więc nic nie dodaję, bo szkoda czasu. <diabełek>

Doberek

Pewnie pytanie śmieszne, ale jaki jest obecny namiar do Krystiana blacky24? Znalazłem w tym wątku jakiś mail z 2008r. ale chyba jest nieaktualny bo już 3 dni nie mam żadnej odpowiedzi...

Pozdrawiam
Osamboch
Początkujący

Od: 4 lip 2014, 20:25
Auto: Mazda 5 CR1, 2.0 benzyna, 146MK, 2005r.

Postprzez sansed » 23 lip 2014, 13:27

Osamboch napisał(a):
anni napisał(a):Polecam Krystiana znanego jako blacky24 jako nieocenioną pomoc w sprowadzeniu Waszego wymarzonego auta. Wszystko o nim zostało już tutaj napisane wielokrotnie, więc nic nie dodaję, bo szkoda czasu. <diabełek>

Doberek

Pewnie pytanie śmieszne, ale jaki jest obecny namiar do Krystiana blacky24? Znalazłem w tym wątku jakiś mail z 2008r. ale chyba jest nieaktualny bo już 3 dni nie mam żadnej odpowiedzi...

Pozdrawiam
Osamboch

W czerwcu ten mejl był jak najbardziej aktualny. Może nie ma akurat dostępu do neta albo ma urlop:)
Telefon z pierwszego postu tego wątku też powinien być aktualny więc zadzwoń i będziesz wiedzieć:)
Początkujący

Od: 7 lis 2013, 10:41
Auto: Mazda3 1.6 MZR 2009

Postprzez steja » 4 sie 2014, 10:06

Panowie, wiadomo co się dzieje z blacky'm? :( Rozmawiałem z nim w zeszłym tyg przez telefon. W ciągłych rozjazdach podobno, ale wspomniał, że może przez weekend znajdzie dla mnie czas :( a tu cisza...
Forumowicz

Od: 22 wrz 2011, 12:23
Auto: Mazda 323F 1.6

Postprzez matthies » 4 sie 2014, 11:56

blacky tez człowiek, może wybrał się na krótki odpoczynek?
Obrazek
Moderator GJ
Moderator

Od: 10 cze 2012, 18:04
Auto: M6 GY-L3 2,3l 122kW '04

Postprzez kubazs » 6 sie 2014, 09:03

Panowie, mam takie pytanie, czy majac 15-17 tys warto zawracac glowe, zeby 6 w benzynie z za zachodniej granicy sciagnac?
Początkujący

Od: 6 sie 2014, 08:31
Auto: Jeszcze nie mam

Postprzez makovic » 6 sie 2014, 16:03

Spróbować zawsze można. Kwestia jaki rocznik, przebieg i stan cię interesuje.
Forumowicz

Od: 20 paź 2013, 12:49
Auto: Mazda 6 147km s-vt benzynka

Postprzez kubazs » 6 sie 2014, 18:44

Chodzi mi o 2l w benzynie rok 2003-2004,taki żeby pojeździć i się nie martwić zbytnio o to, że będę musiał dokładać ciągle do niego..
Początkujący

Postprzez File » 6 sie 2014, 21:39

Jeżeli chodzi o początek produkcji nie jest łatwo, ale się da. Na pewno osiągalne w przypadku 1,8- są trochę tańsze.
Początkujący

Od: 24 kwi 2010, 20:51

Postprzez brencik » 6 sie 2014, 21:41

kubazs napisał(a):czy majac 15-17 tys warto zawracac glowe, zeby 6 w benzynie z za zachodniej granicy sciagnac?

Żaden problem, tlyko kupuj bezpośrenio od Niemca a nie przez forumowych sprowadzaczy. 2004 rok za tą kase spokojnie wyrwiesz. Polifta już gorzej.
Forumowicz

Od: 1 cze 2011, 14:42
Auto: Mazda 5, 2.0 Pb, 145KM, 2007.

