Witam.
Kupilem mazde jakis tydzien temu. Moj problem polega ze na poczatku mazda otwierala i zamykala drzwi " w kratke" tzn. Rano podchodze do samocho pilot i cisza, wiec z kluczyka. Dojezdzam do pracy wysiadam pilot i dziala. Pomyslalem baterie. Wymienilem. I cisza na amen. Probowalem programowania jakie wyczytalem na necie ( 3x stacyjka 3x drzwi ) na jeden wogole nie reagowal na drugi tak. Dochodze do momentu gdzie komputer reaguje ( czyli sam otwiera i zamyka drzwi ) potem wyciagam kluczyk ze stacyjki ( drzwi dwukrotnie sie zamykaja i otwieraja ) i dalej oba piloty nie dzialaja. Kilka razy mi sie udalo zakonczyc procedure. Wszystko dzialalo do momentu wlozenia kluczyka do stacyjki i odpalenia samochou. Po tym tak jak by nastepuje reset. W cyzm moze byc problem?
Pozdrawiam
mazda 3 ( BK ) problem z centralnym zamkiem.
Strona 1 z 1
Miałem podobnie
mikro styki od przycisków puściły, dla tego tak szaleje... Daj do jakiegoś elektronika z profesjonalnym sprzętem , bo te luty naprawdę są malutkie. Ja chciałem sam lutować i trzeba było kupić nowy pilot
No i uważaj na pilota bo cholernie czułe są te styki na upadki.
waski000 napisał(a):Obadam je jutroczy to moze byc ich wina ze tak go rozprogramowuje ? I to oba ?
Ja jak kupiłem to też 2 były walnięte
Jutro obadam sprawe i napisze co i jak
pozdrawiam
Edit:
Styki sprawdzone i wszystko w porzadku. Co moze byc innego ? Czy to moze byc wina stacyjki ?pytam bo podczas programowania pilota na jeden kluczyk komputer zareagowal kiedy na koniec wyculiagalem go ze stacyjki a na drugi nie.
Edit:
Styki sprawdzone i wszystko w porzadku. Co moze byc innego ? Czy to moze byc wina stacyjki ?pytam bo podczas programowania pilota na jeden kluczyk komputer zareagowal kiedy na koniec wyculiagalem go ze stacyjki a na drugi nie.

- Od: 17 wrz 2009, 21:05
Witam. Mam ten sam problem. Auto mam dwa dni i nie reaguje wogole na pilota a tym bardziej na przyciski na drzwiach :/ jak otworzyc pilota zeby zobaczyc baterie? gdzie te styki sprawdzic? ewentualnie gdzie szukac nowego pilota? pozdrawiam
Witam kolegow,
mam bardzo podobny problem, z tym, ze moj kluczyk po zaprogramowaniu dziala przez 30-60minut a potem juz kaplica, znow musze go programowac i znow dziala kolo godziny. Bateria nowa, styki ok, co moze byc problemem? Zasadniczo moge Madzie z kluczyka otwierac, ale skoro mam pilot to fajnie by z niego korzystac inaczej niz jako breloczek do kluczy...
mam bardzo podobny problem, z tym, ze moj kluczyk po zaprogramowaniu dziala przez 30-60minut a potem juz kaplica, znow musze go programowac i znow dziala kolo godziny. Bateria nowa, styki ok, co moze byc problemem? Zasadniczo moge Madzie z kluczyka otwierac, ale skoro mam pilot to fajnie by z niego korzystac inaczej niz jako breloczek do kluczy...
-
Exprimo
- Od: 17 wrz 2009, 21:05
Strona 1 z 1