Mazda6 Exclusive GG LF '02
A to już zależy co lejesz, Lotos może być droższy od Mobila przecież. Ja kiedyś kupiłem Liqui w różowej bańce do auta z turbo 10w50 bo mi ktoś mądry polecił, że łatwiej trafić niepodrabiany.
Reasumując, wolnossakowi nie kręcącemu się pod niebo raczej krzywdy nie zrobisz tym olejem.
Reasumując, wolnossakowi nie kręcącemu się pod niebo raczej krzywdy nie zrobisz tym olejem.
Stała pod ścianą prężąc kakao
nie kupuje przez internet czy z niepewnego zrodla tylko z mormalnego sklepu z czesciami dzialajacym w calej Polsce wiec ryzyko podrabianego oleju duze nie jest choc w tym kraju juz nic mnie nie zdziwi.
Trochę w ostatnim czasie się działo. Wymieniłem dwie poduszki silnika doliczając wymianę środkowej poduchy mam już komplet nowych. Poduszka od strony kierowcy była nienaruszona, zaś w dwóch pozostałych guma w koło była urwana. Problem ze "skrzypieniem" na zimnym silniku się rozwiązał.
Kolejnym problemem okazała się awaria silniczka spryskiwaczy. Okazało się, że silniczek przestał pracować więc kupiłem używany i mam nadzieję, że nie będzie problemów.
Po roku czasu i 30 tyś km pojechałem na regulację gazu, obroty często mi falowały, dochodziło do tego, że silnik gasł i była znaczna różnica w osiągach pomiędzy gazem, a benzyną. Zostały wymienione filtry do tego regulacja i w końcu Mazda śmiga jak nowa
Jutro wymienię jeszcze klocki hamulcowe z przodu, nie mogłem się zdecydować ale w końcu wybór padł na textara oraz nowe wycieraczki Bosch Aerotwin gdyż po roku użytkowania zaczynają mazać szybę.
Przed mazda w czwartek podróż do Bułgarii także mam nadzieję, że zawiezie nas nad Morze Czarne i z powrotem do Polski bez awaryjnie i bez żadnych niepożądanych przygód
Kolejnym problemem okazała się awaria silniczka spryskiwaczy. Okazało się, że silniczek przestał pracować więc kupiłem używany i mam nadzieję, że nie będzie problemów.
Po roku czasu i 30 tyś km pojechałem na regulację gazu, obroty często mi falowały, dochodziło do tego, że silnik gasł i była znaczna różnica w osiągach pomiędzy gazem, a benzyną. Zostały wymienione filtry do tego regulacja i w końcu Mazda śmiga jak nowa
Jutro wymienię jeszcze klocki hamulcowe z przodu, nie mogłem się zdecydować ale w końcu wybór padł na textara oraz nowe wycieraczki Bosch Aerotwin gdyż po roku użytkowania zaczynają mazać szybę.
Przed mazda w czwartek podróż do Bułgarii także mam nadzieję, że zawiezie nas nad Morze Czarne i z powrotem do Polski bez awaryjnie i bez żadnych niepożądanych przygód
rclmati napisał(a):Po roku czasu i 30 tyś km pojechałem na regulację gazu, obroty często mi falowały, dochodziło do tego, że silnik gasł i była znaczna różnica w osiągach pomiędzy gazem, a benzyną. Zostały wymienione filtry do tego regulacja i w końcu Mazda śmiga jak nowa![]()
Dlatego ja ciągle pozostaję przy swoim, silnik stworzony przez producenta do benzyny powinien na niej pozostać. Ale to tylko moje zdanie
Dobrze, że już chodzi ok. Mi też piszczy na zimnym, z tym, że u Jaksy powiedzieli, że to wina koła alternatora. Ile wyniósł Cię koszt wymiany poduszek wraz z materiałem?
- Od: 21 maja 2012, 12:48
- Auto: Mazda 5 2.0 SPORT benzyna, 2010, CW LF
Sprawa jest tez taka, ze przeglady i regulacje powinno robic sie czesciej. Mam samochod za ok 5klzl ale jezdze na przeglady lpg i wymiane filtrow co ok 10-15kkm. Poki co jest ok. Czesciej niz co 30kkm zalecal bym wymiane swiec swoja droga..
I prawie 5 tyś km Mazda zrobiła bez najmniejszego problemu. Jestem bardzo zadowolony ze spalania, przy 4 osobach, pełnym bagażniku, prędkość ok. 120 km/h M6 spalała średnio 9,5 l gazu na 100 km
Co do przeglądów gazu teraz już wiem i będę jeździł co 10 tyś km by mieć spokój i cieszyć się bezproblemową jazdą
Z wakacji w Bułgarii udało się ustrzelić kilka fot, niestety nigdzie nie było myjni więc auto "trochę" ubrudzone
Ale jedno jest pewne, za rok jedziemy szukać gdzie jest więcej takich:

A tu taka mała niespodzianka

Z wakacji w Bułgarii udało się ustrzelić kilka fot, niestety nigdzie nie było myjni więc auto "trochę" ubrudzone
A tu taka mała niespodzianka

rclmati napisał(a):gdzie jest więcej takich
czyżbyś cytował fragment filmu?

i pewnie nic więcej nie zdradzisz? 
Jakieś zaawansowane mody czy tylko "kosmetyka"?? 
Mazda 6 Sakata 1.8 16V 120KM Comfort
Logo Mazda- i jest jazda :]
Mazda to nie tylko samochód- to filozofia i styl życia :)
- Od: 11 lip 2014, 23:28
- Auto: Mazda6 GG L8 '06 Sakata 1.8 16V Comfort
mylicie się
to jest 363 
rafalmazda6 napisał(a):mylicie sięto jest 363
Albo 633
Mazda 6 Sakata 1.8 16V 120KM Comfort
- Od: 11 lip 2014, 23:28
- Auto: Mazda6 GG L8 '06 Sakata 1.8 16V Comfort
Odswieze troche temat
Generalnie za wiele się nie dzieję, lada moment na liczniku będzie 200 tyś km, a więc od momentu kupna przejechałem szczesliwie Mazda prawie 45 tys km
W ostatnim czasie Mazda bezproblemowa przeszła przegląd mimo ciemnych szyb. Diagnosta mówił, że nie ma się do czego przyczepić pod kątek technicznym
Jedyną rzecz jaką wymieniłem to sworzeń wahacza z prawej strony oraz filtr kabinowy. Dla porównania stary filtr wkładany w sierpniu : 
I nowy:

I to by było na tyle , plany na przyszlosc? Auto ma sluzyc do czerwca bezawaryjnie
Po drodze czeka mnie jeszcze regulacja gazu, wymiana oleju i to by było na tyle 
Na koniec jeszcze fotki z ostatniego mycia auta co by przypomniec jak wyglada
W ostatnim czasie Mazda bezproblemowa przeszła przegląd mimo ciemnych szyb. Diagnosta mówił, że nie ma się do czego przyczepić pod kątek technicznym

I nowy:

I to by było na tyle , plany na przyszlosc? Auto ma sluzyc do czerwca bezawaryjnie
Na koniec jeszcze fotki z ostatniego mycia auta co by przypomniec jak wyglada

rclmati napisał(a):Auto ma sluzyc do czerwca bezawaryjnie
będzie GJ