Postprzez kubazs » 6 sie 2014, 21:44

W dziale kupuje auto dałem link do ogłoszenia kolesia,który sprowadza i podobno chwalony na forum jest. Moglibyście obejrzeć? Samemu do Niemca po auto jechać sie nie odważe, bo nie znam ani jezyka ani na tyle samochodu, żeby kupić.
Początkujący

Postprzez tradelux » 6 sie 2014, 22:55

brencik napisał(a):
kubazs napisał(a):czy majac 15-17 tys warto zawracac glowe, zeby 6 w benzynie z za zachodniej granicy sciagnac?

Żaden problem, tlyko kupuj bezpośrenio od Niemca a nie przez forumowych sprowadzaczy. 2004 rok za tą kase spokojnie wyrwiesz. Polifta już gorzej.

Nie wiem do kogo pijesz, ale ja nie mam takich marż :) Sprzedaję przedliftowe 2002-2004r w ładnym stanie z przebiegami oryginalnymi 120-160tys km między 13,5tys zł – 16tys zł po opłatach.
Trade-LUX – Pewne i bezwypadkowe samochody w Polsce – z nami to możliwe.
Samochody do sprzedaży dostępne już Polsce
Forumowicz

Od: 4 paź 2009, 20:56
Auto: Zawsze jakieś jest :)

Postprzez qraska » 8 sie 2014, 09:04

Witajcie!!

potrzebuję pomocy

czy jest ktoś z KRAKOWA kto pomoże w oględzinach mazdy??
http://otomoto.pl/mazda-6-2-5-sport-lek ... 05369.html

co sądzicie??

dzięki za pomoc

jak coś tel do mnie 600 24 25 69
Początkujący

Od: 15 lip 2005, 23:07
Auto: mazda 121 GLX, XEDOS 6

Postprzez radkins » 13 sie 2014, 21:26

Po długi poszukiwaniach mazdy 6 w końcu zalazłem! Chciałem zakupić silnik 1.8 ale w końcu zostało 2.0. Oglądałem dużo aut w różnych przedziałach cenowych. Sprzedający z Chojnic Automobile Nikodem Knitter auto zgodne z opisem nie picowane przebieg potwierdzony w 100% w DSR, zadbany, idealnie spasowane wszystkie elementy karoserii, sprawdzony miernikiem lakieru. Z czystym sumieniem mogę polecić.

http://otomoto.pl/mazda-6-2-0-active-ty ... 76882.html
Początkujący

Od: 30 cze 2014, 22:45

Postprzez brencik » 13 sie 2014, 22:06

radkins napisał(a):Chciałem zakupić silnik 1.8

No coś ty?
radkins napisał(a):idealnie spasowane wszystkie elementy karoserii

Postarali się :)
26 tys to coś koło 5 tys za dużo niżbyś kupił od Niemca bezpośrednio.
Forumowicz

Od: 1 cze 2011, 14:42
Auto: Mazda 5, 2.0 Pb, 145KM, 2007.

Postprzez Karoleusz » 14 sie 2014, 04:01

26 tys to coś koło 5 tys za dużo niżbyś kupił od Niemca bezpośrednio.

Każdy musi zarobić i lepiej kupić będąc laikiem auto w dobrym stanie drożej, niż okazję która za ćwierć roku zdechnie w rowie.

