Mazda6 GG RF '02 150 PS Grace Green Mica :) 18" The End :(
matthies napisał(a):nieprawda
odnośnie naklejki?
Mandey napisał(a):A ja się podpisuję pod tą naklejką. Obiema rękami.
A nawet jak wjedziesz to szkoda patrzeć na takie marnotrawstwo.
- Od: 7 kwi 2014, 13:44
- Auto: Jest: Grey Fūjin '03
Było: Mazda6 Tamura '07
matthies napisał(a):no bo jak możesz przejechać autem po alkoholu? Na butelkę nie wjedziesz
Mr_Bartek napisał(a):A nawet jak wjedziesz to szkoda patrzeć na takie marnotrawstwo.

wczoraj Madzia odwiedziła warsztat w celu wymiany złącza elastycznego. Okazało się jednak, że za te dziwne dźwięki przy ruszaniu nie ono odpowiada
winna była poluzowana osłona tłumika
więc złącze zostało
przy okazji został wymieniony olej wspomagania kierownicy (teraz pracuje wyczuwalnie lżej) i mechanicy mieli się zająć biciem kół przy hamowaniu. Podejrzewaliśmy tarcze, ale padło na skrzywioną prawą felgę
przynajmniej mam powód, żeby przy okazji wymiany kół na zimowe oddać aluski do prostowania, piaskowania i malowania proszkowego
zasięgnąłem porady mechaników, co sądzą o dodatkach do paliwa. Powiedzieli mi, że nie zaszkodzą, a mogą pomóc. Ale żeby nie lać jakiegoś badziewia, tylko najlepiej firmy STP. Dziś więc takie nabyłem 
Wlałem odpowiedzialny za czyszczenie wtrysków i zobaczymy czy coś da
kupiłem drugi taki zestaw do diesla ojca + jeden dodatkowy do czyszczenia dpf. Przetestujemy te dodatki dokładnie i wynikami badań oczywiście podzielę się na forum
W międzyczasie pojechałem na zlot wszystkich marek do Kutna, gdzie reprezentowaliśmy klub
niestety oprócz mojej była jeszcze jedna Szóstka (z jakiejś firmy) i jedna 323 ale nie klubowa 
za dwa tygodnie odwiedzimy lakiernika i na jakiś czas się z M rozstanę, ale będzie warto

Wlałem odpowiedzialny za czyszczenie wtrysków i zobaczymy czy coś da
W międzyczasie pojechałem na zlot wszystkich marek do Kutna, gdzie reprezentowaliśmy klub
za dwa tygodnie odwiedzimy lakiernika i na jakiś czas się z M rozstanę, ale będzie warto

Nightfall napisał(a):Pięknie błyszczy![]()
za detailing planuję się wziąć dopiero po odbiorze od lakiernika

Nightfall napisał(a):Moze podjade i podzialamy razem heheheh
zapraszam

rafalmazda6 napisał(a):mechanicy mieli się zająć biciem kół przy hamowaniu. Podejrzewaliśmy tarcze, ale padło na skrzywioną prawą felgę
Hmm krzywa felga to chyba by biła też podczas jazdy, a nie tylko przy hamowaniu

-
z kropką nad z
- Od: 4 sty 2010, 22:12
- Auto: Jest: MX-5 NC 2.5 + M5 CR
Było: MX-3 B6-D, 626 GF FS, 6 GY L3, Lancer CX_3A, 323F BA Z5, Maxima A32 VQ30, Logo, Ave T22 2.0
zemoj napisał(a):Hmm krzywa felga to chyba by biła też podczas jazdy, a nie tylko przy hamowaniu
też się nad tym zastanawiałem i musiałem sprawdzić

matthies napisał(a):zoba czy masz piasty czyste, w sensie pozdejmuj koła, przetrzyj i załóż. Trywialne, ale częste.
mechanicy mi ją dokładnie sprawdzali, więc chyba to uwzględnili

bicie się trochę uspokoiło, ale i tak felgi zimą najprawdopodobniej trafią do renowacji 
panowie, potrzebna pomoc
jako że felgi najprawdopodobniej pójdą zimą do renowacji, jaki kolor byście widzieli do mojej zielonej budy?
a może nic nie zmieniać
sam myślałem, żeby może delikatnie zabarwić to co jest jakimś brązem albo złotym, ale już sam nie wiem