Ja ze swojej strony również polecę Krystiana. Nie jest niestety regułą to co napisało część użytkowników, że jest go łatwo dorwać bo swoje musiałem wydzwonić zanim wystartowaliśmy, ale potem poszło już z górki. Dlatego zachęcam do wytrwałości i dzwonienia/pisania do skutku, bo warto. Bardzo sympatyczny facet i nim się rozstaliśmy zadbał o to bym dowiedział się wszystkiego czego powinienem o moim "nowym" aucie. Nie miałem tyle szczęścia, co niektórzy i w moim przypadku Krystian nie mógł sobie pozwolić na "żarcik" o szpachli ponieważ "główne" auto naprawdę miało na tony szpachli a panowie handlarzo-blacharze nie zadali sobie trudu by do lakierowania pozdejmować ramki na tablice czy by po skończonym trudzie szóstkę mazdowską prosto nakleić. Nie bawili się też w ukrywanie checka, bo po co skoro nawet klapa bagażnika krzyczała,że nie jest wstanie się domknąć? <glupek2>
Szkoda tylko,że auto standardowo przez telefon miało super-top zustand(i cenę też topową wśród swojego rocznika).
Na szczęście całkiem niedaleko stała inna szósteczka bez śladów gwałtu i pobicia. I w zasadzie gdyby nie Krystian to nigdy bym nie zdecydował się podjechać w tamto miejsce a to byłaby zła decyzja – czekało tam naprawdę fajne wozidełko.
Jeszcze raz gorąco polecam Blacky'iego24, facet naprawdę zna się na rzeczy.
Początkujący

Od: 24 kwi 2014, 18:09
Auto: Mazda 6 2.0 141

Postprzez piotrekj » 18 sie 2014, 18:33

Troche pozno ale i ja wyraze moja opinie o Krystianie .
Na poczatu oczywiscie przestudiowalem ten dzial i szczegolnie polecane byly 4 osoby. Dwoch panow z carpasji, Marianek i Krystian wlasnie. Pierwszy kontakt do p.Andrzeja z Carpasji. Przedstawilem mu cala sytuacje telefonicznie, pozniej mailowo. Entuzjazm ogromny z mojej strony jak i z jego strony. Nie powiem bo juz kolejnego dnia otrzymalem kilka ofert. I koniec.... Kontakt sie urwal.
Postanowilem nie czekac i napisalem maila do Marianka. Odpowiedz blyskawiczna. Niestety nie byl w stanie mi pomoc bo moje wymagania byly zbyt wysrubowane. Polecil kontakt z Krystianem(sam mialem plan skontaktowac sie z nim).
Kolejny telefon i mail tym razem do Krystiana. I tradycyjne- nie ma problemu na pewno cos znajdziemy. Jak powiedzial tak zrobil. Szukalem M3 2009-2013 2.0 automat+dodatki takie jakie tylko moga byc. Sprawa niestety nie wygladala tak latwo jak sie wydaje. Znalesc samochod nie bylo latwo, sprawe utrudnial fakt ze nie przebywam obecnie w PL i nie moglem z Krystianem jechac po autko. Krystian i tym sie nie zrazil i powiedzial ze jakos to zorganizujemy. Musze przyznac ze praktycznie codziennie Krystian cos podsylal. Codziennie wykonywal telefony do DE. I codziennie byly wiadomosci od niego. Kontakt po prostu rewelacyjny. W koncu znalezlismy to co szukalismy. Sliczna M3 2009 2.0 automat. W srodku wszystko co moglo byc oprocz skory i navi. Z racji tego ze Krystian akurat wybieral sie do Niemiec obiecal ze podjdzie ja obejrzec. Niestety nie zdazyl. Drugi wyjazd Krystiana z klientami i ponowna proba podjechania do mojej M3 i znowu nie zdazyl :) Wkoncu poprosil znajomego ktory byl w poblizu zeby podjechal i przyjzal sie blizej. I wkoncu sukces :) Werdykt. przyjedzac i kupowac bo stan jest po prostu doskonaly. Szybka decyzja i .... niestety musielismy poczekac 2 tyg. zeby wszystko zorganizowac. Juz sie balem ze M3 przepadnie ale Krystian kolejny raz ratuje sytuacje. Dzwoni do salonu i wplaca zaliczke z wlasnej kieszeni <jupi> Mazda zaklepana <jupi> Juz po klopotach? Nie w moim przypadku. Auto jest drozsze niz moj budzet... Nie mam kasy, nie moge jechac z Krystianem... Kolejny raz Krystian ratuje sytuacje( nie wiem ktory to juz raz), tym razem poklony i chyle czola przed nim i jego wspolnikiem. Proponuja ze kupia M3 i ja dla mnie przechowaja w Polsce!!! Tego sie nie spodziewalem. Mazda serwisowana, miala wszystkie papiery i nawet przeglad DEKRA byl zrobiony w maju. Wyjazd byl z moim bratem. Na miejscu Krystian i moj brat przegladali Mazde wzdluz i wszerz. Jada probna, telefon do mnie ze wszystko jak najbardziej ok i czy kupowac czy nie? Pewnie ze kupowac. Pozalatwiali wszystkie papiery i powrot do domu bez zadnych niespodzianek. MAzda stala u Krystiana w garazu przez tydzien czasu. Wkoncu i ja moglem go poznac. No i wkoncu i ja moglem zobaczyc i pojezdzic Mazda. Pierwsze wrazenie, REWELACJA. Na przegladzie pan stwierdzil ze samochod musial z salonu wyjechac. Sam z nim ogladalem podwozie i zawieszenie i faktycznie tak to wygladalo. Juz po podpisaniu umowy i pozegnaniu sie kontakt z Krystianem bynajmniej nie urwal sie. Przez pierwszy tydzien praktycznie codziennie kontaktowal sie ze mna i pytal o stan Mazdy i o wrazenia. No i najazniejsze pytal czy mojej Zonie autko sie podoba. A ona sie zakochala w Mazdzie.
Reasumujac. Jesli ktos sie zastanawia i szuka pomocy Krystian na pewno pomoze. I rozwiaze kazdy problem <oczko> Ja w odpowiednim dziale po malej sesji zdjeciowej pochwale sie nowym nabytkiem.
Początkujący

Od: 16 maja 2014, 14:11
Auto: Dopiero szukam

Postprzez Konrad_SK » 18 sie 2014, 23:28

Jak widać dla chcącego nic trudnego, z panami z carpasji miałem podobną akcję, czyli chęć pomocy, a później olewka.
O "gaży" nie wspominam, Krystian jest bardzo dobrą i pewną konkurencją.
Forumowicz

Od: 3 mar 2013, 01:33
Auto: M6 GY 147KM

Postprzez albert2610 » 29 sie 2014, 20:12

Witam.
Ja swoją przygodę z Mazdą zacząłem kilka ładnych lat temu. Najpierw były dwie 323F, potem 6 GY. Niestety w dość przykrych okolicznościach straciłem ją. Po batalii z PZU, które było ubezpieczycielem sprawcy dostałem w końcu odszkodowanie. Postanowiłem dołożyć i poszukać GH. No cóż łatwo nie było. Naoglądałem się „igiełek” ale jak się okazywało, żadna nie była warta nawet tego żeby jechać ją obejrzeć, a co dopiero mówić o kupieniu. Wtedy postanowiłem uderzyć do polecanych na forum Panów z Carpasji. Pan Andrzej podesłał mi nawet 2 oferty, ale nic z tego nie wyszło. Niestety Pan Bartek od razu wydał werdykt, że z tym budżetem nie mam co marzyć o GH. Ok trudno pomyślałem. Ale czytając forum znalazłem ofertę od Mariana (serdecznie pozdrawiam), popisaliśmy określiliśmy oczekiwania itd., ale niestety jego oferta była z automatem, a ja wolę manuala, niemniej baaaardzo mi pomógł, między innymi sprawdzając kilka Vinów, za co serdecznie dziękuję. Tu pojawia się postać głównego bohatera Blackyego. Nawiązaliśmy kontakt, i praktycznie co kilka dni dostawałem jakieś ciekawe oferty. Niestety zawsze coś było na przekór. A to miałem nawał roboty i ciągłe dyżury, albo brałem w czymś udział, albo w drodze, albo bez neta itd. I tak to się przeciągało. W końcu znalazłem zupełnie przypadkowo auto. Będąc u rodziców dowiedziałem się, że w okolicy ojciec znajomego chce sprzedać Mazdę. Pojechałem, obejrzałem, po namowach właściciel zgodził się na badanie w ASO i po kilku dniach stałem się właścicielem Mazdy 6 GH z 2008 roku. Niemniej jednak to, że kupiłem auto nie przez Blackyego, nie umniejsza temu jak mi pomógł. Wielu rzeczy dzięki niemu się nauczyłem i dowiedziałem. Kontakt z jego strony wręcz wzorowy. Nie zlał mnie jak panowie z Carpasji, nie odmówił pomocy mimo, iż od samego początku wiadomo było, że budżet mam taki, a nie inny, mało tego, poświęcił dużo czasu i cierpliwości na kontakty, zarówno ze mną, jak i ze sprzedającymi. Znajomość rynku, realiów jakie na nim panują, kontakty jakie posiada, oraz wiedza, czynią z niego godnego polecenia profesjonalistę w tym co robi. Jeżeli więc chodzi o polecane osoby, które mogą pomóc w znalezieniu i zakupie samochodu, to z czystym sumieniem polecam Panów Blackyego oraz Marianka.
Pozdrawiam
Początkujący

Od: 8 lut 2010, 19:21
Poprzednio
Mazda 6 2,0 Pb rok 2007 wcześniej Mazda 323F 1,5 16V Pb rok 1998

Postprzez Mentos » 1 wrz 2014, 14:02

Witam wszystkich,
Jestem szczęśliwym posiadaczem M3 HB po liftingu kupionej u Pana Łukasza vel Trade-Lux’a z Libiąża.
Po kilku miesięcznej eksploatacji, nabiciu kilku tys. stwierdzam, że był to strzał w dziesiątkę!
Poszukiwania Magdaleny rozpocząłem na początku roku. Jak tylko znalazłem model spełniający moje wymagania, rzetelny opis + adekwatna cena to ogłoszenie znikało po kilku dniach. Widząc jak szybko znikają konkretne okazy, znalazłem świeże ogłoszenie na stronie Trade-Lux. Samochód znajdował się jeszcze na zachodniej stronie. Poprosiłem o dodatkowe zdjęcia, nr VIN oraz inne informacje. Tego samego dnia otrzymałem wiadomość zwrotną. Zdjęcia były średniej jakości i nie wywarły na mnie większego zachwytu, VIN jednak bardzo pozytywnie mnie zaskoczył.
18 kwietnia auto było już w Polce, nie tracąc czasu umówiliśmy na oględziny następnego dnia. Ludzie w Częstochowie szli ze święconką a ja z tatą i bratem jechaliśmy do Libiąża <diabełek>
Po przyjeździe byłem bardzo mile zaskoczony, samochód w rzeczywistości wyglądał rewelacyjnie! Wnętrze zadbane, brak ognisk rdzy, komora silnika bez wycieków, wszystkie dokumenty w komplecie. Mazda stała na zimowych oponach po 2 sezonach, jedynie przedni zderzak był malowany (ASO Niemcy), ale jest to bardzo fajnie zrobione oczywiście Pan Łukasz miał na to fakturę.
Po próbnej jeździe, przeglądzie, negocjacjach padła decyzja 3xTAK :D
Pan Łukasz wystawił fakturę, pomógł z ubezpieczeniem i ruszyliśmy w drogę powrotną. Wieczorem Pan Łukasz zadzwonił czy bezpiecznie zajechaliśmy i jak auto się spisało. M3 prowadzi się wyśmienicie !! Do tej pory jedynie zainwestowałem w nowe letnie opony, wymiana oleju, filtrów oraz serwis klimatyzacji (nabicie klimy)

Podsumowując z czystym sumieniem polecam Pana Łukasza vel Trade-Lux’a !! !! Przy następnym zakupie na pewno rozważę zakup u Pana Łukasza! Jeśli szukacie pewnego autka to Pan Łukasz będzie idealnym wyborem <spoko>
Początkujący

Od: 10 lis 2013, 21:50
Auto: Mazda 3 BK '06 HB 1.6 Z6

Postprzez krystian_w » 21 wrz 2014, 20:07

Witam,
Co prawda minęło już ponad pół roku od zakupu mojej M6, nie zmienia to faktu, że chciałbym po raz kolejny podziękować osobie, z którą ją kupiłem – czyli Krystianowi aka Blacky :)

Zanim napisałem do Krystiana, kontaktowałem się z Panami z obu Carpasji, odpisał tylko Bartek, ale (nie)stety kontakt się dość szybko urwał – pewnie dlatego że nie stać mnie było na większy wydatek niż zakładałem.
I tutaj z pomocą przyszedł mój imiennik Krystian, z którym od razu rzeczowo podeszliśmy do sprawy.
Przez nieco ponad tydzień wspólnie szukaliśmy ogłoszeń, Krystian co ciekawsze obdzwaniał i sprawdzał VINy, wybraliśmy kilka ofert, 2 z nas interesujących najbardziej zniknęły i była lekka załamka, ze dwa dni później pojawiła się moja czarnula, która od razu wpadła w oko, szybkie telefony i decyzja – jedziemy.
Trasa jak trasa, miała swoje uroki, czas dobrze spędzony, do celu dojechaliśmy szybko i sprawnie. Najpierw papierologie i urzędowe sprawy, później komis w którym stała Magda. Obdukcja, badania, diagnoza – technicznie super, nie bity, mała poprawka z prawej strony, wizualnie też bardzo poprawnie poza lekko pęcherzykowymi nadkolami, przejażdżka i diagnoza – do czyszczenia przepustnica, kolejne macanie i wpychanie wszędzie łap, no i decyzja – bierzemy :)
Auto nie było lux wyposażone, ot standardowe sprawy – elektryka, radio (bez cd), klima, welury i fotele w bdb stanie, auto serwisowane, z pełną książką wszelkich napraw i przeglądów, komplet opon lato i zima (niemal nowych zima, lato jedna oś w bdb stanie, drugą wymieniłem), odpinany hak no i Webasto (co w PB jest rzadkością). Wszystko śmigało (i śmiga) bez zarzutu. Po niespełna 2 tygodniach od kontaktu z Krystianem mogłem czerpać radość z jazdy sprawdzonym Japończykiem :)

Krystian, jak niewielu sprzedawców – choć bardziej go można nazwać doradcą, ma nieprzeciętnego nosa do dobrze utrzymanych aut, przy tym jest niesamowicie cierpliwy i pomocny, nie kręci nosem, nikogo nie olewa. Jeśli się nie odzywa to tylko dlatego, że jest w trasie lub odsypia. Można na niego liczyć tak samo przed jak i po zakupie.
Nie przeciągając tych pochlebstw, bo każdy kto miał kontakt z Blacky`m już swoje napisał (wszystko prawda!), dołączam do grona zadowolonych klientów i szczerze polecam usługi Krystiana, szczególnie tym, którzy mają mniej na koncie i dla innych sprzedawców są "nieatrakcyjni" ;)

Kolejne auto też będzie z Tobą kupowane, choć prędko to nie będzie bo kupiliśmy M6 ;)

Dzięki wielkie Krystian jeszcze raz.

PS. Miałeś 100% rację, przepustnica winą wszelkich falowań, trzeba ją tylko porządnym środkiem wyczyścić. :)

Pozdrawiam
Początkujący

Od: 10 lut 2014, 11:04
Auto: Mazda 6 GY-L8 1.8 2004 + LPG Stag Qbox/Zavoli/Barracuda/Parker